Intouchables (2011)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Cultureel verslag door een scholier
  • 4e klas havo | 430 woorden
  • 2 december 2012
  • 327 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
327 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

1. Wat heb je gezien?

Ik heb een film gezien in de bioscoop samen met m’n moeder in de zomervakantie.

2. Waar ging het over?

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippe's stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook Driss' leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

3. Wat wilde de maker/makers daarover vertellen?  Wat is de boodschap?

De boodschap van Intouchables wie invalide raakt, verliest daarmee nog niet zijn gevoel voor humor en hij wilt nog steeds van het leven genieten.

4. Vorm: Welke middelen zijn er gebruikt en welke rol spelen deze middelen bij de inhoud?

Camera mensen.

Acteurs.

Locatie.

Regisseur.

5. Wat heb je begrepen van de voorstelling?

Wat ik heb begrepen van de voorstelling is dat het gaat over een gehandicapte man die iemand zoekt die hem kan helpen. Hij vind iemand die hem kan helpen alleen dan blijkt het iemand te zijn van de straat, die alleen wilde solliciteren zodat hij z’n uitkering kon krijgen. Toen besloot Phillipe hem een kans te geven en zo is een grote vriendschap ontstaan.

6. Wat is jouw mening over deze voorstelling?

Ik vind het een hele mooie film omdat het gaat over allerdaagse dingen zoals gehandicapten. Mensen die leven op de straat het en het is een echt gebeurd verhaal waardoor je je nog meer gaat realiseren hoe de wereld in elkaar zit.

Dit wil je ook lezen:

7. Wat is de mening van de mensen met wie je samen deze voorstelling hebt bezocht?

M’n moeder vond het ook een heel mooi verhaal ze vond het deels ook een komisch verhaal want, Driss en Phillipe beleven ook leuke dingen samen.

8. Schrijf zelf een recensie over de voorstelling voor de ‘fictieve’ schoolkrant van de SGL. Gebruik punt 1 t/m7 en onderstaande informatie over het schrijven van een recensie.

Intouchables is drama met erg goede grappen die je niet vaak in een film ziet. Het is niet raar dat daarom zoveel mensen het een goede film vinden. De film weet heel veel mensen aan te spreken. Het scenario zit ook heel goed in elkaar. Er wordt door de hoofdrolspelers heel overtuigend geacteerd.

Thema: Komedie/Drama. De film is gemaakt in Chronologische volgorde.

Locatie: Engeland

REACTIES

J.

J.

*kuch* http://www.pathe.nl/film/17286/intouchables *kuch*

10 jaar geleden

A.

A.

Het klopt niet helemaal, de film is niet in chronologische volgorde.
De film begint op het moment dat ze samen in een auto zitten en Driss heel hard gaat rijden. Ze worden achtervolgd door de politie en wedden erom dat ze de politie af kunnen schudden. Wanneer ze toch worden stopgezet doet Philippe alsof hij een beroerte krijgt en naar het ziekenhuis moet, wat verklaart dat ze zo snel rijden. Zo ontsnappen ze aan een boete. Daarna gaat de film terug in de tijd en laat zien hoe Driss en Philippe elkaar ontmoeten.

10 jaar geleden

L.

L.

Anja heeft gelijk.

7 jaar geleden

Z.

Z.

ze heeft helemaal gelijk

7 jaar geleden

Warre

Warre

locatie Engeland?? hahahahaha

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Intouchables (2011)"