Ingezonden brief Nederlands

Beoordeling 7.9
Foto van Quinten
  • Brief door Quinten
  • 4e klas havo | 287 woorden
  • 17 maart 2022
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Het Kallemooi-feest op Schiermonnikoog

Het Kallemooi-feest is een traditie op Schiermonnikoog. Op het pinksterfeest wordt er een haan drie dagen lang op 20 meter hoogte opgesloten in een kooi, volgens dierenorganisatie is dit zeer ‘dieronvriendelijk’. 

De inwoners en burgemeester van Schiermonnikoog zijn het niet eens met het kritiek op hun traditie. Karin Soesters, iemand van een dierenorganisatie, is het niet eens met de traditie. ‘Ik vind het echt een achterhaalde traditie’, vertelt  Karin Soeters aan Editie NL, ‘Als je een haan in weer en wind op zo'n hoge paal zet, kan zo’n dier niet zijn natuurlijke gedrag vertonen’. Ik vind dit echt onzin want er wordt juist heel goed voor gezorgd en er is ruim voldoende eten. De kooi, waarin de haan wordt opgesloten, is zelfs nog hartstikke comfortabel. Bovendien wordt het feest al steeds minder gevierd, eerst werd het op alle eilanden van Nederland gevierd en nu alleen nog op Schiermonnikoog. De inwoners snappen ook niks van het gezeur van Karin Soeters. Een van de inwoners van Schiermonnikoog snapt er niks van, ‘Voor deze haan wordt hartstikke goed gezorgd. Als je dit gaat aanpakken, dan moet je ook wat aan de legbatterijkippen doen.’ vertelt hij tegen Editie NL. ‘De vleesindustrie is zo groot, waarom maak je je hier druk over?’. Ik ben met deze inwoner eens want er zijn nog veel grotere problemen in de wereld dan dat ene kleine traditie’tje dat een keer per jaar gevierd wordt.

Naar mijn mening moet Karin Soeters niet zo zeuren en gewoon accepteren dat het een traditie is. De traditie is goed voorbereid, er is genoeg eten, de kooi is comfortabel en er wordt goed voor de haan gezorgd, dus is er niks om hierover zorgen te maken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Quinten