Dans en drama workshop

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Cultureel verslag door een scholier
  • Klas onbekend | 625 woorden
  • 30 januari 2002
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 4
45 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Dansworkshop:
Datum: 28 november

De dansworkshop werd gegeven door een lerares van de dans- en muziekschool. Het was niet zomaar dansen, maar er zat een verhaal achter. Bij ckv hebben we ons bezig gehouden met het thema “de stad”en aan de hand daarvan was de dans ook bedacht. De dans was zo in elkaar gezet dat het de verloop van een dag in de grote stad aangaf: ’s morgens als je opstaat is alles op straat nog erg rustig, mensen komen elkaar tegen en groeten elkaar, maar dan is het al later dan je dacht dus krijg je gehaast in de stad. Mensen gaan bijna rennend en racend naar het werk, enigszins gestresst. Na een dag werken heb je er even genoeg van, dus verzet je je tegen de drukte van de dag. Ook dit was verwerkt in de dans. Verder is de stad behoorlijk in groepen verdeeld en dit werd uitgebeeld door de tweesplitsing van de groep en die tegenover elkaar te laten dansen. Het was dus wel doordacht deze dans.

Wat ik van de dansworkshop vond: het was wel leuk om te doen, maar de pasjes hadden iets moeilijker gemogen, want dit was wel erg simpel. Maar dat is ook wel weer begrijpelijk, want niet iedereen heeft een ritmisch gevoel en dat kunnen hun niet inschatten, dus moesten ze het wel simpel houden. Bovendien was de tijd ook wel te beperkt om een echte ingewikkelde dans in elkaar te zetten. Al met al was het zeker wel leuk, en ook een beetje leerzaam: ze hebben namelijk duidelijk laten zien dat je met een dans ook iets kunt uitbeelden op een eenvoudige manier.

Dramaworkshop:
Datum: 12 december

Ook de dramaworkshop werd gegeven op de dans- en muziekschool. In korte tijd hebben ze ons heel veel geprobeerd te leren en voor onze groep is dat zeker gelukt, want we waren maar met zessen dus kregen alle aandacht. We begonnen met in een kring staan en goed op onze houding en ademhaling te letten, want daar bleek de basis in te liggen voor heel het acteerwerk. Als eerste opdracht moesten we schoppen, trappen en slaan tegen een denkbeeldige trilpudding. Daarna moest je in tweetallen spelen dat je héél boos op elkaar was: je moest elkaar uitschelden maar dan zonder echte scheldwoorden (dit kon te spottend zijn) > “Weet je wat jij ben?! Jij bent een *** (bijvoorbeeld deurbel als scheldwoord)!” Hierbij moest je de emotie opbouwen en steeds bozer worden. Dit was nog moeilijker dan leek, want probeer dat maar eens vol te houden zonder in je lach te schieten. De opdracht werd later omgedraaid: op de zelfde manier moest je nu spelen dat je verliefd moest zijn op elkaar. Hierbij moest je gebruik maken van heel de ruimte: af en toe weglopen en weer terugkomen, want zo werd het minder afgezaagd en echter. Ze hebben ons technieken aangeleerd: ze worden altijd gebruikt bij acteerwerk en lijken veel moeilijker dan ze zijn. Je leert vechten op zo’n manier dat je elkaar niet raakt. Als afronding moesten we zelf een stukje met alles wat we geleerd hadden bedenken.

Wat ik van de dramaworkshop vond: eerst baalde ik dat we erheen moesten, omdat ik in de late groep zat en dus tot half 3 moest, maar toen ik er eenmaal was vond ik het heel erg leuk. We hebben veel geleerd en het was vooral erg lachen. He is zo moeilijk om serieus te blijven spelen als je acteren niet gewend bent. In het begin was het ook een beetje onwennig omdat we maar met een groepje van 6 meiden waren kregen we heel veel geleerd in de tijd die ervoor stond. Dat was wel weer een voordeel. Het was een heel leuk iets en weer eens wat anders dan gewoon lessen.

REACTIES

M.

M.

ik moet een wrkstuk maken over dans wilt u me daar aan helpen a.u.b.

21 jaar geleden

D.

D.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.