Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Communicatieplan

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
  • Essay door een scholier
  • 3e klas mbo | 1369 woorden
  • 11 februari 2021
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie

Inhoudsopgave

Inleiding

Doelgroep

Communicatiedoelstelling

Propositie

Uitwerking communicatieactie

Bronnen

Evaluatie

Inleiding

Ik heb een communicatieplan geschreven over het koningsdagfestival. Dit festival is in opdracht van de gemeente. De gemeente wilt laten zien dat ze een moderne gemeente zijn en waar jongeren dingen kunnen beleven.

Het festival krijgt de naam CommOn. Dit is een samenvoeging van community en online. De betekenis hiervan is gemeenschappelijk. Doordat de gemeente veel jongeren aan wilt trekken zal het festival gratis zijn.

Er worden op dit festival verschillende activiteiten georganiseerd. Er zijn optredens van

stand-upcomedian en videopresentaties van vloggers. Verder kunnen bezoekers gamen, loungen, skaten en meedoen aan live challenges.

Verder is er voor de ‘oudere’ jongeren, live muziek waar ze kunnen dansen en feesten. Dit zal voornamelijk in de avond plaatsvinden.

Wij willen de kinderen door middel van dit festival een leuke dag bezorgen. We willen ervoor zorgen dat de jongeren de gemeente en de stad een stukje leuker gaan vinden.

Doelgroep

De doelgroep voor dit festival zijn de jongeren tussen de 12-17 jaar. Deze categorie jongeren is best breed. 12 jarige willen hele andere dingen dan 17 jarige. Daarom is het belangrijk dat we in allebei de doelgroepen dingen organiseren.

Voor de 12-14 jarige hebben we diverse activiteiten georganiseerd. Zoals, optredens van stand-upcomedian en videopresentaties van vloggers. Verder kunnen bezoekers gamen, loungen, skaten en meedoen aan live challenges.

Voor de jongeren 15-17 jaar hebben we meer een soort feest/festival georganiseerd. Er is dan muziek in de stad waar jongeren kunnen feesten en dansen.

Door deze onderverdeling in de doelgroepen kunnen we in allebei de wensen van de doelgroep voorzien.

De jongeren zijn op allebei de events welkom, maar wij verwachten dat de 12 jarige niet naar een feest komen s ’avonds laat. Wij verwachten ook niet dat de 17 jarige naar videopresentaties van vloggers willen kijken.

Communicatiedoelstelling  

We willen met dit event, maar 2 dingen bereiken. We willen dat de jongeren een leuke middag/avond hebben en dat de gemeente weer wat populairder wordt onder de jongeren.

 

De doelstelling die wij hebben is, om er met elkaar een leuke middag/avond van te maken voor de jongeren. We kunnen dit bereiken door, activiteiten te organiseren voor alle leeftijdsgroepen onder de jongeren. Zodat alle jongeren zich aangetrokken voelen voor dit event en dan dus sneller komen.

 

We moeten bij het event rekening houden met een paar belangrijke dingen.

Mocht het slecht weer worden moeten we zorgen dat er bepaalde delen overdekt zijn, zoals het videoscherm met vlogs, de gameapparatuur en zorgen dat de lounge altijd droog is.

We zitten voor dit event met een snelle einddatum. Daarom lijkt het mij verstandig om vanaf vandaag met het hele team te starten aan dit nieuwe project. Er moeten verschillende dingen geregeld en georganiseerd worden.

De beste manier om te promoten is het inzetten van social influencers en interactie via diverse social media platforms.

Doordat de jongeren zoveel op het internet zitten en er eigenlijk continue mee bezig zijn kan je de jongeren het beste van het event laten afweten op deze manier.

De kans is natuurlijk ook aanwezig dat sommige jongeren niet/amper op social media zitten en dan dus niks meekrijgen van het event.

Daarom lijkt het mij verstandig om ook nog flyers rond te brengen in de buurt of posters op te hangen. Op deze manier wordt het hopelijk door nog meer mensen gezien.

Ook wordt het nu door de ouders opgemerkt, de meeste ouders die kennen geen influencers.

De ouders kunnen op deze manier doorgeven aan hun kinderen dat er een event plaats vind. Ook kunnen de ouders zelf komen met hun kind, als het kind dat natuurlijk wilt.

Deze manier van promotie lijkt mij het handigst. Op deze manier wordt iedereen op de hoogte gebracht van het event en komen er zoveel mogelijk mensen op af.

Het communicatiemiddel dat we willen gebruiken zijn eigenlijk alle communicatie middelen. Door gebruik te maken van alle communicatiemiddelen, kunnen we het beste communiceren.

Als we ervoor kiezen om via één communicatiemiddel te communiceren is het mogelijk dat de communicatie minder soepel gaat. Als we zowel dingen opschrijven als via de laptop of telefoon doen missen we niks.

