De kleine blonde dood (1993)

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 606 woorden
  • 3 juni 2003
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 4
40 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De kleine blonde dood Valentijn rijdt op een dag mee met Mieke. Het is niet duidelijk waarheen. Ze stoppen onderweg en Mieke gaat een telefooncel in, omdat ze moest bellen. Valentijn komt de telefooncel ook in en hebben daar seks. Een tijd later blijkt dat Mieke zwanger is en het kind niet meer kan weg laten halen, omdat ze al ongeveer 4 maand zwanger is. Valentijn wordt boos en beslist alleen verder te gaan. Hij had er nooit echt iets serieus van willen maken. Wanneer het kind geboren is, gaat valentijn het toch wel anders bekijken. Het kind is tenslotte ook van hem. Ze gaan samen op vakantie, wanneer Mikie inmiddels 4 jaar is. Valentijn en Mieke hebben veel ruzie, omdat Valentijn het niet leuk vind hoe het nu tussen hun gaat. Valentijn heeft nooit een kind gewild. Valentijn en Mieke gaan uit elkaar en wonen apart. Wanneer Mikie jarig is, is hij bij Mieke. Valentijn gaat bij Mieke langs om Mikie te feliciteren. Mieke doet de deur open en zegt dat Mikie ziek is en dat Valentijn maar weer moet gaan. Op dat moment kijkt Mikie door het raam richting Valentijn. Valentijn ziet dat Mikie een blauw oog heeft. Valentijn gooit de deur open en gaat naar Mikie toe. Het blijkt dat Mieke, Mikie geslagen heeft. Valentijn neemt Mikie meteen mee naar zijn huis en vieren daar zijn verjaardag. Mikie heeft al een lange tijd last van hoofdpijn, maar daar word verder niet op ingegaan. Er gebeurt weer iets met Mikie. Mikie word door Mieke de trap afgeduwd. Volgens haar ging het allemaal per ongeluk. Mikie komt in het ziekenhuis terecht en blijkt eigenlijk al dood te zijn, maar ligt nog aan de apparatuur zonder dat Valentijn daar vanaf wist. De dokter vraagt Valentijn dan ook of Mikie wel eens klachten had van buikpijn of hoofdpijn o.i.d. Maar Valentijn kon zich dat niet echt herinneren. Op een begeven moment stond hij voor de keuze om Mikie te laten sterven. Valentijn zei meteen nee. En wilde Mikie zolang mogelijk in leven houden. De dokter gaf daar antwoord op. Hij zei: ’’Het heeft geen zin meer om hem zo te laten leven. Hij ligt voor zijn verdere leven in coma. We kunnen hem zijn hele leven wel zo laten leven, maar dat heeft geen zin’’. Valentijn heeft goed na zitten denken en is tot zijn besluit gekomen. Dat hij toch maar moest sterven. Hij wilde zelf de stekkers eruit trekken, maar dat kon en mocht niet van de doktoren. Toen heeft hij Mikie in zijn armen genomen en is met zijn hand naar de stekker gegaan en heeft de stekker eruit getrokken. Toen dat beeld verdween, zag je Valentijn samen met Mieke achterop de fiets wegfietsen. Mijn mening: Het was een droevige, maar mooie film. In het verslag waren sommige dingen moeilijk om weer te geven uit de film, terwijl het toch een belangrijk deel van de film was. Toch heb ik dat geprobeerd weer te geven. Het enige wat ik jammer van de film vond is het moment waarop je het beeld te zien krijgt dat Valentijn en Mieke samen op de fiets wegfietsen
Wat ik het mooist aan de film vind is dat het een verfilming is van een boek. En vind het (volgens mij) erg goed verfilmt. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ben gaan informeren op het internet en gekeken of het echt een goede en mooie verfilming is. Ik heb een aantal verslagen gevonden. En uit die verslagen blijkt volgens mij, dat het een goede en mooie verfilming is. Ook vond ik het erg leuk om dit verslag te maken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De kleine blonde dood (1993)"