Bowling for Columbine (2002)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 739 woorden
  • 13 juni 2004
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5
25 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke informatie a. Ik heb op 21 april in het filmhuis deze documentaire gezien. b. Naam film: Bowling for Columbine
Land: Canada, Verenigde Staten, Duitsland
Jaar: 2002
Duur: 120 minuten
c. De regisseur is Michael Moore. Objectieve Informatie a. Regisseur Michael Moore maakt een documentaire over de wapenhandel en het geweld in de VS. Daarbij komen vele vragen los als; waarom zijn er zoveel moorden per jaar (11.000) in de Vs, en maar weinig in andere landen als het buurland Canada, waar mensen ’s nachts niet eens de deuren op slot doen. Er werden vele mogelijke antwoorden gegeven op die vraag. Het antwoord dat de VS een ruig verleden heeft blijkt ook niet de waarheid te zijn , want waarom heeft Duitsland, na ook een ruig verleden maar ongeveer 30 moorden per jaar. Ook zijn de moorden op de Columbine Highschool een raadsel. Want hoe zijn 2 minderjarige jongens aan geweren en ammunitie gekomen. Maar vooral: wat had hun aangezet tot de moorden. In de VS kan je heel gemakkelijk aan geweren komen en ammunitie haal je in de dichtstbijzijnde K-mart, of je open een bankrekening en krijg er gratis een geweest bij. maar ook in Canada zijn 7 miljoen geweren verdeelt over 10 miljoen gezinnen. De reden waarom Canadezen die niet gebruiken om elkaar uit te moorden ligt waarschijnlijk aan de media volgens de regisseur. Het blijkt dat het nieuws van de VS alleen maar negatief verteld wordt en dat het op een angstaanjagende manier wordt verteld. Dit leid tot angst van de mensen die henzelf dan beter willen verdedigen. b. Ik kan alleen de regisseur omschrijven die ik zag als een slimme man die ook goede vragen wist te stellen en ook tot goede conclusies kwam, maar die ook weer tot vragen leidde. c. Het is opgenomen in 2002
Er wordt gefilmd in vele diverse plaatsen in Amerika, Canada en Duitsland. Bijvoorbeeld op het platteland of in drukke steden. Andere locaties zijn scholen, banken en supermarkten. d. De muziek was de ene keer heel dramatisch en de andere keer heel druk. e. De documentaire was in kleur en er was wel een stuk in het zwart-wit maar dat waren archief beelden. f. Ja die valt op omdat de regisseur soms zelf filmt en het dus een druk effect krijgt. Maar dat leed niet onder de documentaire.
Bedoeling a. Het thema van de film is geweld. b. Recensies als bijlage
Ik denk dat de regisseur de mensen wel graag op de hoogte wil stellen van wat er allemaal gebeurd qua geweld en dat je zo makkelijk aan geweren kunt komen wat ook weer leid tot vele moorden. Subjectieve beschrijving a. Ik vond de documentaire erg goed en interessant. Het zet je wel aan het denken , want er moet toch wel een logische verklaring zijn dat er zoveel moorden in de VS worden gepleegd? b. Dat was wel goed, omdat het een drukker effect heeft dan bij een film word het interessanter. c. Er werd niet gespeeld. Ervaring a. Ja , ik heb wel vaker documentaires gezien, maar niet een als deze waar de regisseur je mee op pad neemt om zijn vraag te beantwoorden. b. Ja dat zeker. Het is een hele informatieve documentaire. Achtergrond informatie Informatie over de regisseur: 2002 Bowling For Columbine - Actor: Himself Also: Director, Producer, Screenwriter 2000 Lucky Numbers - Actor: Walter 2000 The Awful Truth: Season 02 - Director, Executive Producer, Screenwriter 1999 The Awful Truth: Season 01 - Director, Executive Producer, Screenwriter 1997 The Big One - Actor: Narrator Also: Director Author, filmmaker, and political activist Michael Moore has developed a trademark style of tackling major issues with a sharp sense of humor while maintaining a regular-guy attitude, an approach that has helped him secure a reputation as both a razor-sharp humorist and one of America's most fearless political commentators. Michael Moore was born in 1954 in Davison, MI, a suburb of Flint, then home to one of General Motors' biggest manufacturing plants, where Moore's father and grandfather both worked. Born to an Irish-Catholic family, Moore attended parochial school until he was 14, when he transferred to Davison High School. Moore soon developed an interest in student politics as well as larger issues: He won a merit badge as an Eagle Scout by creating a slide show exposing environmentally unfriendly businesses in Flint, and in 1972, when 18-year-olds were granted the right to vote, he ran for a seat on the Flint school board, soon becoming one of the youngest people in the United States to win an election for public office.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bowling for Columbine (2002)"