De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 929 woorden
  • 29 april 2004
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
39 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Kennisopdrachten: De Kop 1. De titel is De kleine blonde dood. 2. De naam van de regisseur is Jean van de Velde. 3. De film is Nederlands gesproken. 4. De film is in 1995 uitgekomen. 5. De genre is drama. 6. Ja, er is een boek over De kleine blonde dood, die is geschreven door Boudewijn Buch.

De personen 7. De filmsterren die in de film spelen zijn Antonie Kamerling (Valentijn), Olivier Tuinier (Micky) en Loes Wouterson (Mieke). 7a. De drie belangrijkste acteurs zijn Antonie Kamerling (Valentijn), Olivier Tuinier (Micky) en Loes Wouterson (Mieke). 8. De belangrijkste bijpersoon is de vader van Valentijn. 9. Ze hebben met elkaar te maken omdat het een gezinnetje is. 10. De bijpersoon is de vader van Valentijn dus die heeft er ook mee te maken. 11. Valentijn innerlijk: agressief, koppig, emotioneel . Mieke Innerlijk: beetje psychisch, emotioneel, krijzerig, zwak, zorgzaam . Micky Innerlijk: enthousiast, vrolijk, lief . 12. Er veranderen wel dingen want Mieke heeft Micky in huis en dan raakt ze onwijs aan de drank verslaafd. Daarom Micky gaat bij Valentijn wonen, dus Valentijn moet vaker thuis zijn en alles in zijn leven veranderen. 13. Mijn favoriete persoon is Micky.

Samenvatting 14. Het verhaal speelt zich af in de verleden tijd en in de tegenwoordige tijd. “Flashbacks”. Je ziet ook stukjes nog uit de oorlog. In het begin van de film is Valentijn zelf nog een kind en het eindigt dat hij vader is. Het verhaal duurt ongeveer 20 jaar. 15. Deze film speelt zich af in Amsterdam. 16. De film begint dat Valentijn met z’n klasgenootjes en juf Mieke in de bus zitten, omdat ze op schoolreisje zijn. 17. De belangrijkste gebeurtenis vind ik dat Mieke Micky had geslagen op zijn verjaardag, en dat Valentijn Micky toen mee naar zijn huis nam. 18. x
19. De film eindigt dat Micky overlijd. 20. De film heet zo omdat Micky klein en bond is en zo vroeg al overlijd. De kleine blonde dood.

Jouw Mening over de film 21. Ik denk dat de film-maker ermee bedoelt dat je niet zomaar moet lifen omdat je nooit weet wat voor iemand er in die auto zit. 22. Ja , want Mieke heeft een kind gekregen maar dat was Valentijn z’n bedoeling helemaal niet. 23. De film is zo mooi omdat je het probleem echt ziet groeien. Ze krijgen een kind, maar zo makkelijk is het niet om een kind te hebben. En dat blijkt uit de film wel. Het is echt een mooie film.

Samenvatting film:

Valentijn en de rest van zijn schoolzingen in een bus. Ze gaan naar Duitsland toe met schoolreisje. Valentijn vangt een vlinder en mensen worden daar kwaad om. Juffrouw Mieke neemt het voor hem op. Als Valentijn thuis komt en de vlinder aan zijn vader geeft wordt hij daar kwaad om omdat hij die vlinder uit Duitsland heeft meegenomen. Hij gooit de vlinder op de grond en trapt hem kapot. Binnen zegt vader dat Valentijn nooit van iemand moet gaan houden.

20 jaar later: Valentijn is aan het liften en een vrouw pikt hem op. Als ze in de auto zitten rijdt de vrouw als een gek! Dan opeens stopt ze en rent ze naar een telefooncel. Ze belt iemand en scheld hem de huid vol. Dan valt ze opeens neer. Valentijn loopt naar haar toe en komt hij erachter dan zij zijn oude lerares Mieke is. Ze probeert hem te verlijden. Hij wil niet en loopt weg. Even later loopt hij naar haar toe en doet het met haar.

Mieke belt 4 maanden later aan bij Valentijns huis. Mieke zegt tegen Valentijn dat ze zwanger is. Hij stelt voor dat ze het laat weghalen maar daar is het al te laat voor. Ze is al vier maanden zwanger. Dan stapt ze weer in haar auto en rijdt weg. Valentijn is erg pissig.

Een paar jaar later: Valentijn is vader geworden maar wil eigenlijk niks met zijn zoon Micky te maken hebben. Hij zoekt hem wel steeds op en geeft hem cadeautjes. Op een dag gaat Valentijn Micky opzoeken omdat hij jarig is. Hij belt aan bij Mieke’s appartement. Ze doet open maar ze laat hem niet binnen omdat Micky ziek is. Hij ziet hem voor het raam zitten en stormt naar binnen toe. Hij ziet dat Mieke hem geslagen heeft in een dronken bui. Hij pakt Micky op en neemt hem mee naar zijn huis. Hij gaat samen met Micky het huis opknappen zodat Micky bij hem mag wonen. De mevrouw die daar over gaat vind het er goed uitzien en geeft hem de voogdij. Als Valentijn op een avond aan het stappen is, gaat Micky mee. Hij wordt moe dus laat Valentijn hem slapen op de achterbank van zijn auto. Als hij na een paar minuten terug komt is Micky weg. Mieke heeft hem ontvoert en rijd op een spoorweg af. Ze wil zelfmoord plegen maar durft niet. De volgende dag neemt Valentijn Micky mee terug naar huis. Als Valentijn voor een zakenreis naar Parijs moet laat hij Micky bij Mieke achter. Micky belt Valentijn nog of hij een cadeautje voor hem mee brengt. Als hij na een paar dagen terug komt hoort hij dat Micky in het ziekenhuis ligt. Hij geeft Mieke de schuld terwijl zij er niks aan kon doen dat hij van de trap was gevallen. Hij gaat naar het ziekenhuis. Hij hoort dat Micky in een coma ligt en hersendood is. Micky valt niet meer te redden. Hij heeft een tumor in zijn hersenen en dat hij van de trap was gevallen gewoon een bijkomstigheid was. Ze vinden dat ze de stekker eruit moeten trekken. Valentijn doet het zelf. Als hij thuis is denkt terug aan vroeger hoe het was met Micky.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"