Visie op de dood

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Cultureel verslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 918 woorden
  • 18 januari 2015
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Het Hindoeïse

Reïncarnatie

Hindoes geloven in reïncarnatie, reïncarnatie houd in dat als je doodgaat weer opnieuw wordt geboren in een ander lichaam, dat kan een mensenlichaam zijn, maar het kan ook een dierenlichaam zijn. Het proces van Leven, doodgaan en opnieuw geboren worden heet samsara. Dit gaat tot in de eeuwigheid door als je geen goed mens ( of dier ) bent geweest. Er is een manier om het te laten stoppen en op te gaan in het absolute. Daar ben je verlost. Je kunt de verlossing bereiken door 3 manieren. De eerste manier is door kennis, Je kunt oude, heilige boeken lezen om kennis op te doen en daarover mediteren. De tweede manier is om een goed leven te leiden, dat houd in: Niet liegen, niet moorden, vriendelijk en kalm zijn, jezelf rein houden. De derde manier is door de goden tevreden te houden. Door te bidden en te offeren laat je zien dat je de goden eert. Hierdoor zullen ze tevreden met je zijn en kun je de verlossing bereiken.

In India en de landen er om heen is de bevolking verdeelt in Kasten. Dat zijn een soort van rangen. Als je bent geboren in een lage kaste moet je ook trouwen met iemand uit een lage kaste. Als je een goed leven hebt geleid, maar niet goed genoeg voor de verlossing, wordt je waarschijnlijk geboren in een hogere kaste. Als je een heel slecht leven heb geleid dan wordt je geboren in een lagere kaste, een dier, of een paria, een onaanraakbare. Paria's zijn mensen die geen kaste hebben. Ze moeten bedelen om te overleven.

Het kasten systeem

Als een Hindoe sterft vindt er een ritueel plaats, dit is één van de zestien Sansakara's. Welk ritueel ze gebruiken verschilt per Hindoe. De meest gebruikte is dat de zoon van de stervende een druppel van de rivier de Ganges in de mond van de stervende doen, Bij een man moet de eerstgeborene zoon het doen en als het een vrouw is moet de jongste zoon het doen. Daarna doet de rest van de familie het ook. Dan leest de priester voor uit een heilig boek voor de stervende en bidt met hem en zijn familie. De Hindoes cremeren het dode lichaam zo snel mogelijk, omdat ze geloven dat de ziel zo snel mogelijk terug moet naar de oerbron om vanuit daar weer geboren, of verlost, te worden. Nadat het lichaam is gecremeerd worden de botten, as en bloemen verzameld, die men dan in de rivier de Ganges strooien,  Terwijl er honderd meter verderop misschien wel honderden mensen in d e Ganges zitten te baden, omdat ze geloven dat dat hun rein maakt.

Een crematie bij de Ganges

Het Islam

Al-akhirah is het hiernamaals in het Islam. Al-akhirah is zo belanrijk voor het islam dat het wel 116 keer wordt genoemd in  de Koran. Het staat in bijna elke Soera, een soera is een soort van hoofdstuk in de Koran. Het is zo belanrijk voor het islam omdat het hele geloof er op is gebouwd.

In het Islam zijn tekeningen verboden, dus alles is in tekens

Moslims zien het leven als een test, als je goede dingen hebt gedaan en de wetten van het Islam hebt gevolgd wordt je beloond in het hiernamaals. Als je dat niet hebt gedaan zal je worden gestraft. Als je doodgaat, gaat je ziel naar de barzkh, dit is een soort van slaaptoestand. Ze zullen wakker worden op de Dag des Oordeels. Er zijn twee versies van de Dag des Oordeels. De eerste versie is dat de troon van Allah zichtbaar wordt, omringd door engelen. De goede mensen gaan aan de rechterkant staan en de slechte aan de linkerkant. De mensen aan de rechterkant gaan naar Djenna (het paradijs), waar ze zullen leven zonder ziektes, dood, of leed, en de mensen aan de linkerkant gaan naar Djahannam (het hellevuur), waar het angstaanjagend, kil, en vol van leed is. De tweede versie van de Dag des Oordeels is dat er een brug zal verschijnen naar Djenna, voor gelovigen is de brug breed en vlak, maar voor zondaars zal de brug small als een haar en scherp als een zwaard zijn. Hierdoor vallen de zondaars naarbeneden in het Djahannam,

waar ze voor eeuwig zullen lijden, alhoewel het mogelijk is dat een aantal mensen de genade van Allah krijgen, als ze toch gaan geloven in Mohammed en hun zonden toegeven. Mohammed begroet zijn volgelingen die alsnog in de hemel worden toegelaten. Aan de overkant van de brug is een vijver. De zoetige smaak van het water geeft een voorproefje van wat de mensen kunnen verwachten van de dranken die daar staan te wachten

De Dag des Oordeels waar de Christenen vroeger in geloofden lijkt erg op dat van het Islam

Ik vond het heel erg interessant om dit werkstuk te maken, want er waren heel veel dingen die ik nog niet wist bijv.: Ik wist niet dat er een Dag des Oordeels bij het Islam was, net zoals bij de Christenen vroeger, Er zit ook meer achter reïncarnatie dan je denkt. Wat is er na de dood..... Of is er niks? Een groepje mensen wat het zelfde denkt over leven na de dood, komt bij elkaar en vormt een levensbeschouwing. Alle levensbeschouwingen draaien om de dood. Het gaat ook over hoe je moet leven, maar waarom? Voor het leven na de dood.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.