Lek (2000)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 600 woorden
  • 4 mei 2001
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
23 keer beoordeeld

Film
Lek
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Ik was een weekendje met een vriendin mee naar haar oom en tante in Utrecht.

’s Avonds zaten we met z’n allen televisie te kijken naar het programma waarin het ‘Gouden Kalf’ werd uitgereikt. Vooral de Nederlandse film ‘Lek’ stond daar in het licht. De film leuk ons zo leuk dat we de volgende dag (30 september 2000) besloten erheen te gaan.

De film gaat over Eddy die is getrouwd met Ria en werkt bij de politie.

Met zijn carrière wil het niet echt vlotten. Bovendien lukt het deze twee jonge mensen niet om een kind te krijgen.

Op een dag vraagt het CID (Centrale Inlichtingen Dienst) Eddy te bemiddelen bij een ontmoeting met Jack, een oude jeugdvriend van hem die zich in het criminele circuit bevindt. Voor Eddy is dit een kans om hogerop te komen.

Jack, inmiddels vader geworden van een mooie dochter, grijpt de mogelijkheid om informant van de politie te worden met beide handen aan.

Hij kan een 'nieuw leven' leiden met behoud van hash transporten in ruil voor informatie die kan leiden tot de val van de grote drugsbaas Haveman.

De enige voorwaarde die Jack heeft om deze riskante dubbelrol te aanvaarden is dat Eddy, de enige is met wie hij contacten onderhoudt. Jack vertouwt alleen Eddy. Eddy verlinkt hem niet. Eddy weet hoe Jack kan zijn als hij genaaid wordt. Eddy is zijn levensverzekering.

Onder druk van het hogere belang aanvaardt Eddy zijn rol als 'runner' van deze bijzondere, criminele informant.

Maar als gaandeweg blijkt dat de door Jack geleverde informatie leidt tot politieacties die op het laatste moment telkens net mislukken doordat de criminele partij het heeft ontdekt, wordt het steeds duidelijker dat niet alleen de criminelen een 'lek' hebben, maar dat er waarschijnlijk bij de politie ook een 'lek' zit.

Eddy verdenkt in eerste instantie zijn directe chef Berg, maar bewijzen heeft hij niet.

Zowel het politieapparaat als de criminelen gaan op zoek naar hun lek, en proberen dat ieder op hun eigen wijze te dichten.

En Eddy dreigt een speelbal te worden van criminelen en politie in hun jacht naar de namen van de verraders.

Eddy weet niet meer wie hij kan vertrouwen en ziet zich genoodzaakt door de dreigementen van Jack, die weet dat als zijn naam boven tafel komt hij daar veel problemen mee zal krijgen, actief op zoek te gaan naar de 'foute jongen' in het politieapparaat.

Eddy isoleert zich hierdoor meer en meer van zijn collega's.

Als het duidelijk wordt voor de criminelen dat Eddy de runner is van de criminele informant, krijgt hij ook nog deze mannen op zijn dak.

In een ultieme poging recht te zetten wat krom is, ziet Eddy alles mislopen wat maar mis kan lopen, en komen Jack en Eddy tegenover elkaar te staan. Een intimidatiepoging op zijn vrouw leidt uiteindelijk bij Eddy tot het besef dat hij het heft in handen moet nemen, en de keuzes moet maken die voor hem belangrijk zijn.

Belangrijkste acteurs/actrices

Cas Jansen als Eddy.

Ricky Koole als Ria.

Victor Löw als Jack.

Ton Kas als Haveman.

Lou Landré als Berg.

Mijn mening is dat het een erg leuke film is.

Normaal hou ik niet echt van Nederlandse films, omdat de acteurs soms nogal onecht spelen, maar bij deze film is dat niet zo.

Ik hou wel ontzettend van spannende films, en deze film was heel erg spannend. Het leek soms echt dat Eddy vermoord zou worden, maar Eddy is de hele film toch levend gebleven.

Ik vind dat deze film het echt waard is om een ‘Gouden Kalf’ te krijgen.

‘Lek’ heeft het verdiend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lek (2000)"