En ö i havet door Annika Thor

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 809 woorden
  • 16 augustus 2006
  • 18 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 18 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Een eiland in zee
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1996
Oorspronkelijke taal
Zweeds

Boekcover En ö i havet
Shadow
En ö i havet door Annika Thor
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting van het boek: “Eiland in de zee”
Steffi en haar zusje Nelli moeten afscheid nemen van hun ouders misschien wel voor een maand of jaar? Steffi en Nelli weten niet hoe lang. Omdat er oorlog was waar ze woonden bij hun vader en moeder in oostenrijk. Steffi en Nelli moesten met een trein naar Gothenburg, want in zweden konden kinderen opgevangen worden en daarom zijn Steffi en Nelli op weg naar Gothenburg. Toen ze eenmaal in Gothenburg waren aangekomen werden er namen opgenoemd. Toen hun naam genoemd werd kwam er niemand naar voren want zij moesten met een boot naar een eiland in zee.toen ze eindelijk in de boot zaten hoorden ze dat het best wel lang zou duren voor ze er waren. Toen ze daar eindelijk waren aangekomen werden ze uit elkaar gehaald, Nelli ging naar tante Alma, en Steffi ging naar tante Marta. Tante Alma was heel vriendelijk, maar tante Marta was best wel streng. Steffi kon wel elke dag naar Nelli toe.toen tante Alma Nelli een heel mooi badpak had gegeven, wou Steffi ook z`on mooi badpak maar Steffi kreeg een heel oud gebreid badpak van tante Marta. Ze konden nog niet zo goed de Zweedse taal maar dat werd steeds beter, en na een paar maanden konden ze al naar school, Nelli maakte meteen goede vrienden met iedereen en was gelijk de populairste in de klas. Maar Steffi die in de zesde klas zat(dat is de laatste klas in die tijd), maakte niet zo makkelijk met iedereen vrienden. Ze heeft alleen Britta als vriendin, maar ze wil liever bij de oudere kinderen horen en niet steeds in de pauze springtouwen maar in de oudere groep zit Sylvia en die zet iedereen tegen Steffi op. Vera die ook in dat groepje zit bij Sylvia lijkt haar heel erg aardig, maar Vera loopt met dat groepje van Sylvia Als Vera wel alleen is, doet ze wel heel aardig. In de zomer verhuren heel veel mensen daar hun huis aan zomergasten, zelf slapen de mensen dan in de keuken of op de zolder.de gasten die bij Steffi in huis komen hebben een hond en die mag ze wel eens uit laten en hij heet putte, dan gaat ze meestal even langs de winkel om even boodschappen te doen. Toen ze een keer met putte ging wandelen en naar de winkel gaan, toen ze daar bij de winkel aan kwamen zat Sylvia daar met en jongen, dat is de zoon van Sylvia`s zomergasten, Steffi maakte putte vast, en ging toen de winkel binnen. , Toen ze klaar was en weer naar buiten zou gaan zag ze dat ze putte aan het bekogelen waren en met stenen naar hem aan het gooien waren en ze schopte hem ook nog.Steffi pakte putte gouw maar de jongen liet hem niet los dus schopte Steffi de jongen, toen beet putte een stuk uit de broek van de jongen en rende hard naar huis, de jongen zij nog ``vuiljodenjong`` tegen Steffi, Steffi sloeg hem toen in zijn gezicht en ging ook gauw weg.
Toen ze thuis kwam zei tante Marta dat ze alles al wist en de volgende ochtend gingen ze naar die zomergasten. Steffi dacht dat ze flink op haar donder kreeg maar het was andersom. Want Vera had alles gezien en had alles wat er gebeurt was aan tante Marta verteld en tante Marta was woedend geworden.

Vera werd de beste vriendin van Steffi en van tante Marta mocht Steffi naar de middelbare school en daar was Steffi erg blij mee. Met haar ouders had ze nog contact via brieven, maar of ze haar ouders nog ontmoet heeft??????
(Dan moet je het boek zelf maar een keer lezen)
Gegevens van het boek:
De titel van het boek? = Een eiland in de zee.
Wie is de schrijver van het boek? = Annika Thor.
de hoofdpersonen van het boek zijn = Steffi en Nelli.
En door wie is dit boek uitgegeven? = Lemniscaat.
Mijn mening van het boek
Wat vond ik van het boek? = ik vond het een mooi boek om te lezen alleen wel erg dik maar als je begint in dat boek dan lees je hem in een keer uit best wel droevig als je weg gaat bij je ouders vandaan en je ziet ze nooit meer terug gewoon een mooi boek en niet moeilijk om te lezen.
De hoofdpersoon
De hoofdpersonen zijn niet veranderd in het verloop van het boek.

Titel/thema
· Als ze er bijna zijn zien ze een eiland in zee en daar komen ze voorlopig te wonen.
· Het thema van het boek is dat ze afscheid moesten nemen van hun ouders en het was de vraag maar of ze ooit nog terug kwamen bij hun ouders.
Extra opdracht
Bedenk 5 andere titels.
Titel 1: Afscheid!
Titel 2: Ontmoeten we hun nog?
Titel 3: Eenzaam!
Titel 4: Zwemmen in dit zwempak???
Titel 5: Water!!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "En ö i havet door Annika Thor"