De planning voor het event is haalbaar. Het beste is om 12 weken voor het event te gaan beginnen met plannen. Hierdoor kunnen we tegenslagen of dingen die langer te tijd kosten dan dat er voor was gepland kunnen handelen. Hierdoor redden we de planning makkelijke en wordt het een geslaagd event.

Week 1: In deze week gaan we de eerste stappen zetten voor het event. We gaan de eerste personen benaderen die ons willen helpen voor dit event.

Week 2: In deze week wordt er basis gemaakt voor het event en gaat iedereen doen waar hij/zij voor is aangewezen om te regelen

Week 3-7: iedereen gaat individueel kijken naar zijn/haar aangewezen onderdeel/functie. We hebben dan 1X per week met elkaar een gesprek over de vooruitgangen.

Week 8-10: het event wordt daadwerkelijk doorgezet. We kijken op de locatie zelf of alles wat er tot nu toe uitgewerkt is ook echt haalbaar is.

Week 11-12: de 2 belangrijkste weken voor het event. De puntjes worden op de i gezet. 4 dagen voor het event wordt het opgebouwd. We doen dit een paar dagen van te voren. Als stel de activiteiten niet helemaal passen of het toch anders moet dan verwacht we genoeg tijd hebben om dit allemaal aan te passen.

Er zullen niet veel opbrengsten zijn van het event. Doordat het event gratis toegankelijk is zal er allen geld worden verdient met het eten en drinken dat er wordt gehaald. Om hier een heel specifiek bedrag aan vast te leggen is vrij moeilijk. Als mensen een biertje bestellen is dat al duurder dan een cola of een water. Gemiddeld zal er €7000 worden verdient met het drinken/eten.

Het essay gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Online oplichting

Tips en trucs om geen slachtoffer te worden van online oplichting

Er zullen niet veel opbrengsten zijn van het event. Doordat het event gratis toegankelijk is zal er allen geld worden verdient met het eten en drinken dat er wordt gehaald. Om hier een heel specifiek bedrag aan vast te leggen is vrij moeilijk. Als mensen een biertje bestellen is dat al duurder dan een cola of een water. Gemiddeld zal er €7000 worden verdient met het drinken/eten.

De kosten die het event heeft zijn duurder. Voor 5000 flyers betaal je €15,20.

De kosten voor een influencer verschillen. Gemiddeld zal dat rond de €350 zijn.

Je kan een podium huren voor €775,-.

Verder zullen alle activteiten bij elkaar, zoals de lounge zet, de geprojecteerde vlogs, de challenges en het game bij elkaar uitkomen op €3300,-.

Hierdoor zullen de totaal kosten van event uitkomen op €7640,20. Dit is een schatting van de uitgave. De kans is aanwezig dat deze kosten omhoog zullen gaan door alle niet voorbereide problemen. Hierdoor moeten we rekening houden met een totaal budget van €10.000,-.

Bronnen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Communicatiemiddel     

7 februari 2019

26 april 2019

https://www.brandambassadors.nl/our-story/influencer-marketing/?gclid=EAIaIQobChMIsMm07Kvt4QIVxynTCh1WMAdOEAAYAiAAEgJObfD_BwE

2017

26 april 2019

https://www.flyeralarm.com/nl/content/index/open/id/2841/flyers.html

2019

26 april 2019

https://mobilestages.nl/

2018

26 april 2019

Evaluatie

Het event is best goed gegaan. De planning was duidelijke en haalbaar. We hadden in week 9 alles al klaar voor het event. We liepen voor op schema. Dit was heel fijn, hierdoor hadden we veel tijd om alle puntjes op de i te zetten.

Het event is goed verlopen. Het weer was niet super goed. Hierdoor hadden we voor de zekerheid geregeld dat de apparatuur droog werd gehouden. Er waren verschillende partijtenten opgezet. Hierdoor waren de meeste activiteiten droog.

De kinderen hebben een leuke dag gehad.

Wat we in de toekomst beter zouden kunnen doen is, meer voor de oudere jongeren organiseren. In de avond was er muziek in de stad en stond iedereen gezellig te dansen en de feesten. We merkte dat het voor de oudere kinderen leuker is als we dit tot later door laten gaan. Nu stopte de muziek al 23uur. Veel jongeren hadden het nog heel erg naar hun zin en wilde nog helemaal niet stoppen met feesten.

Doordat er ook gewoon mensen in de buurt wonen moeten we wel rekening houden met de omwonende. Hierdoor moeten we kijken of we daar in de toekomstige jaren een oplossing voor kunnen vinden.

Waar we verder in de toekomst beter op moeten letten is het afbouwen. Hier hadden we van te voren niet zo goed over na gedacht. Hier zouden we in de toekomst beter naar moeten kijken.

Wij hebben met alle medewerkers die hebben geholpen tijdens dit event een evaluatie gehouden, daar kwam dit uit. We hebben dit 4 dagen na het event gedaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.