Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Der Untergang (2004)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 935 woorden
  • 10 januari 2005
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
31 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Der Untergang VORM 1. Op welke locatie speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in een bunker in Berlijn tijdens WO II. 2. Hoe waren de hoofdrolspelers gekleed (en gegrimeerd)? De meeste personen waren gekleed in uniformen van het Duitse leger, die macht uitstralen. De vrouwelijke hoofdpersonen waren gekleed in jurken. De hoofdpersonen waren niet opvallend gegrimeerd. 3. In hoeverre bepalen locaties en kleding de sfeer van de film? De kleding was erg donker, dat komt door de uniformen. De locatie was voornamelijk in de bunker en die bunker was erg donker. Soms zag je ook hoe het er aan toe ging buiten de bunker, dus in Berlijn, dat was ook donker. Door de donkere locaties en kleding was de sfeer in de film erg droevig.
4. Had de muziek een opvallende rol in de film of diende hij vooral als achtergrond? De muziek diende vooral als achtergrond, omdat de muziek er was vooral op het begin en op het einde van de film. Op het begin was er een muziekje die de film inleidde en op het eind was er een droevig muziekje omdat er veel mensen zelfmoord hadden gepleegd. Bij de stukken in het middenwas de muziek er vooral als tussenstukje als het beeld van in de bunker naar bijvoorbeeld buiten de bunker ging. 5. Was er sprake van speciale geluidseffecten? Ja, als Berlijn wordt gebombardeerd dan hoor je harde knallen en als iemand schoot hoorde je ook een knal. Verder waren er geen speciale geluidseffecten. 6. Op welke manier werd het verhaal verteld? In chronologische volgorde 7. Welke scènes zijn je het meest bijgebleven? De scènes dat je de vele mensen in de bunker, de helpers en generaals van Hitler, zelfmoord ziet plegen en Hitler ook. De montage en cameravoering speelde hierbij de rol dat je de gebeurtenissen zag hoe bijvoorbeeld een generaal het ook zou zien. Door het droevige muziekje wat je hoort als Hitler zelfmoord pleegt heeft ook mee gespeeld met dat deze scène mij het meest is bijgebleven. In de rest van de film zie ook alle gebeurtenissen net alsof je ze ziet gebeuren door de ogen van iemand die er zelf bij was. Door deze cameravoering lijkt alles heel echt. 8. Bij welk genre kun je de film indelen? Bij het genre: oorlog.
INHOUD 9. Geef in enkele regels een samenvatting van de film. De film begint met hoe Hitler zijn secretaresse selecteert uit een paar vrouwen. Vervolgens zie je de laatste paar dagen van Hitlers leven, tussendoor zie je stukjes van de strijd in Berlijn, waar de schuilplaats van Hitler tevens is. Op het eind van de film zie je hoe Hitler met zijn minnares en een paar generaals zelfmoord pleegt. 10. Om welk conflict gaat het in de film? Over wat Hitler moet doen om de Fransen te kunnen stoppen voordat ze Berlijn veroveren. 11. Wie zijn de belangrijkste personages? Geef een korte karakterisering en wat de relaties zijn tussen deze personages. De belangrijkste personages zijn Adolf Hitler en Traudl Junge. Adolf Hitler is de Führer van Duitsland en is erg machtig. Zijn generaals zijn als het ware 'bang' van hem. Hitler heeft soms boze aanvallen en kaffert zijn generaals dan uit. Traudl Junge is de secretaresse van Hitler. Haar famlilie is het eigenlijk niet eens dat ze voor Hitler gaat werken maar Traudl wil het graag. Ze werkt hard maar eigenlijk is ze ook een beetje 'bang' voor Hitler. Ze gaat ook naar de feesten die Hitler geeft voor belangrijke mensen, ze houd daar wel van. De relatie tussen deze twee belangrijke personages is dat Traudl de secretaresse is van Hitler. 12. Zijn het gewone mensen of zijn het vooral vertegenwoordigers van een bepaald standpunt? Hitler is een vertegenwoordiger van een bepaald standpunt hij wil namelijk alle Joden uitroeien en het Duitse ras machtig maken. Hij wil ook een zeer groot keizerrijk. Traudl Junge is een gewoon mens ze werkt alleen maar voor Hitler, ze typt zijn uitspraken en dat was het. Zij is niet zo van alle Joden moeten uitgeroeid worden. 13. Met wie heb je het meest meegeleefd? Hoe komt dat? Ik heb het meest mee geleefd met de kinderen van generaal Gubbels. De kinderen worden in de film vermoord. De vrouw van de generaal geeft haar kinderen slaapdrank en als deze slapen doet ze de kinderen een gifcapsule in de mond. Zo worden haar eigen kinderen vermoord. Ik leef het meest met hen mee omdat ze eigenlijk niks met de oorlog te maken hadden, en toch bruut werden vermoord. Ik leefde niet echt erg mee met Hitler want ik vind hem een stomme leider. Hij heeft echt verkeerde gedachtes over Joden en zijn eigen Duitse volk. Alleen voor de kinderen vond ik het zielig dat ze vermoord werden, zij hadden geen wrede gedachtes over wie er wel en niet allemaal vermoord moesten worden.
FUNCTIE 14. Wat is de functie van de film? De film wil informatie verstrekken over hoe de laatste dagen waren van het leven van Hitler. 15. Welke middelen heeft de regisseur gebruikt om het publiek te boeien? Welke waren het meest effectief? De regisseur liet de laatste dagen van het leven van Hitler zien, maar tussendoor deed hij stukjes van hoe het ging met de strijd om Berlijn. Daardoor was 'je' niet steeds in de donkere bunker van Hitler maar ook eens in de buitenlucht. De regisseur heeft door montage de kijker verschillende dingen laten zien: het leven van Hitler maar ook hoe de soldaten moesten vechten voor de stad Berlijn. Op het eind van de film zie je ook hoe het afloopt met alle generaals en de secretaresse van Hitler en de vrouwen van de generaals.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Der Untergang (2004)"