Prednisons

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 382 woorden
  • 19 januari 2002
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Culturele opdracht
Concertverslag
No Use For A Name
Algemene gegevens:
De Prednisons
Deze band bestaat uit: Suffridus, Henkie, Abs en LuLu
Datum: zaterdag 22 december
Het was in De Pit in Zwolle
De band komt uit Assen
Het muziek genre is punk’n roll

Het programma: 19:30 zaal open
20:00 The Orcastrated
21:00 De Prednisons
22:00 Sacred Live
23:00 einde

Het was niet een direct logische keuze. De keuze was gemaakt door Suffridus. Hij was namelijk jarig op deze avond, en had dus de bands zelf uitgezocht.

De ambiance: Het was een vrij klein zaaltje, maar dat paste er goed bij. Omdat de band nog niet zo professioneel zijn, willen ze zo veel mogelijk contact met het publiek. Dat lukte op deze manier heel. Hele gesprekken konden worden gevoerd met de band. Ook kon de warmte goed weg. Het enige wat jammer was dat er door de ruimte niet een echte pit ontstond. Je kon je jas goed kwijt bij de garderobe dus dat was goed geregeld.

De uitvoering: Ondanks het feit dat alle bands nog niet zo heel erg professioneel waren, klonk het wel heel goed. De zang was goed te horen, en ook was het geluid niet te hard. Hierdoor is het niet echt makkelijk om te zeggen of de een beter is dan de ander. Het waren allemaal verschillende bands met verschillende sterke en zwakke punten. Sacred Live was voor mij onbekend, maar het waren vrolijke nummers die voor veel sfeer zorgden. The Orcastrated had ik al eens eerder gehoord en ik vond dat ze wel een stuk beter waren geworden. En van de Prednisons kende ik bijna alle nummers, dus dat was leuk om te horen. Verder werd er niet veel aan belichting gedaan. Het podium was goed verlicht zodat je de bands goed kon zien, verder geen speciale effecten.

Het doel van het concert: Het doel was in de eerste plaats voor de bands zelf; om weer eens samen te kunnen spelen. Ten tweede om gewoon het publiek wat nieuwe nummers te laten horen. En als laatste om nog wat cd’s te promoten.

De boeiende werking: Ik zou het concert niet anders hebben georganiseerd. Alles was goed geregeld. En er was een goede/ gezellige sfeer.

Recensie Ik vond het een geslaagd concert. Het enige minpuntje was dat er geen echte pit ontstond.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.