De gebroeders Leeuwenhart door Astrid Lindgren

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover De gebroeders Leeuwenhart
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 464 woorden
  • 4 juli 2006
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
24 keer beoordeeld

Boekcover De gebroeders Leeuwenhart
Shadow
De gebroeders Leeuwenhart door Astrid Lindgren
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Waarom heb je dit boek gekozen? Omdat ik dit boek meerdere keren kan lezen en het elke keer weer spannend vindt. Het is op een gekke manier geschreven en dat vind ik er ook zo leuk aan. 2. Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat. Op er originele boek 2 paarden met Karel en Jonatan. Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken? Dat zijn de 2 personen die de hoofdrol hebben in het boek met hun paarden, waar ze veel mee doen. 3. Geef een titelverklaring Karel en Jonatan worden in het boek samen de Gebroeders Leeuwenhart genoemd, het verhaal draait ook om hen.
4. Tot welke genre behoort het boek? Het behoort tot fantasie, want het speelt zich af in Nangijala (de hemel zeg maar). En het is ook avontuurlijk. 5.a. Wat is het onderwerp (thema) van het boek? Het bevrijden van het bramendal in Nangijala. b. Welke bedoeling heeft de schrijver met het boek? Ik denk gewoon vermaak. 6. In het een interessant onderwerp? Leg je antwoord uit. Ja, want het is een spannend boek, en heel erg zielig af en toe, en het is ook mooi geschreven vind ik zelf. 7. Wie waren de hoofdpersonen in dit boek? Beschrijf kort hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk. Karel Leeuw is de hoofdpersoon, hij is klein en in de gewone wereld was hij heel ziek, zijn benen stonden verkeert zodat hij niet normaal kon lopen. Over zijn karakter word niet veel verteld maar ik zoals als ik zijn karakter zou beschrijven is: aardig en emotioneel. Ook heeft Karel een Broer Jonatan, hij is mooi alles was perfect aan zijn uiterlijk hij was heel aardig en ook heeft moedig en vriendelijk. 8. Vertel kort waar het verhaal over gaat. Het begint in de gewone wereld Jonatan gaat dood door de vlammen en Karel door z’n ziekte ze komen terecht in Nangijala waar alles heel erg mooi is ook Karel is niet meer ziek. Maar dat Nangijala zo mooi en vredig is blijkt mee te vallen. Er zijn 2 dalen het kersendal en het bramendal. Het bramendal is alleen niet vrij, de mensen worden vast gehouden door Tengil. Jonatan gaat naar het bramendal om het te bevrijden. Karel kan Jonatan alleen niet missen en gaat stiekem achter hem aan. En als ze dan in het Bramendal zijn duiken ze onder bij een opa en gaan ze in opstand.
9. Geef je beargumenteerde mening over het boek. Ik vond het een mooi boek omdat het op een hele aparte manier is geschreven waar je eerst wel even aan moet wennen. Het boek is best spannend en soms best wel emotioneel. Wat ik wel jammer vind is dat de mooie knappe sexy boy weer de held moet zijn zoals overal

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gebroeders Leeuwenhart door Astrid Lindgren"