Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

In Her Shoes (2005)

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 628 woorden
  • 3 juli 2008
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 3
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Filmverslag

Titel: In her shoes
Jaartal: 2005
Regisseur: Curtis Hanson
Genre: Komedie/Drama
Land van herkomst: Amerika

Spelers:

o Cameron Diaz ............................................................Maggie
o Toni Collette ..............................................................Rose
o Shirley MacLaine ......................................................Ella
o Mark Feuerstein .........................................................Simon
o Brooke Smith .............................................................Amy

o Francine Beers ...........................................................Mrs Lefkowitz
o Richard Burgi .............................................................Jim Danvers
o Norman Lloyd ........................................................... Mr Sofield
o Eric Balfour ...............................................................Grant
o Andy Powers .............................................................Tim
o Marcia Jean Kurtz .....................................................Mrs Stein
o Anson Mount .............................................................Todd

VERHAAL

Maggie en Rose zijn zussen die erg van elkaar verschillen. Alleen hun schoenmaat is gelijk aan elkaar(vandaar de titel). Maggie, gespeeld door Cameron Diaz, is een echte mannenverslindster, terwijl Rose (de Australische Toni Collette), alleen maar van een relatie droomt en zich constant zorgen maakt over haar gewicht. Maggie heeft geen eigen huis, maar woont bij mensen in, waar ze steeds de deur uitgezet wordt. Zo is ze ook bij haar zus het huis uitgezet omdat ze met haar zus zijn vriend ging.
Dan gaat ze naar haar vader en stiefmoeder. Daar vindt ze een hele stapel verjaardagskaarten die ze ooit van haar oma heeft gekregen, maar die zij nooit gekregen heeft. Haar vader had de kaarten verstopt, omdat hij vond dat hun oma zich overal mee wilde bemoeien na de dood van Maggies moeder. Maggie besluit haar oma (Shirley McLaine, die in Miami woont) op te bellen met de vraag of ze bij haar ‘op vakantie mag komen’. Dat mag van haar oma wel. Als ze daar komt, blijkt dat haar oma in een bejaardencentrum woont. In het begin doet ze niets anders dan een beetje luieren aan het zwembad, niks nuttigs.Haar oma vertelt Maggie hoe alles gegaan is, met en na de dood van haar moeder, waar Maggie erg van schrikt.


Maggie en haar Oma
Als haar oma niets in de gaten heeft, zoekt ze naar geld. Haar oma betrapt haar en maakt met haar de afspraak dat ze moet gaan werken in het verpleeghuis. Oma zal dan elke cent die ze verdiend, verdubbelen. Maggie gaat dan ook in het bejaardencentrum als verzorgster werken. Ze gaat ook steeds bij een oude man langs die haar gedichten laat lezen, zodat ze van haar dyslexie afkomt. (Want Maggie kan niet lezen). Als ze op een dag weer bij de man komt waaraan ze altijd gedichten voorleest, is zijn kamer leeg, het blijkt dat hij is overleden. Maggie heeft besloten om, met behulp van haar oma, een klein bedrijfje op te zetten: kleding kopen voor de mensen in het verpleeghuis die daar zelf niet meer toe in staat zijn.
Uiteindelijk blijkt dat Maggie’s oma een briefje van haar moeder heeft gekregen, vlak voordat ze overleed (zelfmoord, auto-ongeluk), waarin de vraag stond of zij voor de dochters van haar zou willen zorgen. Als Ella er op aandringt dat Maggie haar zus uitnodigt om ook naar het bejaardencentrum te komen, wil Maggie dat niet. Het lukt Ella niet om Maggie om te praten, dus besluit ze zelf een brief te sturen. Als Rose bij Ella binnen komt ziet ze Maggie ook staan. Als Maggie het
verhaal hoort van Rose, dat ze verloofd is maar nu ruzie met Simon heeft, lokt Maggie hem met een smoes naar het bejaardencentrum toe, ze zegt dat Rose zwanger is, Simon komt meteen. Ella heeft al een tijdje een beetje sjans met een man uit het bejaardencentrum, op een feestje in het centrum gaat ze met die man dansen, en ook Simon komt daar. Rose praat met Simon en het is weer goed. De volgende dag verlaten Rose en Simon het bejaardencentrum. Bij de bruiloft van Rose en Simon leest Maggie een heel mooi gedicht voor, zonder moeilijkheden in het lezen. Rose vond dat een mooi cadeau! Dan trouwen ze. Zo krijgen ze weer contact en ook met hun oma. Dan gaan ze trouwen, en alles loopt goed af.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "In Her Shoes (2005)"