Lowlands 2000

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 2615 woorden
  • 19 april 2001
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
17 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV

A Campingflight to Lowlands Paradise 2000

Bezocht festival: A Campingflight to Lowlands Paradise 2000
Optredende artiesten: Deftones, K’s Choise, Guano Apes, Krezip, Limp Bizkit, Muse, Green Lizard, HIM, Within Temptation, the Gathering en vele anderen. Datum festival: vrijdag 25 augustus t/m zondag 27 augustus
Plaats festival: het terrein bij attractiepark Six Flags
Motivatie: Ik wilde vorig jaar al naar Lowlands ’99, maar toen mocht ik niet, omdat m’n ouders me toen te jong vonden, maar dit jaar mocht ik wel. En er kwamen ongelofelijk toffe bands, dus ik wilde echt heel erg graag gaan!

Het is een beetje onzinnig alle verhalen om lowlands heen te gaan vertellen, want dat is een beetje ongepast in een ckv-verslag. Ik zal mijn verslag beperken tot een samenvatting van dag tot dag van de artiesten die we hebben gezien.

Allereerst zal ik even een korte uitleg geven van het lowlands-terrein. Hieronder is een plattegrondje te zien van hoe het lowlands-terrein eruit zag. Je moet eerst een heel eind lopen, wilde je al bij de campings komen. En als je dan bij de campings was moest je al als een beetje ongeluk had nog een eind lopen voordat je bij de ingang van het festival-terrein kwam, maar wij stonden dan gelukkig op camping 4 en die was wel redelijk dichtbij de ingang. De ingang van het festival-terrein was gelijk al heel leuk aangekleed. Naast het stuk als je naar de poort liep hingen 2 met helium gevulde ballonen in de vorm van ogen in de lucht, echt heel geinig, en boven de hekken boven de ingang hing ook een heel groot bord met allemaal beroemdheden erop afgebeeld. Maar dan was je dus eindelijk op het terrein dan waren daar 7 muziekpodia ( Alpha, Bravo, Charlie, Dommelsch, Golf, Higher Ground en de India ), twee bioscooptenten, ( de Echo’s ) en een theatertent ( Juliet ). Alpha was de grootste tent en Dommelsch was het enige openluchtpodium. De aankleding van lowlands was heel leuk, alles was vrolijk versierd met bijvoorbeeld grote opblaasbeesten bij tenten en eettentjes zagen er heel leuk uit enzo. Dat even over hoe het terrein zelf eruit zag.

VRIJDAG: Het festival begon officieel om 4 uur op vrijdag, maar wij waren donderdag al naar het terrein gegaan. Maar rond 4-en dachten we van laten we maar even op het festivalterrein gaan kijken, daar begon Feeder om 4 uur in Alpha, maar daar kan ik eigenlijk niet zoveel over melden, want dat was niet echt speciaal. Feeder was hele erge doorsnee pop/rock, maar wel goed opzich, maar er was niks origineels aan.

Toen Feeder af was gelopen zijn we in Alpha gebleven, want daar begon Blink 182 om 17:45, en omdat we er al zo lang van te voren stonden hadden we een heel goed plekje kunnen bemachtigen. Blink 182 maar echt van die super doorsnee punkrock, opzich best geinig hoor, maar Blink had dit optreden niet zoveel bijzonders te melden, ze veroorzaakten wel een hele grote pit ( daar waar iedereen staat te springen zeg maar ). Ze speelden lekker hun nummertjes af, maar veel te veel ongein tussendoor over sex, sex, sex en skaten. Dat was allemaal nogal cliché punk, maar voor de rest niks slechts erop aan te melden. OOR schreef over dit optreden: “Blink 182 ontpopte zich al snel als de rommeligste band van het festival. Veel flauwekul en veel ongein over seks en skaten.”

En daarna gingen we naar Dommelsch, want daar trad Therapy? op. Therapy? speelde opzich best heel goed. Ik kende maar 1 nummer echt van ze, ik hérkende wel veel nummers, omdat ik al eens een cd van ze had gehoord, maar ze speelden gewoon goed, niks bijzonders. Wel heel tof vond ik het dat ze nog een nummer aan Kurt Cobain opdroegen.

