Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

The lord of the rings: The return of the king (2003)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 1268 woorden
  • 20 april 2004
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
8 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Verwachting Ik denk dat deze film heel erg mooi is. Ik heb deel 1 en 2 ook gezien en die vond ik super mooi. Ik denk wel dat ie meer spannender zou zijn als de vorige delen, omdat het het laatste deel is. Ik verwachte ook dat de ring vernietigt zou worden, dus dat Frodo zijn doel zou bereiken en dat de mensen de slag zouden winnen.

A: Algemene Informatie met betrekking tot het werk. 1 Het werk behoort tot FILM
2 Lord Of Rings 3: The Return Of The King
3 De film is afkomstig van het gelijknamige boek, de schrijver daarvan was J.R.R Tolkien. 4 De belangrijkste namen van de uitvoerders: Sean Astin, Sean Bean, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Billy Boyd, Marton Csokas, Ian Holm, Christopher Lee, Ian McKellen, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen, John Rhys-Davies, Andy Serkis, Liv Tyler, Hugo Weaving, en Elijah Wood. 5 De film is geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd Barrie M. Osborne, Tim Sanders en Jackson, van een script van Fran Walsh, Philippa Boyens, en Jackson. De uitvoerende producenten zijn Mark Ordesky en Bob en Harvey Weinstein. Het duurde 14 maanden om de film te maken. Ze zijn begonnen met filmen rond half 2001.

Heel erg Nogal Neutraal Nogal Heel erg
Saai X Spannend
Weinig zeggend X Overtuigend
Fantasieloos X Fantasierijk
Niet origineel X Origineel
Verouderd X Modern
Opwindend X Kalmerend
Oppervlakkig X Diepzinnig
Waardeloos X Waardevol
Onsympathiek X Sympathiek
Ontroerend X Deed me weinig
Ongeloofwaardig X Geloofwaardig
Lelijk X Mooi

B: specifieke informatie met betrekking tot het werk

1. De film draaide in de bioscoop. Het is en speelfilm. De film bestaat uit 3 delen. De film begint met een flashback van smeagol. Daar leren we smeagol van een hele andere kant kennen. Hoewel wel al wisten uit het vorige deel dat dit knappe wezen niet van plan was om Sam en Frodo daadwerkelijk te helpen met hun weg naar de berg Doom want ook hij is volledig in de ban van de ring en zal er alles aan doen om het gouden rondje te bemachtigen. In een ander deel van midden-aarde zijn Aragorn, Legolas, Gandalf en Theoden zich aan het voorbereiden voor de grote veldslag tegen het onuitputtelijk leger van Sauron. Ook slagen Frodo en Sam er eindelijk in om de ring naar mordor te brengen en hem te vernietigen. Er zijn super veel special effects, Er zijn meerdere dingen met de computer gemaakt, veel dingen zelfs. Om een voorbeeld te noemen, sommige van de monsters waartegen de hoofdpersonen gaan vechten, zijn met de computer gemaakt. Het bijzondere is dat dat haast niet te zien is. Er waren heel veel licht/donker contrasten in de film te zien. Dit komt omdat er een heel overwegend slecht/goed element inzit. Het goede is het lichte, het slechte het donkere. Als bijvoorbeeld de oorlog tussen het goed en kwaad begint, en de slechte wezens komen eraan wordt het donker in de lucht, en begint het te regenen. Als de goede personen eraan komen, schijnt er een fel wit licht bovenaan de horizon. Na de gewonnen strijd klaart de donkere zwarte lucht geleidelijk op en wordt alles weer licht. Ik vind dat dit licht.donker aspect heel goed is uitgewerkt. Close-up shots worden vaak gedaan in deze film als een belangrijke conversatie aan de gang is. Long shots worden vooral gebruikt om hele grote gebieden in beeld te brengen en natuurlijk om de gigantische oorlog die zich in de film afspeelt zo mooi mogelijk in beeld te krijgen, waardoor het er allemaal heel erg kolossaal uitziet. De muziek versterkt de inhoud van de film. Op momenten van oorlog of kwaad is er een mysterieus en eng muziekje. Bij gevechten wordt vooral harde muziek gespeeld. Bij conversaties tussen twee personen die bijvoorbeeld verliefd op elkaar zijn wordt een rustig en vredig muziekje gespeeld. Het derde deel sluit perfect aan bij de andere delen. Net zo mooi, net zo spannend en bijna net zo goed.

