Jackass Number Two (2006)

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 825 woorden
  • 23 juli 2008
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
6 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Kijkwijzer

1- Wat zie je: fictie of non-fictie?

Jackass the movie is eigenlijk geen verhaal. Het zijn een paar gekken gasten die leuke stunts uitvoeren. Toch is de film non-fictie, omdat de stunts natuurlijk allemaal echt zijn gebeurd en de stunts zijn ook allemaal echt.

2- wat zie je: welke filmtechnieken vallen op?

Er zijn vrij weinig speciale technieken gebruikt. Bij sommige stunts ging één van de mannen de lucht in. Bij deze opnames hadden ze een camera aan de helm vastgeplakt waardoor je de weg van de stuntman kon volgen. Ik denk dat deze techniek het meest gebruikt is.

3- wat zie je: wat is de verhouding tussen story en plot?

Plot volgt chronologie story.

4- wat ervaar je: hoe wordt de film vertoond?

Ik heb deze film in een klassieke bioscoop bekeken. Het was dus een beetje een privé-ervaring.

5- wat hoor je? Welke rol speelt muziek in de film?

Muziek voegt in deze film erg veel elementen toe. Bij elke stunt wordt er wel muziek afgespeeld. Vaak is dit ruige muziek ook wel bekend als de “skater-muziek”. Dit is heel erg druk waardoor er een beter effect van spanning komt.

6- inhoud: tot welk genre hoort de film?

De film “Jackass II” is een komedie.

7- inhoud: waar ligt de nadruk in het verhaal?

Dit vind ik een erg moeilijke vraag bij deze film. Zoals ik al zei is deze film geen lopend verhaal. Daarom vind ik dat de nadruk overal in de film even erg ligt. Elke stunt is weer iets nieuws en bij elke stunt vraag je je weer af wat er zal gaan gebeuren.

8- inhoud: welke dingen hebben bij het maken van de film een rol gespeeld?

Ik denk dat dit de acteurs/filmsterren zijn. De jongens van Jackass zijn ondertussen ontzettend bekend geworden. Als deze film door andere jongens was gespeeld, waarvan niemand nog van het bestaan af wist, was het nooit zo een succes geworden.

9- betekenis: wat denk je dat de betekenis van de film is?

De film is bedoeld als amusement. Het is een komedie dus de bedoeling was om de mensen aan het lachen te krijgen en natuurlijk om te laten zien hoe koel hun wel niet zijn!

Beschrijving


Waarom heb ik deze film gekozen:

Deze film heb ik met twee andere vrienden bekeken. Wij hadden Jackass al erg vaak op de televisie gezien. Het is namelijk ook een erg populair programma om MTV. Er is nog een film van Jackass. Deze film heet Jackass the Movie. Jackass the Movie had ik ook al gezien en deze beviel bij ook heel erg. Toen de tweede film uitkwam moest ik deze dan ook onmiddellijk zien. Gelukkig was dit geen tegenvaller en was ook deze film super.

Samenvatting over de film:

Ook dit is erg lastig bij deze film. Ik zal uitleggen van Jackass nou precies inhoud. Jackass bestaan uit een aantal jongens. Deze zijn: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn, Brandon DiCamillo, Raab Himself, Ehren McGhehey, Dave England, Preston Lacy, Jason Acuña. De jongens die ik net heb opgenoemd zijn stuk voor stuk zo gek als een deur. Ze willen allemaal de meest ruige en gekste stunts uitvoeren. Van, zitten in een ballenbak met anaconda’s tot aan zwemmen met haaien en ga zo maar door. In het begin zagen deze jongens het als een grote grap, maar ze zijn er allemaal erg succesvol mee geworden. We hopen dan ook dat ze er nog lang mee zullen doorgaan.

Mijn mening over de bioscoop:

Ik vond het heel erg leuk om naar de bioscoop te gaan. Ik ga namelijk niet zo vaak naar de bioscoop, dus had ik er weer erg veel zin in. Gelukkig was het een geweldige film en heb ik erg genoten. Dit was dus zeker voor herhaling vatbaar.

Achtergrondinformatie


De film “Jackass II” is nu al te huur op video, waarschijnlijk ook al te koop in de winkel. Hij is uitgekomen op 24/10/2006.
De regisseur heet: Jeff Tremaine. Hij heeft nog niet veel meer films gemaakt, behalve Jackass the movie. Zelf doet hij ook wel eens mee aan stunts.
De personen die in de film spelen zijn: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn, Brandon DiCamillo, Raab Himself, Ehren McGhehey, Dave England, Preston Lacy, Jason Acuña.
Het genre van de film is komedie. De film duur ongeveer 95 minuten.

Kijkwijzers:

Let op met kinderen tot 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Eindoordeel

Ik vond het best leuk om dit verslag te maken. Normaal gesproken heb ik een hekel aan verslagen maken, maar dit was een onderwerp wat ik ontzettend leuk vind. Jackass is echt één van mijn favoriete programma’s, dat is natuurlijk altijd leuk om daar iets over te vertellen. De film viel ook absoluut niet tegen. Ik vond de stunts in Jackass 2 nog veel gaver dan in Jackass 1. Terwijl Jackass 1 ook al super was. Voor degene die wel een beetje van gek houden, is deze film een grote aanrader!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.