ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

L’auberge EspagnolDe inhoud


De film gaat over leven van Erasmus-studenten in Barcelona. Xavier laat zijn vriendin Martine achter in Parijs om een jaar naar Barcelona te gaan. Hij zoekt tijdelijk onderdak bij een arts die net getrouwd is met een mooie Parijse jonge vrouw, Anne Sophie. Omdat zij daar ook nog maar net woont en haar man moet werken brengen ze veel tijd samen door. Ook nog als Xavier al een ander huis heeft gevonden waar hij kan samenwonen met studenten uit allerlei Europese landen. Iedereen spreekt er zijn eigen taal en al die verschillende nationaliteiten zorgen voor een extra bende in huis. Via zijn studie economie leert Xavier Isabelle kennen die nog steeds op zoek is naar een woning. En met een kijkavond wordt ook zij toegelaten in het huis. Ze raken goed bevriend en leren elkaar kennen. Hij komt er bijvoorbeeld achter dat zij lesbisch is. En zij ontdekt dat hij Anne Sophie wel erg leuk vindt… Ze geeft hem tips en praktijklessen over hoe hij haar moet versieren. Xavier begint een geheime relatie met Anne Sophie. Dit wordt na een tijdje weer stopgezet als zij alles aan haar man heeft verteld.

Ondertussen heeft Xavier problemen met Martine die nog steeds in Parijs is. Ze komt 1 keer langs maar vindt dat hij erg weinig tijd voor haar heeft. Ook als ze opbelt is hij altijd ergens anders mee bezig, en alles wat hij zegt komt verkeerd over. Na een tijdje maakt zij het uit. Xavier voelt zich er erg rot over.Het jaar is voorbij, Xavier moet afscheid nemen van zijn vrienden, huisgenoten en van Spanje.Mijn mening


Ik vind L’auberge Espagnole een erg leuke speelfilm. Ik vond de situatie leuk waar de hoofdpersoon in terecht kwam. Het Erasmus-leven interesseert mij sowieso al wel, mijn zus heeft namelijk een half jaar als Erasmus-studente in Parijs gewoond. Met deze film kreeg ik een goed beeld hoe het er daar aan toe gaat. Er waren ook veel grappige situaties die veroorzaakt werden door bijvoorbeeld de bende in huis of door het feit dat sommige engelse en franse woorden wel erg veel op elkaar lijken maar een heel andere betekenis hebben. (Le Fac in het frans verstond Wendy, de engelse bewoonster, als Le Fuck)

Het was een film waarbij ik me helemaal kon ontspannen en ik vind het zeker een aanrader.Voorbereiding


Mijn ouders en zus waren al naar de film geweest in Antwerpen en Nijmegen en vonden hem ook erg leuk. Door hen werd ik aangeraden om ernaartoe te gaan.

Verder heb ik nog het stukje gelezen in het blaadje van Cinema Paradiso.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.