Jeans 11

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Concertverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 708 woorden
  • 29 januari 2002
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
8 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Algemene gegevens Titel: Jeans 11
Uitvoerend Producent: Loes Drogtrop
Productie van: Stichting Jeans
Land van Herkomst: Nederland
Plaats: Theater aan de Parade, Den-Bosch
Jaartal: 2001
Datum: 13-12-’01

Het programma Opbouw: Er zat niet echt een duidelijke structuur in, maar deze nummer kwamen er onder andere in voor: * Let’s go grazy, * Come back my love, * Blue moon, * I now him so well, * Wondering Star, * Heartbreak express, * I do anything for love, * Ragtime piano Joe, * Long and winding road, * Lady Madonna, * Don’t leave me this way, * Super Trooper, * Just the way you are, * Love Boat. Ook was er een gedeelte met Nederlandse muziek. Reden voor deze volgorde: Het stukje met Nederlandse muziek is waarschijnlijk speciaal voor de pauze gezet, in dat stukje hebben ze bijvoorbeeld het liedje: “Koffie, koffie, lekker bakske koffie.”

De Ambiance Zaal: De voorstelling werd in het theater aan de parade gehouden. Dit is een mooie zaal voor optredens. De voorstelling was in de grote zaal, waar je rijen stoelen hebt en geen ruimte is om te staan, we hadden een goede zitplaats. De belichting en het geluid waren erg goed, alleen is het balkon erg stijl en heb je weinig been ruimte. Op zich niet zo’n ramp, behalve als ze je vragen om mee te dansen. Toch was het erg goed geregeld. Ik zou zo niet weten wat ze zouden kunnen veranderen. Garderobe: Bij binnenkomst kon je je jas ophangen in de garderobe, wat niet verplicht was. Ze hadden genoeg ruimte om ze op te hangen en je werd snel geholpen. Ook bij het afhalen stonden er een hoop mensen die de jassen terug gaven, dus dat was goed geregeld.

De uitvoering Kwaliteit van het spel: Ik vond dat alle zangers even goed konden zingen, ze waren allemaal, stuk voor stuk erg goed. Alleen bij het dansen was er wel wat verschil te merken. Niet dat een van de artiesten uitzonderlijk goed of juist slecht kon dansen, nee het niveau lag ongeveer gelijk. Alleen was er bijvoorbeeld een man die alles heel overdreven en duidelijk deed en de man naast hem raffelde het meer een beetje af. Composities: Het waren allemaal bekende nummer, waarvan ik er enkele niet kende. Ze hadden bij iedere stijl van muziek andere dansjes en kleding. Bij chique, romantische muziek droegen de vrouwen gala jurken en bij de western muziek liepen ze in cowboystijl. Speciaal: Wat ik erg leuk vond was dat ze elke keer andere kleding droegen en dat ze iedere keer andere dansjes en opstellingen hadden. Ook was het licht goed gedaan, er zaten veel lichteffecten in. De zangers stonden om de beurt in de spotlights en de band kreeg ook af en toe een ander kleurtje.

Het doel van het concert Ik denk dat er als doel achter dit concert, en zijn voorgangers van Jeans, zat dat de artiesten toch wat kunnen uitvoeren buiten de grote musicals om. Vele van de artiesten hebben in grote musicals gespeeld, zoals in Miss Saigon. Dit is als het ware een extraatje voor de iets grotere artiesten, voor de wat minder ervaren artiesten is dit een goede opstart. Met deze optredens kunnen ze ervaring opdoen en misschien hierdoor wat meer bekendheid krijgen.

Boeiende werking Opbouw: Ik vond dat het opbouw van het programma, de belichting en het geluid er goed waren. Het programma zat leuk in elkaar. De belichting was erg mooi gedaan, bij ieder nummer veranderde de belichting van kleur, vorm of soort. De zangers waren steeds goed te zien en daarbij was er nog een andere belichting die aansloot bij het thema of de muziek. Mening over de opbouw: Ik vond het concert goed georganiseerd, er waren goede faciliteiten buiten de voorstelling om, er werden kalenderboekjes verkocht en er was goede apparatuur voor de voorstelling.

Recensie Ik vond het een erg leuke voorstelling, de sfeer was goed, het publiek werd er ook bij betrokken wat het natuurlijk nog wat extra’s gaf. Ik heb echt veel plezier gehad tijdens de optredens en ik heb enthousiast mee gedaan. Deze voorstelling was zeker een aanrader. Ten eerste omdat de zang erg mooi is, de belichting en het geluid zijn perfect en verder is het erg origineel. De kleding is erg passend en steeds verschillend ook worden er wat leuke attributen gebruikt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.