Klubheads

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 418 woorden
  • 3 december 2001
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
11 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV

 17 nov. 2001  RIJSSEN  2001, Nederland, Klubheads  Klub/ trance

 Er was geen specifiek programma, want de dj’s die improviseerden tijdens de avond welke plaat ze gingen draaien. Dit hadden ze namelijk niet allemaal keurig op een blaadje staan  Ze hebben dat zo gedaan, omdat het anders zo saai voor hen werd om telkens weer hetzelfde programma te draaien.

 Het is een zaal dat oorspronkelijk gebruikt wordt als discotheek. Het is een zaal met in iedere hoek een grote bar, om de zaal heen is een balkon waar je aan de ene kant kan staan en de andere kant wordt gebruikt om jassen te bergen. Verder in het midden is er een dansvloer en achterin het podium, hier kan een band goed staan. Tegenover het podium is de plek waar de diskjockey zich bevindt. Vanaf die plek heb je goed overzicht op de hele zaal. Deze zaal is naar mijn mening zeer goed geschikt voor concerten, maar dan wel voor een beperkt aantal mensen.  Ze hebben voldoende ruimte voor de jassen deze kon je dus goed kwijt, ook werd deze ruimte streng bewaakt door mensen van de beveiliging. In de zaal kon je uitsluitend staan, alleen doordat het erg druk was zorgde dit voor drukkerij.

 De groep bestaat oorspronkelijk drie diskjockeys, waarvan er twee aanwezig waren. Ze bespelen zelf geen muziek, maar kiezen platen uit die ze vervolgens draaien en op elkaar aan laten sluiten. Je kunt niet zeggen of de één beter is dan de andere, omdat ze samenwerken voor 1 doel: succes.  Er draaiden een aantal hits van hun die ik kende, maar grotendeels kende ik de nummers niet. Het sloot niet aan bij hetgeen dat ik verwachte, ik dacht dat ze een aantal hits gingen draaien en vervolgens weer weggingen, maar tot mijn verbazing bleven ze tot aan het einde van de avond.  Niet specifiek, maar de twee diskjockeys hadden wel hetzelfde T-shirt aan waar je hun aan kon herkennen.

 De doel van het concert was: een beeld krijgen van eigenlijke ‘klubheads’ door een door hun gekozen platen. Ook was het doel om het publiek te vermaken.

 Het probleem was dat ze heel onopvallend opkomen. En heel veel mensen zich afvroegen wanneer ze nou opkwamen.  Ik zelf zou dit heel anders aanpakken, namelijk: alle lichten uit, een commentator zal omroepen: “hier zijn de klubheads!” , dan springen de lampen aan en tegelijk een harde bass.

 Een recensie heb ik niet kunnen vinden, ik heb overal op het internet gekeken en in oude kranten, maar tot mijn spijt geen recensie gevonden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.