Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

In Her Shoes (2005)

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 626 woorden
  • 20 februari 2006
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
7 keer beoordeeld

Algemene Gegevens Titel: In her shoes
Jaartal: 2005
Regisseur: Curtis Hanson
Genre: Komedie/Drama
Land van herkomst: Amerika
Spelers: o Cameron Diaz .... Maggie
o Toni Collette .... Rose
o Shirley MacLaine .... Ella
o Mark Feuerstein .... Simon
o Brooke Smith .... Amy
o Francine Beers .... Mrs Lefkowitz
o Richard Burgi .... Jim Danvers
o Norman Lloyd .... Mr Sofield
o Eric Balfour .... Grant
o Andy Powers .... Tim
o Marcia Jean Kurtz .... Mrs Stein

o Anson Mount .... Todd
Ik heb de film in de bioscoop van Cinestar gezien. Hieronder is het kaartje! Samenvatting: Maggie en Rose zijn zussen die erg van elkaar verschillen. Alleen hun schoenmaat is gelijk aan elkaar. (vandaar de titel) Maggie, gespeeld door Cameron Diaz, is een echte mannenverslindster, terwijl Rose (de Australische Toni Collette), alleen maar van een relatie droomt en zich constant zorgen maakt over haar gewicht. Maggie heeft geen eigen huis, maar woont bij mensen in, waar ze steeds de deur uitgezet wordt. Zo is ze bij haar zus terecht gekomen, die haar ook wegstuurt, omdat ze met de vriend van haar zus sex heeft gehad. Ze gaat eerst naar haar vader en stiefmoeder. Daar vindt ze een hele stapel verjaardagskaarten die ze ooit van haar oma heeft gekregen, maar die zij nooit gekregen heeft. Haar vader had de kaarten verstopt, omdat hij vond dat hun oma zich overal mee wilde bemoeien na de dood van Maggies moeder. Maggie besluit haar oma (Shirley McLaine, die in Miami woont) op te bellen met de vraag of ze bij haar ‘op vakantie mag komen’. Dat mag van haar oma wel. Ze vertelt Maggie hoe alles gegaan is, met en na de dood van haar moeder, waar Maggie erg van schrikt. Als haar oma niets in de gaten heeft, zoekt ze naar geld. Haar oma betrapt haar en maakt met haar de afspraak dat ze moet gaan werken in het verpleeghuis. Oma zal dan elke cent die ze verdiend, verdubbelen. Uiteindelijk blijkt dat Maggies oma een briefje van haar moeder heeft gekregen, vlak voordat ze overleed (zelfmoord, auto-ongeluk), waarin de vraag stond of zij voor de dochters van haar zou willen zorgen. Zodoende heeft ze Rose ook een brief geschreven. Rose kwam ook naar haar oma toe om haar te ontmoeten. Maggie heeft besloten om, met behulp van haar oma, een klein bedrijfje op te zetten: kleding kopen voor de mensen in het verpleeghuis die daar zelf niet meer toe in staat zijn. Rose trouwt, met een andere man dan Maggie afgepakt heeft. Op de bruiloft leest Maggie een stukje voor. Dat is bijzonder, want ze kon niet lezen. Ze heeft het geleerd van een oude man in het verpleeghuis. Die was vroeger leraar geweest. Rose vond dat een mooi cadeau! Zo krijgen ze weer contact met hun oma en loopt alles goed af. Plaatsen: Huizen van Maggies vader en stiefmoeder, zus en oma. Het verpleeghuis en plaatsen daaromheen (het park, het zwembad en de golfbaan) Kleding: De kleding van de personages waren erg netjes/bekakt. Muziek: Af en toe kleine stukjes met muziek op de achtergrond. Hoofdpersoon: Maggie. Laat dingen zo ver gaan dat ze uit huis gestuurd wordt. Ze heeft veel interesse voor mannen en maakt zich nergens druk om. Ook niet om alle rommel die ze achterlaat bij haar zus en oma. Je krijgt ook informatie over Maggie door haar zus, Rose. Thema: liefde, familie
Bedoeling van de regisseur: vermaken
Het boeiende: Het boeiende van deze film vond ik hoe de mensen op elkaar zouden reageren. Ik vond het ook leuk dat de twee heel verschillend waren, dat maakte het leuk om naar te kijken. Meest bijgebleven: De bruiloft van Rose. Vooral dat Maggie een stuke voorlas vond ik leuk. Dat was het eind van de film, alles ging weer goed. Het was een leuk, gelukkig eind.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "In Her Shoes (2005)"