Otro caso del detective Pepe Rey: Lola door Loreto de Miguel & Alba Santos

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 1342 woorden
  • 21 augustus 2006
  • 145 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 145 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2000
Oorspronkelijke taal
Spaans

Boekcover Otro caso del detective Pepe Rey: Lola
Shadow
Otro caso del detective Pepe Rey: Lola door Loreto de Miguel & Alba Santos
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

Samenvatting Nederlands
Pepe Rey moet naar Barcelona gaan, omdat hij een afspraak heeft met mr. Martinell, een rijke industrieel die jeansfabrieken bezit. In de taxi naar het vliegveld in Madrid hoort hij een liedje over Lola. Hierbij moet hij denken aan zijn jeugdliefde Lola in de zomer van `69 in Cadaques. Als hij een tijdschrift koopt ziet hij zijn jeugdliefde Lola weer terug. Ze ziet er prachtig uit zoals altijd. Ze praten over het werk wat beiden doen; Pepe is prive-detective en Lola heeft haar eigen boetiek. Ze gaan beiden het vliegtuig in naar Barcelona.
In Barcelona te zijn aangekomen wilt Pepe Lola bellen om een afspraak te maken, hij wil met haar gaan uiteten. Dit vindt Lola geen goed idee, ze wil niet dat hij hem belt, dan besluit Pepe haar zijn nummer te geven, zodat zij hem rondom 8 uur kan bellen om een afspraak te maken.
Vervolgens gaat Pepe naar Martinell. Hij vraagt Pepe om zijn dochter te bespieden, want hij vindt het maar niets dat zijn dochter er met een Cubaanse trompettist er vandoor is gegaan. Martinell wantrouwt de Cubaan. Zijn dochter blijkt 20 jaar te zijn. Pepe weigert hieraan mee te doen, want zijn dochter is volwassen, en heeft haar eigen gang te gaan. Eventjes denkt hij erover om terug te gaan naar Madrid, maar dat doet hij niet vanwege Lola.
Eenmaal in het hotel om zich om te kleden voor het etentje belt Lola niet. Hij vraagt aan de receptie of er misschien een briefje is achtergelaten voor hem. Het blijkt dat er een vrouw is langs geweest en een briefje heeft achtergelaten dat ze elkaar die avond niet kunnen zien, maar wel spoedig genoeg.
Pepe gaat een wandeling maken en daar ziet hij Lola op de Ramblas lopen. Hij observeert haar. Lola loopt naar een jongen en hij duwt haar een klein pakketje in haar hand, ze doet het in haar tas en loopt snel weg. Pepe gaat haar achtervolgen. Ze loopt een bar binnen. Pepe besluit om buiten te wachten op haar. Ze komt niet terug dus besluit Pepe om een kijkje binnen te nemen. Ze is er niet. Hij kijkt op het toilet en ook daar is ze niet. Het raampje bij het toilet staat open, waarschijnlijk zal ze daardoor naar buiten zijn gegaan.
Hij vertrouwt dit niet. Hij belt Susí zijn secretaresse om wat informatie over Lola te winnen. Susí belt hem later terug dat haar ouders allang niets meer van haar hebben gehoord. Ze blijkt getrouwd te zijn geweest met Luís Manzanares, een rijk man. Ze scheiden en zij wordt beroemd in de modewereld, meer weet Susi niet.
Dan besluit Pepe zijn grootse rivaal te bellen, Romerales een inspecteur. Hij weet hem te informeren dat Lola deel uit maakt van een dievenbende die gespecialiseert is in exclusieve sieraden. Ze beroven alleen rijke mensen. Ze was van plan het Colón hotel te beroven, het hotel waar Pepe logeert.
Terug in het hotel is er een briefje gevonden. Er zijn allemaal journalisten, fotografen en politie in het hotel. Het briefje is aan Pepe geadresseerd. Er staat het volgende op: waarom Pepe nu juist dit hotel heeft uitgekozen, want het heeft de mooiste juwelen van heel Europa. Als je dit leest zit ze in Brazilië, Rio de Janeiro. Ze wil weten wanneer ze eens in Rio gaan uit eten. Ze denkt nog altijd terug aan die zomer van `69.
Resumido español
