Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Jag saknar dig, jag saknar dig door Peter Pohl

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Jag saknar dig, jag saknar dig
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 431 woorden
  • 22 december 1999
  • 79 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
79 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Ik mis je, ik mis je
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
215
Oorspronkelijke taal
Zweeds

Boekcover Jag saknar dig, jag saknar dig
Shadow
Jag saknar dig, jag saknar dig door Peter Pohl
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel Ik mis je, ik mis je ( vertaald uit het Zweeds)

Schrijvers Peter Pohl & Kinna Gieth (vertaald door Cora Polet)

Titelverklaring Ik mis je, is omdat Tina Cilla mist, en het staat er dubbel om dat een tweeling (eigenlijk) nooit alleen is, ze zijn een duo.

Informatie over de schrijvers Peter Pohl is geboren in Hamburg (D) op 5 december 1940. Toen hij vijf was verhuisde hij met zijn moeder naar Zweden, Hammarby. Als kind schreef hij al veel verhalen en sprookjes, ook hield hij een dagboek bij (wat hij nu nog steeds doet). In 1965 begon hij met les geven in numerieke wiskunde, in 1975 gaf hij les aan de Universiteit. In zijn vrije tijd schreef hij. In 1985 kwam z'n eerste boek uit, Jan mijn vriend. In 1990 kwam het boek ik mis je, ik mis je, dat hij samen schreef met Kinna Gieth (niks over kunnen vinden, ze was overal totaal onbekend). Nog andere boeken zijn; Ze noemen hem Anna (1993) en De regenboog heeft maar acht kleuren (1995).

Korte samenvatting Tina en Cilla zijn een eeneiige tweeling, ze zijn dan ook niet van uiterlijk te onderscheiden. Maar ze hebben totaal verschillende karakters. Tina is een vrolijk type, gemakkelijk in de omgangen altijd verliefd, Cilla is een stuk moeilijker, ze houdt van literatuur, muziek en toneel. Ze is ook de actiefste van de twee. Ook al zijn ze zo verschillend, ze kunnen niet zonder elkaar. Op een ochtend wordt Cilla aangereden, Tina rent naar haar toe, en begint om hulp te schreeuwen. Na enkele minuten komt er een ambulance, het was te laat, en Cilla sterft in het ziekenhuis. Tina is er kapot van, ze weet niet hoe ze verder moet zonder Cilla. Als Tina op een dag in de spiegel kijkt, ziet ze Cilla en praat met haar. Ze praten over de leuke momenten die ze samen hadden beleefd en over de toekomst, een toekomst zonder Cilla, maar Cilla zei dat ze altijd bij Tina zou blijven waar ze ook heen ging, ze zou haar nooit in de steek laten. Op school gaat het niet goed met Tina, ze zoekt naar afleiding. Dan komt ze op het idee om Cilla's toneelstuk verder af te schrijven, ze brengt het uit en het wordt een groot succes. Zo komt ze door de moeilijke tijd heen, zoals Cilla haar gezegd had, met vreugde en geluk.

Genre Jeugd literatuur 14-18 jaar, jeugd problemen.

Mening Zeer mooi boek, de gevoelens van Tina worden goed beschreven, er staan ook hele mooie gedichten in, je krijgt soms ook een brok in je keel van de sommige dingen die Tina zegt of schrijft.

REACTIES

N.

N.

bedankt voor die bespreking!je hebt me gered!

21 jaar geleden

A.

A.

beste Eva,
ik heb je uitreksel gebruikt en wilde je nog een tip geven over je mening:
je moet je mening uitgebreider en zorgvuldiger vertellen waarom vind je het een mooi boek en zou je het aanraden aan anderen?
groetjes
Anna

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Jag saknar dig, jag saknar dig door Peter Pohl"