Volumia!

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 566 woorden
  • 29 mei 2001
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
8 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Concertverslag Volumia!

Algemene gegevens · Titel: Wakker · Uitvoerende:Volumia! Deze groep bestaat uit 9 leden: Xander de Buisonjé: zang en toetsen
Axel Lindelauf: toetsen
HP Nieskens: gitaar
Richard Ritterbeeks: bas
Robin Zalm: drums
Harold Mingels: saxofoon
Eric van Oppen: trompet
Tamara Hoekwater: zang
Birgit Ingen-Housz: zang · Datum van uitvoering: 13-01-‘00 · Plaats van uitvoering: De Oosterpoort in Groningen · De groep komt uit Nederland en zingen allen nederlandstalig. · Grondgenre: Nederlands pop

Programma · Het was een tour om de nieuwe cd wakker te promoten, dus het concert begon met enkele nieuwe liedjes van hun cd. Af en toe zongen ze ook een oud nummer van hun voorafgaande cd’s, voor de afwisseling. Dit was heel erg leuk omdat je zo mee kon zingen, want er waren redelijk veel mensen die de nummers van de nieuwe cd nog niet mee konden zingen. Een aantal nummer werden later op de avond nog herhaald. Het concert werd heel erg leuk en spontaan gepresenteerd, er mocht ook iemand op het podium komen, en terwijl ze aan het zingen waren kwamen ze af en toe naar beneden om een hand te schudden, dat was wel heel erg leuk.

Ambiance · De zaal was heel erg leuk. Het was een grote zaal met veel zitplaatsen. De zitplaatsen liepen schuin omhoog, voor beter zicht. De ruimte bij je voeten was groot genoeg je kon ruim zitten. Allen voor het podium konden ook nog veel mensen staan, en dat was vervelend voor de onderste twee rijen van het zittende publiek omdat deze niet goed over iedereen heen konden kijken. · Je kon je jas kwijt in het begin in een garderobe. Hiervoor moest je betalen, en werden de jassen bewaakt door camera’s en mensen die daar de jassen aan stonden te nemen.

De uitvoering · Het was een goede kwaliteit. Het publiek werd er ook goed bij betrokken en dat was leuk. Op het podium was het spel ook goed. Xander ( de hoofdzanger) is meer aanwezig, die lijkt toch belangrijker · De uitgevoerde stukken waren nog niet echt heel erg bekend, omdat het toch was om hun nieuwe cd te promoten. De oudere nummers tussendoor waren wel bekend, en die kon je dan ook goed meezingen. · De kleding was niet echt heel erg bijzonder. Ze hadden wel allemaal redelijk modieuze kleding aan wat ze goed stond. Alleen de twee zangeressen hadden bijna dezelfde kleding aan dat was me wel opgevallen. De belichting was niet speciaal, echt van die grote gekleurde lampen die het podium beschenen en bewogen. Maar er was geen speciale lichtshow voor zover als ik weet/heb gezien.

Het doel van het concert · Het was om de nieuwe cd ‘Wakker’ te promoten/presenteren.

Boeiende werking · De opbouw vond ik heel erg leuk, omdat ze nieuwe nummers hebben afgewisseld met oude nummers, waardoor de sfeer er toch goed in bleef omdat iedereen die mee kon zingen. De belichting was ook goed, maar zoals al eerder gezegd niet echt bijzonder. Ik zou het niet anders georganiseerd hebben het was goed zo, alles was goed geregeld.

Recensie · Ik heb over dit concert geen recensies gevonden in de krant, dus ik kon ook niet vergelijken. Ik vond het een superleuk concert, omdat het toch allemaal nieuw is en je hoort weer nieuwe nummers. Het publiek werd heel erg bij het concert betrokken en dat was heel erg leuk want er werd zo een goede sfeer gecreëerd. De groep was heel erg enthousiast.

REACTIES

I.

I.

hoi, wat leuk dat je een verslag hebt gemaakt van Volumia! ik ben Volumia! fan en ik ga ook een Volumia! concert verslag maken, maar wil jij mij eventjes mailen hoe je zoiets op internet krijgt??!!!

BVD!!!!! IRENE uit Ten Boer

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.