En daarna zijn we blijven staan voor de Deftones. Dat was een van de bands waarvoor we echt naar lowlands waren gekomen, en dat was echt de band die ik het liefst live wilde zien. Maar we hadden een goed plekje kunnen bemachtigen, want er waren mensen die hadden voor Therapy? al een picknicktafel midden in het publiek neergezet, best wel dicht bij het podium en als je op die tafel ging staan kon je het echt heel goed zien, dus ik had een jongen omgekocht zodat ik op die tafel kon staan en zo had ik echt het beste uitzicht wat je je maar kan voorstellen. En het werd drukker…..en drukker. En toen kwam er eerst een intro met vage geluiden op de achtergrond en ontzettend hoog gezang, terwijl de DJ de enige was die nog maar op het podium was. En ja hoor, toen kwamen ze het podium op!!!!! Ze openden met ”Feiticeira”, het eerste nummer van hun nieuwe cd. En ze speelden echt zo vet. Ze hadden pas een nieuwe cd uitgebracht, White Pony, en daar speelde ze wel een aantal nummers van, maar ook heel veel van de 1e en de 2e cd. Dat vond ik wel heel tof. Het publiek ging echt helemaal uit hun naadje. En op een gegeven moment ging Chino Moreno, de zanger, zelfs het publiek in en heeft ie ( ondanks het crowdsurfverbod was gold op Lowlands ) 2 nummers in het publiek gezongen. OOR schreef over dit optreden: “Ook de Deftones maakten hun verwachtingen niet helemaal waar. Het geluid stond te zacht, de gitaren waren sowieso nauwelijks te horen en intussen was het publiek meer dan massaal komen opdagen.” Hier ben ik het dus helemaal niet mee eens. Het geluid stond niet te zacht, ik heb dit stukje verteld aan mensen die achteraan stonden en die konden het ook nog gewoon goed horen. Daily Paradise, de krant van lowlands schreef over het volume: “….maar gelijk valt op hoe gekozen wordt voor een gematigd volume, waardoor de gevoeligheid en emotie binnen de stevige songs van de Deftones bewaard blijft.” Hier schrijven ze dus alleen maar positief over het gematigde volume, waar ik dus behalve de reporters helemaal niemand over gehoord heb. En dat het publiek meer dan massaal was op komen dagen, is dat niet alleen maar positief? Betekent dat niet alleen maar dat het een ontzettend goede band is? Hun optreden was alweer veel te snel afgelopen.

ZATERDAG: Zaterdag hebben we het optreden van de Nederlandse band Within Temptation gezien op Dommelsch. Within Temptation maakt hele bombastische metal met een zangeres met een operastem om het zo maar te omschrijven. Ik had ze week ervoor al gezien op Waterpop, en ze speelden precies dezelfde nummers, dus dat was niet echt schokkend. Op zich waren ze heel goed, alleen was het jammer dat ze zo vroeg moesten spelen, al om kwart over 1 namelijk, en dan is ongeveer iedereen net uit bed, dus dat krijg je het publiek nog niet echt mee als band zijnde.

Daarna zijn we naar the Gathering in Alpha gegaan, eveneens een Nederlandse band. The Gathering zat, om het maar heet ruim te zeggen, vroeger in hetzelfde straatje als Within Temptation, ze maakt vroeger een soort gothic, maar nu maken ze meer……..ja…..hun muziek is niet vreemd ofzo, maar het is erg moeilijk om er een naam aan te geven. Ze spelen een soort rock met soms hier en daar een elektronisch tintje en hier en daar nog steeds een bombastisch tintje. Hun optreden was erg cool. Ze speelden nog een paar van de oude nummers, toen ze nog een soort gothic speelde, en ook nog veel van de 2 nieuwere cd’s. Het was allemaal erg strak en die zangeres had het echt zichtbaar naar d’r zin op het podium.

