Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Don Quichote door Miguel de Cervantes

Beoordeling 3.4
Foto van een scholier
Boekcover Don Quichote
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 7 | 381 woorden
  • 22 juni 2005
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 3.4
16 keer beoordeeld

Boekcover Don Quichote
Shadow
Don Quichote door Miguel de Cervantes
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Alonso Quisana is dol op ridderromans en besluit zelf ook op avontuur uit te gaan.(plaatje) Omdat Alonso Quisana een eenvoudige naam was veranderde hij zijn naam in Don Quichotte de La Mancha. Hij haalde een oud, mager paard uit de stal en noemde het Rosinant. Nu had hij alleen nog een jonkvrouw nodig. Hij kende een aardig meisje dat in Toboso woonde, ze heette Aldonzo Lorenzo. Hij veranderde haar naam in Dulcinea van Toboso en ging op pad. In totaal maakte hij drie tochten. In de laatste twee tochten ging Sancho Panza mee. Een boer uit het dorp die meeging als schildknaap omdat Don Quichotte hem een eiland beloofde als hij meeging. In de drie tochten beleefden ze veel avonturen; Don Quichotte vocht tegen monniken die hij aanzag voor boze tovenaars,(plaatje1) hij vocht met windmolens die hij voor betoverde reuzen zag(plaatje2)( daarbij verloor hij een stuk van zijn oor),hij daagde leeuwen uit(plaatje3) en vocht tegen schapen.(nu ga ik jullie een stukje voorlezen.blz.167)(plaatje4) Don Quichotte bevrijdde een stel boeven die hem meteen overvielen toen ze vrij waren en zo beleefde hij nog meer.(plaatje5) Zijn huishoudster en nicht waren bezorgd over hem en bedachten een valstrik om hem weer naar huis te lokken. Hun plan werkte en Don Quichotte was weer veilig thuis.(plaatje6) Don Quichotte kon al die ridder verhalen maar niet vergeten en daarom riepen ze de hulp in van Sanson Carrasco, een jonge geleerde uit het dorp. Ze bedachtten een plan. Ze zouden Don Quichotte weer op pad laten gaan, en dan zou Sanson Carrasco verkleed als ridder Don Quichotte uitdagen voor een gevecht. Als Don Quichotte de uitdaging aannam zou Sanson hem verslaan en dwingen naar huis te gaan. Een echte ridder zou direct gehoorzamen, dus Don Quichotte zou zich ook aan de belofte houden. Zo gezegd zo gedaan. Maar het plan mislukte want Don Quichotte was sterker dan Sanson verwacht had en Sanson verloor het duel.(plaatje7) Zijn familie gaf niet op en Sanson daagde hem na een paar dagen nog een keer uit onder de schuilnaam ’Ridder van de witte maan’. Hij won en teneergeslagen ging Don Quichotte op weg naar huis. Thuis werd hij ernstig ziek en na een paar dagen kreeg hij zijn verstand terug.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Don Quichote door Miguel de Cervantes"