The life of Pi door Yann Martel

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover The life of Pi
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 529 woorden
  • 25 februari 2008
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
49 keer beoordeeld

Boekcover The life of Pi
Shadow

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het lan te verlaten wordt de gele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Een m…

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit h…

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het lan te verlaten wordt de gele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Een magistraal boek waarvan alleen in Nederland al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.

Deze bijzondere roman is nu verfilmd door de wereldberoemde regisseur Ang Lee, bekend van Brokeback Mountain en Sense and Sensebility, en belooft nu al dé bioscoop hit van deze winter te worden.

The life of Pi door Yann Martel
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The life of Pi

1.
Auteur: Yann Martel
Titel: The Life of Pi
Uitgave: CanonGate, Edinburg (Great Britain) 2003

2. Pi (Piscine Molitor Patel), Richard Parker (Bengaalse Tijger), Jus D’Orange (Orang-oetan), Hyena, Zebra

3. Angst, Geloof, Doorzettingsvermogen, Oplossingen vinden.

4. Piscine Molitor Patel, afgekort als Pi, woont in Pondicherry, India, waar zijn vader een dierentuin heeft. Het gaat niet goed in India, dus ze besluiten te emigreren naar Canada. Het schip zinkt en Pi komt terecht op een boot. Hij zit daar in de redingssloep met een gevlekte Hyena, een gewonde zebra, Richard Parker (Een grote bengaalse tijger), en Jus D’Orange (een orang-oetan). Het duurt niet lang of de gevaarlijke dieren maken korte metten met elkaar. Dan is Pi als enige prooi over voor de machtige tijger. Gelukkig heeft hij van z’n vader geleerd hoe hij de macht over bengaalse tijger kan krijgen. Ze komen na een tijd een verlaten eiland tegen. Pi wilt nooit meer met de tijger terug in de boot. Toch doen ze het. Na 227 dagen is hij weer in bewoonbaar gebied. Hij vertelt dan de mensen wat hij heeft meegemaakt. Eerst geloven de Japanse Zeevaarders hem niet, zeker niet omdat de tijger erin verwerkt zit. Daarom verteld Pi een variant, zonder dieren, die nog gruwelijker is.

5. The Life of Pi: Het spreek eigenlijk voor zich. Het leven van Pi. Hoe hij overleeft op het bootje met de dieren. Ook hoe het afloopt


6. Ik vond het in het begin echt een vrij saai boek. Het is ingedeeld in 3 Delen. Het eerste deel is in India, daar wordt het boek ingeleid, maar dat gaat echt op een heel langdradige en saaie manier. Het tweede deel is de Reis (van India naar Canada & Pi op z’n bootje). Het laatste deel is z’n 2de Reis, dus nadat hij het eiland tegenkomt, die 227 dagen. De laatste twee delen waren echt leuk, maar het eerste was nogal saai. Ik had hiervoor nog nooit zoiets gelezen, op Robinson Crusoë na, maar dat lag toch weer iets anders. Er zat echt heel veel humor in dit boek, de dingen werden ook heel leuk beschreven. Ik zou iemand echt aanraden dit boek te lezen. Wat ik wel jammer vond waren de Godsdiensten die zo’n grote rol speelden, dat interesseert mij namelijk echt niks. Daar kun je gelukkig wel overheen lezen.

7.
VerwerkingsOpdracht: D
Deze was niet zo moeilijk om te kiezen omdat het boek heel makkelijk te vergelijken is met Robinson Crusoë. Een boek dat ik in het Nederlands gelezen heb. Als je hoort waar het over gaat is dat ook het eerste boek waar je aan denkt. Het verschil is wel dat het bij Pi gaat over de reis (op het bootje dus) en bij RC over het verblijf op het eiland. Ik vond The Life of Pi in het begin erg langdradig, maar daarna werd het leuker. Bij Robinson Crusoë was het in het begin wel intresant maar werden de gebeurtenissen wel heel langdradig beschreven. Het jammere was wel dat ik van dat boek het eind al wist (van alle films) dus zo spectaculair was dat ook niet meer. In The Life of Pi zat wel meer humor, alles werd ook heel luchtig beschreven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The life of Pi door Yann Martel"