Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De gebroeders Leeuwenhart door Astrid Lindgren

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover De gebroeders Leeuwenhart
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 297 woorden
  • 10 juni 2005
  • 52 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
52 keer beoordeeld

Boekcover De gebroeders Leeuwenhart
Shadow
De gebroeders Leeuwenhart door Astrid Lindgren
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Uitgeverij van het boek: uitgeverij Ploegsma B.V. Amsterdam. Hoeveelste druk: niet aangegeven in deze uitgave van
Boekentoppers 2001. Uit welk jaar komt het boek: 1974. Hoeveel bladzijden en hoofdstukken heeft het boek: 211 bladzijden en 16 hoofdstukken. Hoofdpersoon of hoofdpersonen in het verhaal: 2 hoofdpersonen in het verhaal, Karel en Jonathan. De rest van de personen in het verhaal: De zogenaamde grootvader Matthias, Sophia, de eigenares van het kersendal. Goudhaan de kastelein, Hubert de jager. Katla is de draak. Bianca de postduif, Tengil is de aanvoerder van de vijanden. Grim en Fjaler zijn paarden van de hoofdpersonen. Perk is een vijandelijke soldaat en tenslotte Olvar is het paard van Matthias. Wat wil de schrijver je vertellen met dit verhaal: Het is een fantasie verhaal en dus wil de schrijver je laten inleven in de tekst. Een korte samenvatting van het verhaal: In het begin wanneer Karel en Jonathan op aarde zijn, dan is Karel ziek. Later zal hij hieraan doodgaan. Er was een grote brand en Karel zat daar middenin, Jonathan wilde hem redden maar raakte dodelijk gewond en stierf een dag eerder dan Karel. Ze gaan dan samen naar ‘NANGIJALA’ (soort hemel). Ze gaan samen naar het kersendal en ontmoeten alle andere personen. Op een dag wordt Jonathan door Sophia naar het Bramendal gestuurd om te kijken wat daar aan de hand is. Wanneer hij na een paar dagen nog niet terug is gaat zijn broer Karel hem zoeken. Ze vinden elkaar bij Matthias waar ze kunnen onderduiken, want Tengil is naar ze op zoek en wil ze doden. Dit gaan ze vertellen aan Sophia en ontsnappen uit het Bramendal door de geheime tunnel. Wanneer Sophia dit te horen krijgt gaan ze samen vechten tegen Tengil en zijn leger en de draak. Uiteindelijk komen ze als winnaar uit de strijd.

REACTIES

S.

S.

Hallo ik moet mijn leerling verslag controleren of hij heeftd at overgenomen of niet ik moest hetwelw eten want hij is zo niet goe din taal maar toch staat opde verslag hele goede nederlands taal


17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gebroeders Leeuwenhart door Astrid Lindgren"