Harry Potter and the goblet of fire (2005)

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 859 woorden
  • 12 februari 2009
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
6 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Ckv Filmverslag

Harry Potter and the Goblet of Fire
Regisseur: Mike Newell
Jaartal: 2005
Land van herkomst: Engeland
Hoofdrolspelers: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermoine Granger), Rupert Grint (Ron Weasley)

Plot
De film begint, we volgen een slang die door het gras kronkelt. We zien een oude man die thee zet. Als hij licht ziet branden in het huis op zijn land gaat hij op onderzoek uit, om die “kwajongens” een lesje te leren. Die kwajongens blijken echter Wormtail, Voldemort en Bartoleus Krenck Jr. Even later is de muggle dood. Ergens ver daarvandaan, schrikt Harry wakker van een nachtmerrie, waarin precies datgene dat we net gezien hebben plaatsvond. Harry, Hermione en de Weaslys zijn op weg naar het WK Quidditch. Voldemorts teken verschijnt aan de hemel. Enkele seconden worden Harry, Ron en Hermione verdacht, maar al snel rennen de afgevaardigden van het ministerie weg om de echte dader te zoeken.
We zijn inmiddels met de Hogwarts Express op school aangekomen, waar opeens leerlingen van andere scholen arriveren. De meisjes van de Franse school Beauxbatons maken een mooie entree in een vliegende koets, de leerlingen van Durmstrang duiken -letterlijk- met hun schip op. Als iedereen in de grote zaal zit, wordt pas uitgelegd waarom deze leerlingen gekomen zijn.
Dit jaar vindt het Triwizard Tournament plaats op Hogwarts. Drie kampioenen, een van elke school, zal zijn/haar school verdedigen in het toernooi, waar drie opdrachten gedaan moeten worden. Er komt echter een vierde naam uit de Goblet of Fire, de beker die de kampioenen kiest: Harry Potter zal als vierde kampioen deelnemen aan het toernooi, terwijl hij eigenlijk te jong is en terwijl Hogwarts al een kampioen heeft. De kampioenen zijn; Cedric Diggory, Viktor Krum, Fleur Delacour en Harry Potter.
De eerste opdracht is draken, dit is wel erg uitgebreid. Het duel met de draak om het gouden ei te bemachtigen nam veel tijd in beslag. Harry opent zijn ei in bad waar hij Moarning Myrtle weer tegenkomt, en zij helpt harry bij het oplossen van het raadsel. Zo komt hij erachter dat hij een uur onder water zal moeten blijven. Marcel geeft hem vlak voor de opdracht Gillyweed.
Je ziet hoe Harry een vis wordt, en hoe hij Ron en het zusje van Fleur redt.
De derde opdracht is in een gigantisch doolhof,(wat erg mooi gemaakt is) en ze moeten zorgen dat ze als eerste in het midden komen. Als Harry en Cedric tegelijk in het midden komen, pakken ze tegelijkertijd de beker. De beker blijkt een portkey te zijn, en ze worden naar Voldemort getransporteerd. Cedric wordt meteen vermoordt, en Harry wordt vastgebonden. Wormtail maakt een drankje waardoor Voldemort weer herrijst. Dit is erg mooi gedaan. Harry wordt losgemaakt, en moet een duel met Voldemort aangaan. Hierbij zijn mooie effecten gebruikt, en het Priori Incantatem wordt erg mooi verfilmd.
Harry komt weg met hulp van de geesten van zijn ouders, pakt Cedric’s lichaam en de portkey en komt zo terug aan het begin van het doolhof. Daar neemt Mad-Eye Moody hem mee, en zien ze hoe hij verandert in Bartoleus Krenck Jr. Hij had al die tijd de Polyjuicepotion genomen en er zo voor gezorgd dat Harry zou winnen, en dus naar Voldemort zou gaan. Dit is helaas gelukt. De film eindigt met het grote feest, waarbij de decoraties nu zwart zijn ipv de vrolijke kleuren van de afdelingen. Dumbledore vertelt over de moord van Cedric, het beeld gaat omhoog en de film is afgelopen.
Je ziet het beeld van de Goblet of Fire waar blaadjes uitkomen waar de cast per naam opstaat.

Thematiek en interpretatie
Het thema van de film is magie.
De regisseur had de opdracht om het boek ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’ te verfilmen. De film lijkt voor een groot deel wel op het boek. De regisseur moest alleen wel heel erg veel weglaten, anders zou de film veel te lang worden. De regisseur heeft er wel een eigen verhaal van gemaakt, die wel op het boek lijkt, maar toch anders is. Hij heeft een aantal details weggelaten die in de volgende boeken toch wel belangrijk zijn. Een aantal scènes kloppen ook niet qua volgorde. Ik denk dat de regisseur dit heeft gedaan omdat hij nou eenmaal niet genoeg tijd had om alles te verfilmen en hij er zo toch een erg spannend verhaal van gemaakt heeft. Hij heeft vooral de spannende dingen benadrukt en de wat minderen weggelaten.

Boeiende werking
Ik vond de film erg mooi om te zien, omdat ik het verhaal al kende en omdat er de gehele tijd een soort spanning in zat. Ik weet niet precies hoe de regisseur dit gedaan heeft, maar de spanning was de hele tijd aanwezig. Er kwamen een paar ontzettend mooie special effects doorheen, en dan zag je iedereen kijken van ‘wauw..’ Hoe mooi! Het was alleen versneld afgespeeld, en ik vond dat de gebeurtenissen te snel achterelkaar kwamen. De regisseur kon ook niet anders, maar ik had niet het gevoel dat de film 2,5 uur duurde. Ik dacht dat ik er nog maar een uurtje zat toen hij al weer was afgelopen. Ik vond de gehele film boeiend, en dat is een knappe prestatie van de regisseur.

REACTIES

F.

F.

Top man! Hier heb ik meer aan dan een samenvatting van 9000 woorden, 10 voor jou!

3 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the goblet of fire (2005)"