Pepe Rey tiene que ir a Barcelona, porqué tiene cito con el sr. Martinell, una industrialista rica lo quién tiene algo fábricas de los pantalones váqueros. En el táxi al aeropuerto de Madrid oíga una canción de Lola. Cuándo oigalo, tiene que pensar a su amor de su joventud. Se llama Lola en el verano del `69 en Cádaques. Entonces cuando compra una revista del corazon, ve Lola, su amor de su vida. Se viste marvillosa como siempre. Se hablan del trabajo que le hacen ahora. Pepe es un inspector privado y Lola tiene su proprio <>. Tocan el aero a Barcelona.
Cuando arriven en Barcelona, Pepe quiere hacer una cita con Lola por una comienza. Pepe quiere llamarla, pero Lola no lo quiere. Pepe da Lola su propio numero de telefono, así Lola puede llamarle a las ocho por hacer una entrevista.
Entonces Pepe va a Martinell. Pregunta se Pepe puede siguir su hija, porqué tiene un nuovo novio. Es un trompetisto cubano, Martinell no lo quiere. Pepe no quiere hacer, porque su hiija tiene veinte anos, ella tiene la edad de hacer las cosas que quiera. Pepe quiere volver a Madrid por un momento, pero no hace, porqué tiene una entrevista con Lola.
Cuando Pepe está en su hotel, Lola no llama. Pregunta a la recepción se tiene una noticia por él. Tiene una noticia de una mujer. La nota dice que no puede venir que encontrarles un otra vez.
Pepe va a caminar a la Rambla, ahí ve Lola. No dice niente, pero observela. Lola va a un jóven. Él dala un paquete. Ponla en su bolsa. Entonces Lola contínua. Pepe va a siguir Lola. Entra un bar. Pepe va a esperar adestro, pero Lola no vuelva. Entonces va dentro. Ahí no ví niente de Lola. Es possible que Lola es a los lavabos, pero cuando Pepe va a ver, no vela. La ventanilla de los lavabos es abierta. Quizá subía por la ventanilla.
Pepe no sabe que sea la situación. Llamará Susí, ella es su secretaría. Tiene que tener algo más infomación de Lola. Algunos minutos más tardes llamará Susí. Ella dice que los padres de Lola vistenla algo raro. Fue marito con un hombre rico, se llama Luís Manzanares. Ahora son divorciado. Los padres no saben dónde sería Lola. Lola va famosa en el mundo de la moda, más no sabe.
Pues Pepe va a llamar su mejor rival, Inspector Romerales. Romerales informale que Lola es una parte de uno grupo de landrones. Son especialisadas de rober joyas. Quieren ahora rober el hotel Colón, el hotel dónde Pepe duerme.
Cuando Pepe vuelva al hotel, a la recepción, ahí es lleno de gente, fotógrafas, periódistas, polícias y más. En el hotel han trovado una nota. Es para Pepe. Ha escribido: Porqué ha tomado este hotel. Porqué en este hotel son los más bonitas esmeraldas de Europa. Cuando Pepe leelo, Lola es en Brasil. Quiere que Pepe va a cenar juntes con Lola. Lola quiere que va a recorder juntos el verano del `69.
Eigen mening.
Dit was eigenlijk wel een redelijk boekje als ik dit vergelijk met de andere Pepe Reys. Het hele boekje is zoals eigenlijk wel verwacht wel redelijk voorspelbaar, al dacht ik in het begin zelf dat Lola iets te maken had met het dochtertje van die industrieel wat niet blijkt te zijn.
Ook een leuke wending vind ik het einde dat Lola toch zelf terugdenkt aan die zomer van `69, zo Pepe niet alleen laat staan. Dat vind ik toch wel fijn dat er toch een “goed” einde is. Zin liefde zit niet in de gevangenis, en ze houden allebei toch van elkaar. Dat ze niet bij elkaar kunnen zijn, dat heeft met de schrijver met Pepe te maken. Pepe is toch de eeuwige vrijgezel, die allemaal leuke vrouwen tegenkomt, die hij nooit van zijn leven zal hebben. Maar toch hoop ik voor hem dat hij die ooit zal vinden….en als we dát boekje zullen lezen dan zou ik misschien met wat meer hoop aan Pepe Rey beginnen..de spanning, als die er al was, is tot een miserabel laag niveau gedaald.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

T.

T.

Er staat een foutje in de vertaling, Lola was niet beroemd in de modewereld maar ze was een ontwerster van juwelen. (disenadora de joyas.)

10 jaar geleden