The Unbearable Lightness of Being door Milan Kundera

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 310 woorden
  • 28 juli 2006
  • 34 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.4
  • 34 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1984
Pagina's
355
Oorspronkelijke taal
Tsjechisch
Literaire thema's
Verfilmd als

Boekcover The Unbearable Lightness of Being
Shadow
The Unbearable Lightness of Being door Milan Kundera
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Tomas en Tereza ontmoetten elkaar toen Tomas toevallig moest werken in de stad waar Tereza op dat ogenblik woonde. Hun relatie is tot stand gekomen door een hele reeks toevalligheden. Tomas is een arts die er een aantal minaressen op na houdt. Nu hij een relatie met Tereza heeft is hij niet van plan om het contact met hen te verbreken. Zijn buitenechtelijke relaties kwellen Tereza en ze krijgt hierdoor verschrikkelijke nachtmerries. Ondanks zijn ontrouw houdt Tomas enorm veel van Tereza, zij is voor hem niet zoals die andere vrouwen. Door zijn schuldgevoel tegenover Tereza geniet hij niet meer van de seks met zijn minaressen. Toch gaat hij door met zijn praktijken. Vooral zijn minares Sabina kan hij niet loslaten. Ook zij leidt echter een polygaam liefdesleven. Ze heeft een verhouding met Franz, een getrouwde man. Tussen Franz en Sabina waren een heleboel misverstanden.Wanneer Franz zijn vrouw verlaat vlucht Sabina van hem, ze dacht dat hun openbaar gemaakte liefde een last zou worden.
Op een bepaald moment gaat ook Tereza vreemd, in een poging Tomas’ ontrouw te begrijpen (Tomas beweerde namelijk dat liefde en liefde bedrijven twee verschillende dingen zijn). Wanneer een magazine Tomas’ lezersbrief met zijn mening over de communisten publiceert, dreigt Tomas zijn werk als chirurg kwijt te raken. Hij krijgt de kans om het artikel te herroepen maar hij besluit zijn eergevoel voorrang te geven en hij wordt huisarts. Toen een man van het ministerie hem later nog eens lastig viel in zijn praktijk besloot Tomas naar het onderste deel van de ladder te kruipen: hij werd glazenwasser. Hoewel Tomas de chirurgie altijd als zijn roeping had beschouwd, genoot hij van zijn nieuwe beroep, het leek wel een grote vakantie. Tereza en Tomas besloten uiteindelijk hun oude dag door te brengen op het platteland, waar Tomas chauffeur op een vrachtwagen wordt en Tereza voor vaarzen zorgt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Unbearable Lightness of Being door Milan Kundera"