Sport (ingezonden brief)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Brief door een scholier
  • 4e klas vwo | 303 woorden
  • 23 juli 2008
  • 83 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
83 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Geachte redactie,

In de Volkskrant van 7 juli 2001 las ik het artikel “No Sports” van Peter Bügel. Daarin zegt hij dat sporten niet gezond is en dat je daarom maar niet moet gaan sporten. Ik ben het niet met hem eens.

Hij geeft als argument onder andere dat je sneller dood gaat als je veel sport. Ik vind het een nogal zinloze reden om niet te gaan sporten. Want wat maakt het nou uit als je op 80-jarige leeftijd dood gaat, in plaats van op je 90ste? Ik zou het veel leuker vinden om nu, en zolang ik het nog kan, veel te sporten en als ik 80 ben, moe, maar voldaan te sterven. In plaats van mijn hele - lange – leven rustig aan te doen en dan heel oud, als al mijn vrolijke wel sportende en/of rokende vrienden al lang dood zijn als een ouwe taart in een of ander verzorgingstehuis weg te kwijnen.

Ook staat er dat het voor de regering goedkoper is als er niemand meer zou sporten. Dit vind ik echt grote onzin! Voor veel mensen is sporten de uitlaatklep voor allerlei dingen. En als iemand die heel boos is niet meer een stukje kan gaan hardlopen, dan gaat hij een parkbankje kapot maken. Dat kost geld! Of als ik niet meer wekelijks zou hockeyen, dan zou ik aankomen en ik kan m’n hoofd niet leegmaken. Door deze twee dingen word ik op den duur depressief. Dan beland ik bij een psychiater. Dat kost geld!

Ik geloof dat ik mijn mening duidelijk heb gemaakt in deze brief. Ik vraag u niet om nooit meer van deze artikels te plaatsen, want iedereen mag zijn mening uiten, maar wel om mijn brief ook te plaatsen. Zodat de mensen het onderwerp ook eens van de andere kant kunnen bekijken.

Alvast bedankt,

REACTIES

B.

B.

er is de naam en woon plaats vergeten :P

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.