Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bowling for Columbine (2002)

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 426 woorden
  • 1 oktober 2004
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
24 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel: Bowling for Columbine
Regisseur: Michael Moore
Jaartal: 2002
Land van herkomst: Amerika
Hoofdrolspelers: Michael Moore, Charlton Hester (NRA) 2. De film draait om Michael Moore die probeert uit te vinden waarom er zoveel moorden worden gepleegd in Amerika. Daarover praat hij in de film met verschillende mensen en wil hij de slappe excuses over de geschiedenis van Amerika uit de wereld helpen. Hij gaat ook in op de theorie van Barry Glassner, die schreef een boek over de angstige samenleving in Amerika. Verder praat hij met slachtoffers van schietincidenten, de baas van de NRA (wapenfabrikant), leden van schietverenigingen en de verkopers van kogels bij K-Mart. 3. De kleding van Michael Moore in de film is opvallend. Hij is immers gekleed met een baseballpet, een praktisch tot op de naad versleten jeansbroek en een buik die steunt op zijn broeksriem. Hierdoor maakt hij het satirische thema nog duidelijker. De muziek speelde ook een belangrijke rol in de film, deze werd er goed gekozen, hierdoor werd een fragment nog grappiger of juist nog spannender.
4. Michael Moore speelt de belangrijkste rol in deze film. Hij is degene die op onderzoek uitgaat en mensen interviewt. Daarnaast spelen de studenten van Columbine High ook een grote rol, zij vertellen hun belevingen van die dag en kunnen ook over de daders vertellen. Charlton Hester is de baas van de NRA, een grote wapenvereniging/fabrikant. Michael probeert met hem in discussie te gaan, maar Charlton laat het afweten. 5. Michael Moore wil met zede film laten zien dat de mensen in Amerika onnodig bang worden gemaakt, alleen omdat de overheid daar geld aan verdient. De bedoeling van de film is dus volgens mij het wakker schudden van Amerika, ze moeten hun wapens neer gaan leggen om nog meer moorden te voorkomen. 6. Het mooie aan deze film vond ik vooral dat er geen script is gebruikt. De film is gebaseerd op echte mensen en niet op acteurs. Wat er in de film gezegd wordt is niet van tevoren bedacht. Daarnaast is de manier van filmen erg leuk, Michael Moore loopt zelf met een camera te filmen en er worden allerlei filmpjes tussendoor getoond. Die filmpjes worden ook in verschillende stijlen (bv southpark, zwart-wit of versneld) afgespeeld. Ten slotte vond ik het onderwerp heel goed gekozen. De meeste mensen waren voor het zien van deze film niet op de hoogte van wat er allemaal in Amerika speelde. Michael Moore heeft de wereld laten zien dat Amerika in angst leeft en dat de overheid de grootste schuld heeft als het gaat om het aantal moorden per jaar in Amerika.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bowling for Columbine (2002)"