Harry Potter and the goblet of fire (2005)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 700 woorden
  • 16 februari 2009
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 6
13 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

CKV Filmverslag

Naam Achternaam
Klas

De film begint met dat Harry, Ron, Hermelien en Fred vroeg uit bed, want ze moesten een hele stuk lopen om naar een viavia (een schoen die ze moeten aanraken om naar het WK Zwerkbal te kunnen). Door dat ding aan te raken gingen vielen ze en waren ze ineens op het WK.

Toen de wedstrijd Zwerkbal was afgelopen, zaten ze s’avonds in een tent toen ze een iedereen hoorden schreeuwen. Toen ze buiten kwamen zagen ze een groep dooddoeners alles in de hens zetten. Dit waren hulpen van Voldemord, een vijandelijke tovenaar. Ze vluchten maar Harry viel, hij werd bewusteloos gestampt en toen hij wakker werd zag hij Voldemord teken in de lucht.

Na de vakantie gingen Fred, Ron en Harry terug naar school. Op school werd er een toernooi georganiseerd waar drie toverscholen tegen elkaar moesten strijden. Er werd van elke school een persoon gekozen, die werd geloot uit de vuurbeker. Normaal zijn het maar 3 personen, maar mysterieus kwam er een vierde: Harry Potter.

Het toernooi bestond uit drie opdrachten, en de deelnemers mochten van de eerste opdracht niets weten. Alleen de jachtopziener, Hagrid, speelde vals en liet Harry de draken zien. Hierdoor wist Harry precies wat de opdracht inhield. Deze hield in dat hij een gouden ei moest stelen die informatie bezat die hij nodig had voor de volgende opdracht. Maar het ei werd bewaakt door een draak, die hij eerst moest verslaan (wat hij deed).

De tweede opdracht was dat de hij en de anderen iets moest vinden onder water, hier kwam hij achter doordat hij door een tip had gekregen dat hij het ei onder water moest houden en dan zong het:
Wil je ons vinden, zoek ons lied.
Boven de grond zingen wij niet.
En denk eraan, tijdens het speuren,
Wie ons niet vindt zal het betreuren.
Je hebt een uur, dus snel beginnen,
Wat we roofden kun je herwinnen.
Maar na dat uur verstrijkt tijd:
Te laar verloren voor altijd kwijt.

De derde en laatste opdracht was dat hij in een groot doolhof de trofee moest vinden, wie die als eerste vind zal winnen. Onderweg hoorde hij sommige deelnemers gillen, een meisje werd versleurt door takken. In de laatste gang kwam Harry een andere deelnemer tegen, te renden samen naar de trofee, ze raakten hem samen tegelijk aan. Omdat Harry Carlo eerder had gered, hebben de jongens samen besloten dat ze samen de beker pakken. De Beker was geen gewone beker, maar een viavia, die zou ze terug naar de startplaats moeten brengen maar hij was betovert. In plaats van daar heen ze gaan, kwamen ze uit op een kerkhof.

Op het kerkhof was een dooddoener (een hulpje van Voldemord) bezig om met toverkunst een brouwsel te maken waardoor Voldemord zou herrijzen. Voor dit brouwsel moest hij van de vijand van Voldermord bloed hebben, en de grootste vijand van Voldemord was Harry. De viavia kon echter gebruikt worden om heen en terug te gaan, dit wist Harry en die riep gelijk met een toverspreuk de beker. Alleen die was niet snel genoeg om de twee jongens te redden, want Carlo werd vermoord door het hulpje, want die hadden ze toch niet nodig. Daarna mocht Harry proberen de vereiste Voldemoord te vermoorden, dus gingen ze een duel houden. In dit duel maakten de twee een soort contact tussen hun toverstokken. Harry moest weg zien te komen, en geesten die ontstaan waren door het contact knalden tegen Voldemoord op zodat Harry met het lichaam van Carlo de viavia kon aanraken en zo terug kon keren.

Toen Harry weer terug was werd er gejuicht, ze wisten niet wat er allemaal gebeurt was. Pas later toen ze zagen dat Carlo dood was hielt het op. Harry legde alles uit aan de Professor (de leider van de school). Hij zij dat alles de nu alles de komende tijd zal veranderen. Voldemoord leeft nog, dus dat zal het volgende deel nog wel uitgevochten worden.

Eigen Mening:
Hele goede film, net als de andere delen. Dit deel is wel boven de 12, je ziet ook wel waarom: meer gedood, geweld en bloed. Er zaten natuurlijk ook weer heel wat special effects in, niet van echt te onderscheiden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the goblet of fire (2005)"