2. De film speelt zich af in een hele eigen wereld die Tolkien heeft gecreërd, die wereld is vrijwel klassiek en speelt zich in een tijd af die je in onze wereld zou kunnen vergelijken met de tijd van de ridders en kastelen ed.

3. De thema’s zijn fantasie, oorlog en vrede, vriendschap, liefde, doorzettingsvermogen. Genre’s: avonturenfilm, religieuze film, romantische film, historische film, fantasie film en sommige dingen behoren tot een animatiefilm. De film is heel erg gevarieerd je kan hem niet tot en thema of een genre benoemen

4 . Een kaikaturle film. Er komen rare personages in voor. Deze personages zie je niet in andere filmen. Daarom is deze film ook zo speciaal.

5. de spelers richten zich nooit tot het publiek. Ze spelen met en tegen elkaar.

6. Af en toe humoristisch. Vooral de hobbits vind ik grappig. Romantisch. Spannend. Mooi.

7. Het is een hele eigen wereld dus eigenlijk speelt het zich in een virtuele tijd af, maar als je het met onze wereld zou vergelijken zou het zich in het verleden afspelen omdat er vrijwel geen communicatie is, men verplaatst zich met paard, men vecht nog met zwaarden, de kleren zijn ook heel oud.

8. De bedoeling van de film is volgens mij het verschil tussen kwaad en goed weergeven. De zwarte ridders waren kwaad omdat ze de ring wilden hebben. Daarentegen waren de elfen goed, want de elfen hielpen Frodo met zijn reis naar Mordor. Het is een verfilming van het boek. De film is precies zo gemaakt als het boek, omdat het boek een groot succes was overal in de wereld
De film is volgens mij alleen maar bedoelt om te ammuseren, want het is een fantasie film. Frodo en Sam bevinden zich in voor hun een vreemde wereld. Ze waren niet gewend om ver weg te gaan. Ik vind de titel goed bij het werk passen, want in het nederlands vertaalt heet de film in de ban van de ring. Op het laatste raken er ook veel personen in de ban van de ring.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

8. De bedoeling van de film is volgens mij het verschil tussen kwaad en goed weergeven. De zwarte ridders waren kwaad omdat ze de ring wilden hebben. Daarentegen waren de elfen goed, want de elfen hielpen Frodo met zijn reis naar Mordor. Het is een verfilming van het boek. De film is precies zo gemaakt als het boek, omdat het boek een groot succes was overal in de wereld
De film is volgens mij alleen maar bedoelt om te ammuseren, want het is een fantasie film. Frodo en Sam bevinden zich in voor hun een vreemde wereld. Ze waren niet gewend om ver weg te gaan. Ik vind de titel goed bij het werk passen, want in het nederlands vertaalt heet de film in de ban van de ring. Op het laatste raken er ook veel personen in de ban van de ring.

9. De sfeer van deze film is wel kracht (doorzettingsvermogen), liefde, verdriet, spanning (of het nu wel of niet gaat lukken), dat allemaal ook wel door de muziek die erbij wordt gebruikt.

11 Eigen Mening Ik vond Lord Of The Ring 1 en 2 al super, dus verwachte ik al veel van 3 (zie verwachting). Die verwachting is helemaal uitgekomen, ik vond de film echt super, het verhaal was heel goed, alles kwam op een super mooie en spannende manier weer goed. Er is 1 nadeel aan de film vind ik, en dat is dat het einde zolang duurt, want alle verhaallijnen moeten goed komen en dat duurt wel een tijdje.

Recensies en commentaar: Met het derde deel van The Lord Of The Rings zet Peter Jackson op sublieme wijze de kroon op het belangrijkste werk uit zijn carrière. The Return Of The King is het overtuigende sluitstuk van een nu al klassieke filmtrilogie. Wat begon als een enorme gok, is uitgegroeid tot een triomf van kolossale proporties. Zelfs de grootste cynicus - en deze recensent was na de eerste film nog niet overtuigd - zal moeten toegeven dat Peter Jackson met zijn Tolkien-verfilming een waar meesterwerk heeft afgeleverd, dat voorbestemd is om voort te leven als een absolute klassieker van het fantasy genre. The Lord Of The Rings is altijd al een verhaal met een epische grandeur geweest en in The Return Of The King versmelten de sprookjesachtige sfeer uit The Fellowship Of The Ring en de rijk geschakeerde gevechtsscènes uit The Two Towers tot een magnifiek geheel. (recensie van www.planet.nl)

Mijn mening bij de gevonden recensie
Ik ben het eens met de recensie, ik vind ook dat er een meesterwerk is geleverd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings: The return of the king (2003)"