Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

American History X (1998)

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 439 woorden
  • 17 augustus 2004
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
49 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
American History X Derek is een nazi die tegen het zwarte ras is hij heeft een hakenkruis op zijn borst en een kaal hoofd.Danny zijn broertje die wil sprekend op hem lijken en scheert ook zijn hoofd kaal.Nadat Derek zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten wil hij alles veranderen opnieuw beginnen en weg van die haat. Het verhaal begint bij Danny (Edward Furlong) als hij in zijn kamer ligt en gerommel hoort.Hij kijkt uit het raam en ziet drie zwarte mannen de auto van zijn oudere broer Derek (Edward Norton) leegroven.Danny bedenkt zich geen tweede keer en loopt naar de kamer van zijn broer.Hij zegt tegen Derek dat drie zwarten zijn auto aan het beroven zijn.Derek pakt een pistool een gaat naar buiten hij schoot er twee neer en probeerde later nog de ander dood te schieten maar die reed weg.En van de twee leefde er een nog.Derek zei tegen hem:''Doe je mond op de stoep'' waar hij toen vol op zijn achterhoofd trapte en koelbloedig doodmaakte. Derek kreeg 3 jaar (het had levenslang geweest als zijn broertje niet had gelogen).Het leven in de gevangenis had zijn leven voor goed verandert.Het eerste dat hij ging doen was vrienden maken hij liep naar een groep nazi's een deed zijn shirt uit (zodat ze het hakenkruis konden zien).Na een tijdje in de gevangenis hebben gezeten kreeg hij werk om ondergoed te verschonen hij moest dat samen met nog iemand doen een zwarte!Gek genoeg begon hij langzamerhand vrienden met hem te worden.Danny had een verslag geschreven over ''Mein Kampf'' hij moest naar de directeur Bob Sweeney (Avery Brooks) hij zei dat hij een nieuw verslag moest maken maar dan over zijn broer het verslag heet ''American History X''. Nadat Derek ongeveer 2 jaar had gezeten waren Derek en die zwarte man (die der ook werkte) best wel goede vrienden geworden.Zijn (ex)vrienden pikte dit niet en verkrachte Derek met een groep.Derek had nu nog een paar maanden te gaan maar dacht dat hij de gevangenis niet zou overleven gek genoeg overleefde hij het wel dankzij zijn vriend in de gevangenis.Derek bezochte zijn familie en vroeg aan Danny om te stoppen met zijn nazi gebeuren.Derek werd uit zijn oude groep buiten gesloten nadat hij de leider Cameron (Stacy Keech) had geslagen.Zijn oude vriend Seth (Ethan Suplee) trok een pistool naar hem.Derek pakte hem af en ging weg met Danny.En net toen het allemaal goed leek tegaan net toen Derek weg wou gaan.Werd Danny koelbloedig doodgeschoten door een zwarte waar hij een beetje mot mee had.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "American History X (1998)"