Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Knight and Day (2010)

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 498 woorden
  • 2 november 2010
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inleiding:
Ik hou mijn verslag over de speelfilm Knight and day, die ik een tijdje geleden in de bioscoop heb gezien. Knight and day is een actie komedie. En speelt zich af op verschillende plaatsen,zoals: het vliegveld,Oostenrijk,een onbewoond eiland,Boston,Spanje, Wischita en Jamaica. De speelduur is 109 minuten.En de taal is engels.

Samenvatting:
Knight and day gaat over June Havens en Roy Miller,die elkaar tegen komen op het vliegveld. Waar Roy haar gebruikt om een batterij te verplaatsen,zonder dat ze het weet.Dan stapt June ook nog per ongeluk in een vliegtuig,die Roy wil kapen. En terwijl June een vlek uit haar shirt haalt kaapt Roy het vliegtuig.Daarna storten ze neer op een maisveld.

Als June dit allemaal aan haar goede vriend Rodney verteld,gelooft die haar eerst niet.Totdat Roy binnen komt en June meeneemt,waarbij hij op Rodney schiet omdat die hem er niet langs wil laten. Vanaf dan verandert haar leven helemaal,ze worden achtervolgd door criminelen en slechte collega's van Roy. Ze achtervolgen hun omdat Roy een batterij(wat een oneindige krachtbron is)van Simon willen hebben.Maar Roy beschermd hem goed.Net als dat hij June beschermd en zij hem soms toevallig ook.Als het teveel word voor June verdoofd Roy haar.

Als ze in Oostenrijk in een hotel zitten,moet Roy even weg en achtervolgd June hem en komt erachter dat hij met een vrouw heeft afgesproken. Dan belt ze de FBI(waar ze al eerder mee had gepraat) , die krijgen Roy niet te pakken alleen een valse batterij. Uiteindelijk valt de batterij in het water.

Makers/acteurs:
De regisseur van Knight and day is James Mangold. En de schrijver van het verhaal is Patrick O'Neill. Het is gefilmd door Phedon papamichiel. De montage is gedaan door: Michael McCusker, Quincy Z. Gunderson en de muziek door John Powell.

De acteurs die in de film spelen zijn:

Naam Personage
-Tom Cruise Roy Miller
-Cameron Diaz June Havens
-Paul Franklin Dano Simon Flex
-Peter Sarsgaard Fitzgerald
-Viola Davis Directeur George
-Celia Weston Molly
-Maggie Grace April Havens
-Leonie Loftin Braces
-Marc Bluecas Rodney
-Jordi Molla Antonio
-Traver Loomis Eduardo
-Rich Manley Danny
-Dale Dye Frank Jenkins
-Gal Gadot Naomi
-Jack O'Connell Wilmer

De hoofdrolspelers waren Tom Cruise en Cameron Diaz.
Tom Cruise is bekend van o.a: Vanilla Sky,Valkyrie,Mission Impossible,Legend,Top gun,Cocktail,Tropic Thunder. Hij is geboren in Juli 1962 in Syracuse.
Vanilla Sky Mission Impossible Top gun

Cameron Diaz is vooral bekend van o.a. : What happens in Vegas,The holiday,In her shoes,Charlie's Angels,Vanilla Sky,She's the one,The Mask,Shrek(stem).Ze is geboren op 30 augustus 1972 in San Diego.
Charlies angels What happens in Vegas The Mask

Mijn mening:
Ik vond het een leuke film.Er zat veel humor in en dat vindt ik altijd wel leuk.De actie die erin zat was soms wel een beetje onrealistische,soms waren er bijv. van die neppe explosies.Maar doordat het zo'n grappige film was,vond ik dat niet erg.Ik vond de film soms ook wel romantisch.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Knight and Day (2010)"