Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Maanmeisje door Kjersti Scheen

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Maanmeisje
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 540 woorden
  • 21 februari 2002
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
57 keer beoordeeld

Boekcover Maanmeisje
Shadow
Maanmeisje door Kjersti Scheen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uitgever: Lemniscaat
Druk: 2e druk 1996 Waarom heb ik dit boek gekozen en de mening van het boek? Het leek me een heel mooi boek. Het is een boek dat vooral over de gevoelens van Cindy gaat. Er komen wel gebeurtenissen in voor, maar dit zijn meestal maar hele kleine, nooit echt iets spectaculairs. Het boek zet me aan het denken, want heel veel in deze wereld draait om voedsel, en als je dat bedenkt, is anorexia zo dichtbij. Het boek is ook werkelijk, het geeft heel mooi weer hoe iemand zich voelt met anorexia. Dat Cindy zichzelf juist als dik ziet, en dat ze denkt dat ze controle krijgt over de situatie, door niet te eten. En dat dat onzin is, laat het boek ook heel duidelijk blijken. Het lijkt me ook een goed boek om mensen die anorexia hebben te laten lezen, want als ze lezen hoe Cindy er bovenop komt, hebben ze daar zelf ook een idee van. En dat geeft steun, denk ik. Eerste persoonlijke reactie Een mooi boek. Het zet me aan het denken. Geloofwaardig en werkelijk.
Korte inhoud Cindy is erg verliefd op Helge. Ze droomt over hem en kan zich haast niet meer concentreren op school. Op een dag belt hij Cindy zomaar op om een afspraakje te maken. Dit afspraakje verloopt niet volgens haar dromen. Ze zoenen wel wat, maar op school zegt Helge helemaal niks tegen haar. Opeens is Helge zomaar verdwenen. Hij is met zijn moeder naar Oslo verhuisd. Hij had helemaal niks aan Cindy verteld over de verhuizing. Ze moest het van anderen horen. Ze voelt zich eenzaam en verlaten. Ze begint zichzelf onhandig, dom, lelijk en vooral dik te vinden. Haar ouders begonnen zich zorgen over haar te maken. Ze at nog maar heel weinig en was alleen nog maar aan het sporten om dat beetje vet weg te krijgen. Het werd erger en erger. Cindy at helemaal niks meer en als ze wat moest eten stak ze haar vinger in haar keel, zodat alles er weer uit kwam. De artsen hadden gezegd dat ze aan anorexia leed en daarom een dieet moest gaan volgen. Hier hield Cindy zich niet aan en moest naar een psychologe. Toen kwam Helge terug en zei dat het hem erg speet dat hij niks van zich had laten horen. Door ernstige problemen thuis wilde hij het niet aan Cindy vertellen. Ze kregen een betere relatie en ze at weer normaal, dankzij de psychologe en Helge. Informatie over de auteur Kjersti Scheen werd op 17 augustus 1943 in Oslo, Noorwegen, geboren. Ze is begonnen met het illustreren van kinderboeken, maar is later zelf gaan schrijven. Ze schrijft onder andere romans en misdaad romans. Deze boeken gaan vaak over liefde en erge dingen. Bijvoorbeeld bij het maanmeisje heeft Cindy anorexia. Ze heeft al veel prijzen ontvangen hiervoor. Zo ook voor Maanmeisje. Dit boek werd bekroond met de Literatuurprijs van het Ministerie van Cultuur in 1994. In datzelfde jaar ontving ze de prijs van de Schoolbibliothecarissen. Enkele andere boeken van haar zijn (met de Noorse titel): ROSELILL (30-11-1999) Englemakerne (22-09-1998) Bare en dag (08-10-1997) Morellsommer (10-12-1996) Ingen applaus for morderen (27-03-1996) Teppefall (14-08-1994) De siste vokterne (12-11-1991) Vårmåne (04-09-1986)

REACTIES

M.

M.

Allemaal geweldige informatie over het boek "Maanmeisje" ... maare ... weet jij toevallig nog hoeveel bladzijden het boek telt? :-)

tnx, Marieke

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Maanmeisje door Kjersti Scheen"