Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Maanmeisje door Kjersti Scheen

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Maanmeisje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 556 woorden
  • 22 juli 2008
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
9 keer beoordeeld

Boekcover Maanmeisje
Shadow
Maanmeisje door Kjersti Scheen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Maanmeisje

Cindy is een populair meisje op school. Op haar school zit Helge, waar Cindy stapel verliefd op wordt. Ze droomt elke nacht over hem en kan zich haast niet meer concentreren op school. Als ze in het park zijn kijkt ze alleen naar Helge. Op een dag belt Helge Cindy op om een afspraak te maken. Ze spreken op een verlaten plek af en ze zoenen. Helemaal verliefd gaat Cindy de volgende dag naar school, zich afvragend of Helge en zij nou iets met elkaar hebben. Helaas negeert Helge haar op school volkomen. De afspraken blijven wel door gaan, maar er wordt nooit een woord gezegd.
Op een dag is Helge opeens verdwenen. Hij is met zijn moeder naar Oslo verhuisd. Hij heeft Cindy echter niets laten weten. Cindy denkt dat het er aan ligt omdat ze lelijk en dik is en ze twijfelt heel erg aan zichzelf. Ook haar vader maakt opmerkingen dat Cindy meer moet gaan sporten. Dit doet ze maar dit loopt uit de hand. Ze gaat steeds meer sporten en minder eten.

Haar ouders beginnen zich steeds meer zorgen over haar te maken. Het wordt erger en erger. Cindy sport ontzettend veel en eet niets. Als haar ouders haar dwingen iets te eten, spuugt ze het later uit. Ze valt steeds verder af. Als haar moeder haar wil wegen, drinkt ze een paar glazen water en daardoor is ze nog precies op haar oude gewicht. Zo heeft ze allerlei trucjes. Haar ouders trappen hier na een tijd toch echt niet meer in, en gaan met haar naar een dokter. Deze vertelt dat ze aan anorexia lijdt en daarom een strikt dieet moet gaan volgen om aan te komen. Maar Cindy houdt zich hier niet aan en moet naar een psychologe.
Ze krijgt een heel goed contact met Margarethe (de psychologe). Cindy vind dat Margarethe haar meer begrijpt als haar ouders, en dat haar ouders te veel met zichzelf bezig zijn.
Na een tijdje hoort Cindy van Catherine en Lotte (2 vriendinnen van haar), dat Helge terug is. Hij speelt bij Spoor 1, een populaire band en ze komen optreden op een feest in de stad van Cindy. Ze weet niet of ze blij of verdrietig moet zijn. Maar na een paar dagen staat Helge opeens voor de deur om te vertellen dat het hem spijt dat hij niks van zich heeft laten horen.
Cindy is blij dat Helge weer terug is. Ze krijgen een betere relatie en Helge bekend dat hij niet wist wat hij precies aan moest met Cindy, omdat ze zo onzeker was over zichzelf. Hij schrijft een liedje voor haar: Maanmeisje. Hij blijft voorgoed bij Cindy in de stad wonen. Met Cindy gaat het steeds beter en beter en ze eet ook weer.

De tekst van Maanmeisje:

‘Er woonde eens een meisje op de maan, zo doorschijnend en bleek. Iedere avond kwam ze naar de aarde, naar de prins die haar liefhad. Maar zij verschool zich steeds voor hem, ze liet hem alleen staan in de donkere nacht. Hij probeerde haar vast te houden, maar slaagde er niet in. Maar toen de nacht op zijn donkerst was, ontdekte hij opeens in het noorden een maansikkel, die steeds groter werd. Het meisje liet zich daarvandaan aan een draad naar de aarde zakken en vertoonde zich eindelijk helemaal. En ze wilde het zelf.’

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Maanmeisje door Kjersti Scheen"