Daarna heb ik nog een stuk Immortal op Dommelsch meegemaakt. Immortal is echt zo’n “brute” black metalband. Ze stonden daar op het podium in hun strakke zwarte leren broeken en van die grote leren banden met gigantisch punten eraan, en het was gewoon echt lachwekkend. Die zanger begon ook opeens te zeuren over dat het zonlicht zo fel was en dat het maar altijd nacht moest zijn en toen kwam er een of ander nummer of de nacht enzo, en daarna ging ie nog vuur spugen, het was gewoon te cliché voor worden. Echt zo’n doorsnee black metalband. En die muziek leek echt allemaal sprekend op elkaar, echt allemaal knetterhard zonder afwisseling met mannengekrijs, loeiharde gitaren en een drummer die op z’n drumstel met double bass zat te raggen. Ik vond het niet echt daverend, maar ik denk dat als we ze hadden gezien als het al donker was ofzo dat we er dan heel anders tegenaan hadden gekeken, want dan lijkt het me best wel nog wel geinig met dat vuurspugen, maar overdag was het echt ronduit lachwekkend.

Daarna gingen we naar de Guano Apes weer in Alpha. De Guano Apes zijn een Duitse band die bestaat uit 3 mannen en een zangeres. Ze spelen een soort van harde rock, een soort van metal in de trant van misschien een beetje iets dat neigt naar Limp Bizkit ofzo. Maar daar gingen we een beetje op tijd staan, zodat we een goede plek hadden. We hadden een goede plek bemachtigd, maar na een paar nummers werd de pit echt heel heftig, dus gingen we maar weer weg, een beetje naar achteren, maar daar was het nog iets te warm en toen zijn we buiten maar verder gaan luisteren. De rest van de show hebben we buiten moeten luisteren, alleen bij “Lords of the Boards” ben ik weer naar binnen gerend, want dat is echt een heel tof nummer en toen ben ik in m’n eentje even als een gek door het publiek naar voren gegaan en heb daar nog als een gek staan springen.

Toen daarna konden we kiezen: of naar Green Lizard in golf, of naar HIM op Dommelsch, en we wisten dat ze allebei cool waren, maar Green Lizard had ik de week ervoor ook al gezien, en die waren echt bizar goed live, dus wilden we wel graag zien, maar de tijden waren zo: als de Guano Apes afgelopen waren begonnen gelijk Green Lizard en HIM en als die afgelopen waren gelijk K's Choise, en dat haalde je nooit met al die afstanden op dat terrein en die drukte, dus we besloten maar gewoon een goed plekje bij K's Choise te verkrijgen door gewoon bij Alpha te blijven. Ja, soms moet je keuzes maken, je kan nou eenmaal niet alles zien jammer genoeg.

En toen hadden we inderdaad een heel goed plekje bij K's Choise. Ze speelden gewoon heel goed. Het was heel leuk om ze nou eindelijk eens live te zien. Ze speelden een aantal nieuwe nummers, maar wat ik me d’r van kan herinneren vond ik ze niet ontzettend daverend ofzo, ze waren heel rustig allemaal. Ik vind juist de wat hardere nummers van K’s Choise erg tof, hoewel d’r ook ontzettend veel toffe rustige nummers zijn hoor, maar bijvoorbeeld hun laatste cd Cocoon Crash ( ondertussen is volgens mij zelfs al de allernieuwste cd uit ), daar staan naar mijn mening teveel rustige nummers op, maar gelukkig speelde ze op lowlands een mooie mengelmoes van oude en nieuwe nummers, rustige en wat hardere nummers. Ze hebben zelfs nog hun grootste hit “Not An Addict” gespeeld. Ik weet niet waarom ik dat dacht, maar ik denk die gaan ze niet meer spelen, maar gelukkig wel. Ja, ik vond K’s Choise heel leuk om te zien live, ze speelden heel goed en een afwisselende mengelmoes aan nummers.

