Kate and Leopold (2001)

Beoordeling 2.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 769 woorden
  • 20 maart 2002
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 2.4
9 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Stap 1: Het weergeven van een ervaring.

Het was echt heel erg druk toen ik bij de bioscoop aan kwam, maar ik kon wel zo in 1 keer doorlopen naar de zaal, want de filmreclames waren al begonnen. Toen de film begon kwam er eerst een heel vaag maar wel een spannend stuk. Later in de film kwam je er pas achter wat dat inhield. Dat stuk was ook met veel harde muziek en veel regen geluiden. Dat deed me wel denken aan onweer als ik alleen thuis was. Maar toen dat stuk over was kwam er alleen nog maar rustige muziek en daar heb ik niet echt een ervaring bij. Er kwam ook geen lied in voor dat ik kende. Ik vond wel dat de film heel goed gemaakt was, heel veel mooie effecten, vooral met de val van tijd naar tijd.

Stap 2: Je eigen ervaring verbinden aan het kunstwerk

Ik denk niet dat ik dit echt kan doen , want ik ben nog nooit naar een andere tijd geweest en daar verliefd geworden en ik ben ook nog nooit gaan trouwen.

Stap 3: Verklaren van je culturele ervaring

Het gat over een man en een vrouw die niet uit dezelfde tijd komen verliefd op elkaar worden en als dan de man weer terug moet naar zijn eigen tijd en dan krijgen ze allebei liefdesverdriet en dan als de man terug is naar zijn eigen tijd gaat de vrouw achter hem aan en gaan ze trouwen.

Kijkwijzer Film

Vraag 1 Speelfilm: Het ging over Stuart (Liev Schreiber ) die had ontdekt dat er een tijdbreuk zat bij de burg in New York. Hij kon via die breuk naar het jaar 1876 toe en daar kijken hoe het daar is. Maar toen hij daar foto’s aan het maken was werd hij gezien door een man(Leopold) en die volgt hem terug naar de tijdbreuk. Als ze dan ruzie krijgen vallen ze samen door de tijdbreuk naar deze eeuw. Omdat Leopold de uitvinder is van de lift en hij is weg uit zijn tijd zijn de liften ook overal weg. Als Stuart de hond uit wil gaan laten en met de lift naar buiten wil gaan valt hij in de lift schacht en moet naar het ziekenhuis. Leopold is deze tijd niet gewend, alle auto’s en hoge gebouwen enz., dus hij moet binnen blijven van Stuart in het appartementen complex waar ook Kate Mckay (Meg Reyan) woont. Kate is de ex vriendin van Stuart en ze wonen boven elkaar. . Omdat Stuart in het ziekenhuis ligt vraagt hij aan Kate of hij een beetje ophem wil passen. Maar Kate geloofd niet dat hij uit een andere tijd is Kate’ s broer
en laat hem de hond uitlaten. Als hij dan naar buiten gaat ziet hij dat hij in een andere tijd is. Als hij ‘s avonds dan uitgenodigd word voor te eten bij Kate en haar broer, dan gaat hij heel netjes gekleed en elke keer als hij Kate op ziet staan dan staat hij ook op. (om beleefd te doen). Als Kate hem uitnodigt om auditie te doen voor een reclame spotje en hij het baantje krijgt, worde Kate een beetje verliefd op hem. Ze gaan vanaf dat moment steeds meer dingen samen doen en ze worden verliefd op elkaar, maar als dan Stuart terug uit het ziekenhuis komt en zegt dat Leopold terug moet naar zijn eigen tijd gaan ze uit elkaar. Als Stuart Leopold terug heeft gestuurd naar zijn eigen tijd en zijn Foto’s heeft ontwikkeld ziet hij Kate op 1 van zijn foto’s staan en dan begrijpt hij dat zij daar ook heen moet. Ze gelooft hem eerst niet maar als ze de foto’s ziet dan wel. Ze gaan naar de brug (de Tijdbreuk) en Kate moet er dan vanaf springen binnen een aantal minuten, maar ze zijn dan nog niet bij de brug dus ze moeten zich nog haasten. Dat doet ze en als ze bij de brug is springt ze er af en ze komt in 1876 uit. En daar is net Leopold zijn bruid aan het kiezen en als hij dan Kate ziet staan kiest hij haar. En dan is de film afgelopen.

Vraag 2 Camera gebruik en de standpunten van de camera.

Vraag 3 Het gaat niet helemaal in chronologische volgorde, je kan niet zeggen dat je niet meer weet omdat het zo door elkaar gehaald wordt.

Vraag 4 Klassieke Bioscoop situatie.

Vraag 5 Geen, weinig of onopvallende muziek.

Vraag 6 Romantische Film.

Vraag 7 OP wat er gebeurd in het verhaal.

Vraag 8 De acteurs en filmsterren spelen een grote rol in de film.

Vraag 9 Bedoeld als amusement en het roept emoties op.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.