Inhoud:1. Inleiding

2. Samenvatting

3. Kijkwijzer

4. Mening en conclusieInleidingIn de herfstvakantie ben ik naar Harry Potter deel 4 geweest. Ik ben in Gouda naar de bios geweest omdat ik weet dat het er gezellig is en je kunt, omdat de rijen stoelen goed zijn ingedeeld, de film goed zien. Van buiten zie je niet aan het gebouw dat het een bioscoop is omdat het gebouw oud is en je geen grote aanplakbiljetten ziet behalve een bord met de films die die maand draaien. Als je binnen komt merk je wel gelijk dat het een bioscoop is want het hangt er vol met posters. Het is gezellig ingericht en het is heel duidelijk naar welke zaal je moet. In de zaal overheerst rood en zwart maar het is niet kil of een donker gat.Samenvatting:Harry logeert bij Ron. De vader van Ron neemt Harry, Ron, Hermelien de moeder van Ron zijn zusje mee naar een heel groot zwerkbal toernooi. Daar hebben ze een huisje gehuurd om te overnachten. Opeens ontstaat er paniek. Er waren dooddoeners die op zoek waren naar Harry. In alle haast was Harry gestruikeld en lag hij bewusteloos op de grond. De volgende dag kwamen Ron en Hermelien Harry zoeken. Intussen was Harry op de vlugt voor de dooddoeners, want die wilden Harry vangen en naar Voldemort (de slechtste tovenaar in de machische wereld) brengen. Dan kwam Harry, Ron en Hermelien tegen en gingen ze snel weg naar huis.Toen ze aankomen op Zweinstein gingen ze naar de grote zaal voor de toespraak van Perkamentus. “Dit jaar zal er ook een groot toernooi worden gehouden tussen 3 toverscholen, 1 uit Hongarije en 1 uit Frankrijk. Aan het toernooi mogen alleen mensen van 17 jaar en ouder meedoen’’ zei Perkamentus. Iedereen die mee wil doen en 17 jaar en ouder was mag zijn/haar naam in een beker doen. De beker is beveiligd dus als je te jong bent kom je er niet bij.’

Toen iedereen die mee wilde doen zijn/haar naam in de beker had gedaan, koos de beker er 3 uit van iedere school 1 naam. Tot ieders verbazing wam er nog een vierde naam uit, die van Harry. Harry was verbaasd want hij was nog geen 17 en hij had zijn naam er niet eens ingegooit. Toch moet hij meedoen aan het gevaarlijke toernooi.

Hagrid verteld Harry dat de kampioenen (de namen van de genen die de beker heeft uitgespuugd) voor de eerste opdracht tegen draken moesten vechten. Harry doet het (natuurlijk) goed en int de eerste opdracht.

Als aan wijzing voor de volgende opdracht krijgt iedereen een ei. Maar als je het ei probeert open te maken begint het heel hard te kreisen. Uit eindelijk komt Harry te weten hoe hij het ei moet open maken. Uit het lied haalt Harry dat hij voor de volgende opdracht lang onder water moet. Van een vriend krijgt hij een soort wier dat er voor zorgt dat je onderwater kan blijven ademen. Harry finisht als laatste maar omdathij twee mensen mee had genomen in plaats van 2, werd hij 2e

De laatse opdracht is een opdracht in een doolhof. Wie als eerste de beker in het doolhof aangeraakt wint het toernooi. Harry en Carlo zien elkaar in het doolhof. Toen kwamen ze uit bij de beker en ze pakten hem samen vast. Normaliter zou de beker de weg naar de finish zijn maar de beker brengt ze niet naar de finish maar naar een soort kerkhof uit dromen van Harry. Op het kerkhof staan Voldemord en een handlanger van Voldemord. Carlo wordt gedood en ze binden Harry vast.

De handlanger maakt een snee in de huid van Harry en maakt met het bloed Voldemord weer sterker. Om weg te komen moet Harry moet een gevecht aan gaan met Voldemort. Uiteindelijk kwamen Harry’s overleden ouders hem te hulp. Zij konden het gevecht een paar seconden overnemen zodat Harry via de beker naar de finish kon komen. Harry nam het lijk van Carlo mee.De berker bracht heb deze keer wel naar de finish en ze zijn veilig, alhoewel Calo dood is. Dan barst Harry in huilen uit. De vader van Carlo ziet dat Carlo dood is en wil weten wat er is gebeurd. Na alles verteld te hebben gaat het bal na afloop van het toernooi toch door. Na het bal gingen alle mensen van de andere scholen weg. Dit was het einde van de film.Kijkwijzer1. Het was een fictie verhaal omdat:

De hele film om een wereld draait die niet bestaat.2. Welke filmtechnieken vallen op?:

De school wordt veel gefilmd vanuit een vogelperspectief en de rest van de film op ooghoogte van Harry, Ron en Hermelien.3. Wat is de verhouding tussen story en plot?:

Flash-forward want Harry ziet op een gegeven moment een huis en in dat huis zit Voldemord. Later in het boek komt Harry op die plek waar dat huis staat.4. Hoe wordt de Film vertoont?:

Het is compleet donker en er worden veel mooie geluidseffecten gebruikt.5. Welke rol speelt muziek in de film?:

De muziek zorgt voor de spanning. Het zorgt ook voor nog meer begrip van hoe de hoofdpersoon zich voelt.6. Tot welke genre hoort de film?:

De film hoort in 2 genres, avontuurlijk en magisch want je zie allebei die elementen veel terug.7. Waar ligt de nadruk van het verhaal?:

…?8. Welke dingen hebben bij het maken van de film een rol gespeeld?:

Het moest vooral een groot suc6 worden en geld speelde geen rol.9. Wat denk je dat de betekenis van de film is?:

Ik denk dat de film geen bedoeling heeft maar gewoon een leuke film is. Van mij hoeft niet alles een betekenis te hebben.Mening / Conclusie:Ik vond het een leuke film maar ik was er ook niet naar toe gegaan als ik dacht dat hij niet zo leuk was. Ik vind het geen film voor 12 jaar en ouder want er was geen moment waarop ik dacht dat het eng was.

Het drinken was wel heel erg duur, maar dat kon je verwachten. De korting van 1 euro plus de korting van de bonnen zorgde ervoor dat het kaartje heel goedkoop was.

Conclusie: ik zou de film graag nog een keer zien.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.