Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Waarover gaan de teksten?
De teksten waar Jochem het over heeft gaan over prikkels, zijn jeugd, triviant (een spel), dieren, ware liefde, voicemail, het ziekenhuis, schoolreisje, schiphol en curaçao.

Er staan 5 trivianten op het podium, elke triviant is een droom. Zijn dromen gingen over muziek, dansen, perfecte vriendin enz.

Snapte je al de onderwerpen die er besproken werden? 
Ik snapte alle onderwerpen wel. Hij vertelde het erg duidelijk en als het soms wat minder duidelijk was, beelde hij het uit of zong hij er wat bij.

Waar zong Jochem over, welke liedjes zong hij? Welke instrumenten zijn in de voorstelling gebruikt?
Jochem zong over chinees, mijn dag, mama, Corien, dansen met een negerin, vrouwen en zoenen en geen zin in….tijd om los te gaan.

Hij gebruikte deze voorstelling 3 instrumenten. Een viool, piano en drumstel.

Geef een zo zuiver mogelijke beschrijving van het decor, Wat voor functie heeft het decor?
Het decor was best kleurrijk. Er stonden een soort pionnen die hij trivianten noemde. Die trivianten veranderde tijdens de voorstelling van kleur.

Beschrijf de kleding van de artiest. Voegt deze kleding iets toe aan de voorstelling?
Jochem heeft een blouse met gekleurde vierkantjes aan en een witte broek
Ik vond niet dat de kleding iets aan de voorstelling toevoegde. De achtergrond was ook wel kleurrijk, maar ik denk niet dat hij speciaal kleding voor deze voorstelling heeft uitgezocht. Volgens mij draagt hij deze kleding wel vaker in een voorstelling.

Heeft de voorstelling een bepaalde boodschap?
Volgens mij heeft de voorstelling niet echt een boodschap. Jochem zei dat ook in zijn voorstelling. Omdat hij toch een boodschap wilde hebben was dit zijn boodschap: "Als je het met een prostituee op curaçao doet, doe het dan veilig!"

Hoe was de sfeer?
Met de sfeer zat het denk ik wel goed. Er werd veel gelachen door het publiek, er werden leuke en grappige geluiden gebruikt in zijn verhalen. De verlichting was ook wel aan het verhaal of liedje aangepast. Het was allemaal op elkaar afgestemd. Jochem betrok het publiek er wel bij. Dat vond ik wel goed van hem.

Wat is de titel van de voorstelling en waarom heeft Jochem deze titel gekozen?
De titel van de voorstelling is: Yeee-Haa! Hij heeft zijn voorstelling Yeee-haa genoemd omdat er een ding is wat door zijn hele verhaal heen loopt en dat is zijn vrolijkheid en positivisme. Hij noemt het zelf 'Yeee-Haa!'-gevoel.

Welke grap vond je het leukst?
Ik vond niet echt een grap het aller leukst. Ik vond de hele show eigenlijk even grappig. Maar als ik er toch een moet beschrijven, beschrijf ik die van de chinees omdat ik het liedje wel grappig vond.

Hij ging naar de chinees en wilde wat bestellen. De Chinees die achter de toonbank stond vroeg het wat chagrijnig en toen zei hij dat kan veel vrolijker en toen begon hij dansend en zingend zijn bestelling te zeggen.

Wat vond je het minst leuke stukje uit de voorstelling? 
Het minst leuke stukje uit de voorstelling vond ik het stuk over zijn perfecte vriendin. Hij vertelde iets over zijn eerste zoen en dat haar beugel toen vast zat in zijn lip. Ik moest toch een stukje kiezen en daarom koos ik dit stukje. Het was denk ik ook het minst leuke stukje van de voorstelling.

Schrijf een korte recensie over de voorstelling
Voorstelling: Jochem Meijer – Yeee Haa!
Voorstelling gekeken: Maart 2012

Yee Haa is een ongelofelijk grappige voorstelling. Waarin Jochem Meijer het een en het ander over zijn dromen en leven verteld terwijl hij er de grootste grappen bij maakt.

De voorstelling gaat over Jochem die vroeger vaak het spel Triviant speelde. Er staan 5 pionnen op het podium, elke pion is aan een droom of verhaal gebonden. In de show vertelde hij dus een beetje zijn levensverhaal als een soort spel. Hij had 2 prikkels, de rode en de blauwe. De rode waren de Yeee-Haa! prikkels (dat waren de goede) en de blauwe waren de Hasjee prikkels (dat waren de slechte).

Ik vond de voorstelling wel grappig. Je kon eigenlijk bijna de hele tijd wel lachen. Hij wisselde wat af met liedjes zingen, verhaal vertellen en rare geluiden. Dat was ook wel leuk en goed bedacht. Er was volgens mij bij geen een stukje dat de zaal stil was als Jochem een grap had gemaakt.

Ik vond het ook goed dat hij het publiek echt de hele tijd aan het lachen kon houden. Het lijkt mij toch best moeilijk omdat te kunnen doen. Hij speelde ook goed in op bijvoorbeeld reacties uit het publiek.

Ik vond het ook wel grappig dat Jochem types na doet. Hij zingt er dan ook een stukje bij en dat deed hij ook heel goed.

Het was dus een erg leuke en grappige show waarbij Jochem iedereen wel aan het lachen kan krijgen. Deze show is zeker aan te raden en ik vind de show Yeee-Haa zeker een 8 waard!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.