Get shorty (1995)

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 412 woorden
  • 27 november 2001
  • 41 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
41 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Het filmverslag.

1. – Get shorty. Barry Sonnenfeld. Verenigde Staten. John Travolta, Gene Hackman, Rene Russo en Danny DeVito. - Thuis, op tv en later een paar keer op video. - Ja, bij gangster/maffiafilms.

2. Een maffiabaas stuurt een gangster van hem naar een man om geld terug te halen dat hij van hen heeft geleend. Maar de man is dood. Als de gangster goed heeft gezocht blijkt de man niet dood te zijn. Hij brnegt een deel van het geld terug, maar een ander deel neemt hij zelf om een film te maken. Degene waarmee hij de film maakt is ook nog geld schuldig aan een maffiabaas. Daar is allemaal veel gerotzooi mee, maar uiteindelijk worden de “slechten” doodgemaakt of opgepakt.

3. – In Los Angeles en de eerste 5 minuten in Miami. - Niet, het is alleen met dag en nacht. - In nette pakken. Gangsters zien er altijd zo uit. Deze personen waren niet gegrimeerd, maar op een gegeven moment had een gangster een gebroken neus en dat was wel net echt gemaakt. - Ja, dat weet ik niet, ik denk het wel. Ja, Chili Palmer (John Travolta) had steeds een eigen muziekje, en er was ook een stukje dat steeds terugkwam. - Nee, alleen pistoolschoten dan.

4. – John Travolta, Chili Palmer. Hij speelt de gangster die het geld moet ophalen en de film maakt. Om hem draait de film. Hij doet alles om respect van andere mensen te krijgen en tegen zijn vijanden is hij hard. - Niet, ze zaten allemaal in hetzelfde wereldje. - Ver.

5. – Gangsters. - Nee, misschien te laten zien hoe het wereldje in elkaar zit, maar het is eigenlijk een vermakende film. - Neen

6. – Hoe de gangsters werken e hoe het in dat wereldje in elkaar zit. De maffia en dat soort dingen boeit me altijd al heel erg. - De muziek, kleding, en vooral de taal, het omgaan met elkaar. Ik vond alles boeiend.

7. De scene dat Chili Palmer door de vertrekhal van het vliegveld loopt, met dat loopje van hem, en zijn muziekje op de achtergrond en dat hij heel zelfverzekerd en trots om zich heen kijkt, omdat hij net een val voor iemand heeft opgezet.

8. Ik vind dit 1 van de beste en boeiendste films die ik ooit heb gezien. Wat het hoofdthema is weet ik niet, maar de regisseur heeft prima werk gedaan. De film is geloofwaardig en kent geen zwakken punten. Special effects worden niet gebruikt in deze film, dus daar kan ik niks over zeggen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.