Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Unbearable Lightness of Being door Milan Kundera

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover The Unbearable Lightness of Being
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 310 woorden
  • 28 juli 2006
  • 35 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
35 keer beoordeeld

Boekcover The Unbearable Lightness of Being
Shadow
The Unbearable Lightness of Being door Milan Kundera
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Tomas en Tereza ontmoetten elkaar toen Tomas toevallig moest werken in de stad waar Tereza op dat ogenblik woonde. Hun relatie is tot stand gekomen door een hele reeks toevalligheden. Tomas is een arts die er een aantal minaressen op na houdt. Nu hij een relatie met Tereza heeft is hij niet van plan om het contact met hen te verbreken. Zijn buitenechtelijke relaties kwellen Tereza en ze krijgt hierdoor verschrikkelijke nachtmerries. Ondanks zijn ontrouw houdt Tomas enorm veel van Tereza, zij is voor hem niet zoals die andere vrouwen. Door zijn schuldgevoel tegenover Tereza geniet hij niet meer van de seks met zijn minaressen. Toch gaat hij door met zijn praktijken. Vooral zijn minares Sabina kan hij niet loslaten. Ook zij leidt echter een polygaam liefdesleven. Ze heeft een verhouding met Franz, een getrouwde man. Tussen Franz en Sabina waren een heleboel misverstanden.Wanneer Franz zijn vrouw verlaat vlucht Sabina van hem, ze dacht dat hun openbaar gemaakte liefde een last zou worden. Op een bepaald moment gaat ook Tereza vreemd, in een poging Tomas’ ontrouw te begrijpen (Tomas beweerde namelijk dat liefde en liefde bedrijven twee verschillende dingen zijn). Wanneer een magazine Tomas’ lezersbrief met zijn mening over de communisten publiceert, dreigt Tomas zijn werk als chirurg kwijt te raken. Hij krijgt de kans om het artikel te herroepen maar hij besluit zijn eergevoel voorrang te geven en hij wordt huisarts. Toen een man van het ministerie hem later nog eens lastig viel in zijn praktijk besloot Tomas naar het onderste deel van de ladder te kruipen: hij werd glazenwasser. Hoewel Tomas de chirurgie altijd als zijn roeping had beschouwd, genoot hij van zijn nieuwe beroep, het leek wel een grote vakantie. Tereza en Tomas besloten uiteindelijk hun oude dag door te brengen op het platteland, waar Tomas chauffeur op een vrachtwagen wordt en Tereza voor vaarzen zorgt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Unbearable Lightness of Being door Milan Kundera"