Dead Poets Society (1989)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 570 woorden
  • 12 maart 2001
  • 136 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
136 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Titel
Dead Poets Society

Wat heeft de schrijver proberen duidelijk te maken?

De bedoeling met het verhaal is om duidelijk te maken hoe de mensen dachten rond 1950
Het verhaal gaat over het Welton College, dat een niet al te grote College is, en waar alleen de besten naar toe mogen. Maar eenmaal op die school mag je niet denken wat je wil en je mag. Alleen de leraar mag beslissen, of de vader, naar nooit jijzelf. Maar er is een leraar die hun aanmoedigt om te denken en doen wat ze zelf willen, maar deze leraar wordt na verloop van tijd van de school verwijderd, maar hij heeft de leerlingen wel wat geleerd, en dat is; Voor jezelf opkomen. Ik denk dat de schrijver probeert duidelijk te maken, dat wij het best goed hebben in deze tijd.

Waar?

Het verhaal speelt zich af in 1959, bij het 100-jarig bestaan van het Welton College. Ik denk dat het verhaal zich in Engeland afspeelt.

Hoofdrolspelers

John Keating is de nieuwe leraar op het Welton College. Hij vervangt de oude leraar die met pensioen is gegaan. Hij is erg open en komt er ook voor uit hoe hij overal over denkt, in tegenstelling tot wat de mensen op Welton denken hoe het moet, de leerlingen moeten voor zichzelf kunnen denken. Hij moedigt de leerlingen aan om een beetje kritiek op de dingen om hen heen.Hij vertelt de jongens dat ze poëzie moeten lezen en dan vertellen hoe ze zelf er over denken, en niet op de manier zoals ze op het Welton College wordt verteld. Jammer genoeg, zijn de ouders en leraren het niet met zijn mening eens, en dat zorgt ervoor dat het verhaal droevig afloopt.

Samenvatting

De film gaat over 6 vrienden, Neil Perry, Todd Anderson, Richard Cameron, Knox Overstreet, Charlie Dalton and
Steven Meeks. Ze studeren aan het Welton college in het jaar 1959. Voor Engels hebben ze een nieuwe leraar gekregen, John Keating, wie een hele andere leraar is te opzichte van de andere leraren. Hij moedigt de leerlingen aan om voor zichzelf te denken en niet hoe hun is vertelt op het Walton College. Wanneer Neil wat informatie over mr. Keating aan het zoeken is, ontdekt hij dat mr. Keating lid was van een groep genaamd; "Dead Poets Society". Ze vragen mr Keating ernaar, en hij zegt dat het een geheime club was, waar poëzie aan elkaar werd voorgelezen en waar iedereen vrij kon leven, zoals ze dachten dat ze moesten doen. De vrienden richten deze club opnieuw op. Maar na een tijdje gaat het mis. Neil heeft besloten om te gaan acteren, maar z’n vader vind dit niet goed. Maar toch gaat Neil door met acteren, maar zijn vader komt erachter, en is erg boos op hem. Neil besluit diezelfde nacht nog zelfmoord te plegen. Er wordt een onderzoek gestart op het Walton College, en er is besloten dat mr. Keating verantwoordelijk is voor deze zelfmoord, de jongens worden gedwongen hiervoor te tekenen om mr. Keating de schuld te geven en hem van school te sturen. Maar de jongens blijven trouw aan mr. Keating, als hij vertrekt gaan de jongens op de tafels staan en zeggen dat ze werden gedwongen te tekenen.

Mening

Ik vond het een hele goede film! Er wordt goed geacteerd en het is een goed verhaal. Maar eigenlijk moet ik het boek ook eens lezen om een nog betere mening te geven.

REACTIES

D.

D.

het verhaal speelt zich in amerika af in de staat Veltons

15 jaar geleden

L.

L.

in de alinea voor het slot staat er gaan ze op de tafel staan en zegeen ze dat ze moesten tekenen. maar toen ze rechtstonden op de tafel zeiden ze "o captain, my captain"

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dead Poets Society (1989)"