ZONDAG: De zondag begonnen we met Krezip. Ik had me niet zoveel voorgesteld van Krezip op lowlands. Ik had ze ( jaja, ook al! ) de week ervoor gezien op Waterpop en daar speelden ze gewoon heel goed, dat was heel tof, maar ik dacht van op lowlands zijn wat meer de mensen die zichzelf “die-hard-alternatievelingen” vinden, dus die vinden Krezip dat sowieso niet cool, omdat “I Would Stay” natuurlijk op nummer 1 heeft gestaan, en ik had al allemaal gehoord van acties met eieren en tomaten gooien enzo bij Krezip enzo, dus ik dacht van dat wordt niks. En ik dacht ook misschien dat ze gewoon hun live-act niet waar konden maken in zo’n gigantische tent als Alpha. Maar gelukkig had ik geen gelijk. Ik was best wel laat bij Krezip, dus ik moest echt helemaal op het randje van de tent staan, ik kon het nog maar een klein beetje zien, maar gelukkig hing er buiten een groot videoscherm waarop je het wel goed kon zien, dus ik heb de helft op het scherm gezien en de andere helft live. Ze waren heel goed, iedereen stond de nummers mee te bleren en de mensen waren best wel onder de indruk nog van zo’n jong bandje. Ze speelden ook heel energiek en de zangeres Jaqueline bleef maar zeggen hoe ontzettend gaaf ze het vond dat de tent zo vol stond enzo, en dat dit een van de mooiste moment van d’r leven was enzo. Het was gewoon heel tof!!!!!!!!!!!

Daarna hebben we wel een goed plekje verkregen bij Limp Bizkit!!!!!!!! Limp Bizkit was ook echt een van de hoogepunten van mij. Ze speelden echt supervet. OOR schreef over hun optreden: “En het moet worden gezegd: het was vet. Fred Durst was zichtbaar onder de indruk van de immense crowd, de arrogantie bleef achterwege en de band knalde.” En dat was ook zo. Ze speelden echt supervet en we konden het heel goed zien, en de pit was echt onwijs heftig. Ze speelden echt van die lekkere uit je dak gaan nummers als bijvoorbeeld “Faith”, een cover van George Micheal. Ze zetten ook met z’n alleen de intro van “Blind” van Korn in en heel het publiek dacht echt YES, want dat is ook zo'n gaaf nummer, en die hebben echt zo'n langzame intro, en dan opeens barst het los en toen bij het stuk waar het losbarste stopte ze, dus echt hééééééél het publiek ging omhoog en toen was het stil, dat was echt geinig, echt flauw..... En toen daarna speelden ze om het goed te maken een nummer van House of Pain: “Jump Around”. Ze speelden ook nog “Nookie”, een grote hit van ze en toen ze daarmee begonnen kwam er allemaal rood, wit, blauwe glimmende confetti uit de lucht vallen. Dat gaf echt een tof effect. En dat was wel tof, er stond ook een man ik een rolstoel echt IN het publiek en de meeste tijd was er toch echt zo'n stukje om hem heen dat als iedereen stond te springen dat ze niet tegen hem aansprongen, dat was wel tof. Allen bij het laatste nummer “Take a look around” ging het publiek zo idioot tekeer dat iemand per ongeluk wel tegen hem aanstootte, maar toen grepen er gelijk heel veel handen naar z'n rolstoel die hem weer overeind zetten, want het was zo'n hele kleine rolstoel die heel makkelijk omvalt. Dat vond ik echt tof van het publiek. Maar die pit bij “Take A Look Around” was echt niet normaal meer, dat was echt ( misschien op die van de Deftones na ) de heftigste pit van lowlands.

Daarna gingen we nog naar Muse. Muse is een beetje vage rock uit Engeland, met hele vreemd melodieën. Eerst toen de zanger opkwam zat iedereen echt zo te kijken van is dat hem nou, want hij had z’n haar blauw geverfd, dat was wel grappig!! Maar Muse speelde echt heel goed. De zanger speelde zelfs nog een paar nummer op keyboard, in plaats van gitaar. Was wel heel mooi. Die zanger gaat als hij helemaal “in” het optreden zit altijd van die rare bewegingen maken en dat deed ie nou ook weer. Ze speelden echt heel goed, er valt voor de rest niet zoveel over te vertellen, behalve dat ik na dit optreden van Muse op lowlands zeker hun cd wil hebben.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.