A Midsummer Night's Dream (1999)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 564 woorden
  • 14 juni 2001
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
47 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Algemene gegevens:

Titel: “A Midsummer Night’s Dream”

Ik heb deze film samen met de klas gekeken in de collegezaal. Het is een soort fantasy film met een kleine dosis humor.

Plot:

In deze film draait het om vier hoofdpersonen: Demetrius, Lysander, Hermia en Helena. Hermia moet trouwen met Demetrius maar is eigenlijk verliefd op Lysander, en Helena is verliefd op Demetrius maar die is gek op Hermia. Om toch samen te kunnen zijn vluchten Hermia en Lysander het bos in. Daar komen later ook Demetrius en Helena. Zij worden allemaal op de verkeerde verliefd. Dit komt doordat Puck, het hulpje van Oberon, door middel van een liefdesbloem er voor zorgt dat ze op de verkeerde persoon verliefd raken. Uiteindelijk komt alles toch weer goed doordat Puck er weer voor zorgt dat de ze weer op de “juiste” personen verliefd worden. Nu komt alles weer goed en mogen ze allemaal met de juiste persoon trouwen.

Middelen:
De film speelde zich grotendeels af in het bos en op het paleis. In het bos werd een soort zweverig gevoel opgeroepen door middel van een “zachte” belichting, en door bepaalde camerastandpunten. Ook de zweverige en zachte muziek zorgde voor een perfecte “fantasy” sfeer. Dit werd allemaal nog meer versterkt doordat het afspeelde in het bos.

Personages:
Dit zijn alle echte acteurs, maar de echte, belangrijke personages van het verhaal zijn:
· Lysander
· Demetrius
· Hermia
· Helena
· Oberon
· Puck
· Titania

Er zijn nog veel meer extra personages, maar die leveren niet echt een belangrijke bijdrage aan de hoofdlijn van het verhaal.

Thematiek en prestatie:
Het thema is liefde. De hele film is doordrenkt van liefde. Ik denk dat William Shakespeare wilde laten zien wat voor problemen liefde kan veroorzaken, en hoe deze problemen opgelost kunnen worden. De regisseur heeft dit goed verplaatst naar de film en heeft er ook grappige momenten aan toegevoegd.

Boeiende werking:
Wat ik het meest boeiend vond aan de film was de sfeer en hoe de sfeer werd verbeeld in de film. Ik vond het allemaal erg mooi met al die feeën, en nog meer van die fantasy figuren. Ook vond ik het hele gedoe rondom het toneelstuk erg grappig. Maar het allerleukst was de opvoering van het toneelstuk op het eind. Ik heb erg hard moeten lachen.

Camerawerk en montage:
De leukste scène was de scène aan het eind. Het camerawerk was daar niet zo boeiend, maar ook totaal niet belangrijk, het draaide daar om de inhoud, de humor. De regisseur is erg goed geslaagd in het neerzetten van de juiste sfeer in de film.

Recensie:

De regisseur is zeer geslaagd in het uitwerken van het verhaal van Shakespeare. Het verhaal is door hem in de juiste sfeer geplaatst. Alleen is het verhaal totaal niet geloofwaardig met al die feeën en die andere vage beesten. Ook dat gedeelte met die liefdesdrank is echt onmogelijk. De acteurs zagen er zeer verzorgd uit, dit moest ook wel anders kon de regisseur nooit de juiste sfeer neerzetten. Ze acteerden soms wat minder, ik vond het op bepaalde momenten te overdreven.De licht en de muziek zorgden voor de juiste sfeer, de lichten gedimd en de muziek zacht zorgden voor een dromerige fantasy sfeer. Ik vond het over het algemeen gezien wel een aardige film, alleen het verhaal en de acteerprestaties waren soms wat minder. Als ik een cijfer zou moeten geven dan geef ik een 7,5.

REACTIES

E.

E.

bedankt je hebt me een 10 bezorgd

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A Midsummer Night's Dream (1999)"