Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zwendelaars? door Johan Diepstraten

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Zwendelaars?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 516 woorden
  • 16 augustus 2006
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
12 keer beoordeeld

Boekcover Zwendelaars?
Shadow
Zwendelaars? door Johan Diepstraten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Naam schrijver; ken je nog andere boeken van hem/haar? Welke? De naam van de schrijver is Johan Diepstraten. Ik ken niet meer boeken van hem. 2. Wat is de titel? Waarom heet het boek zo denk je? De titel van het boek is Zwendelaars? In het boek wordt over een man gesproken die een boek heeft geschreven wat ‘Zwendelaars’ heet. 3. Wie is de uitgever? In welk jaar is het uitgegeven? De uitgever van het boek is Wolters-Noordhoff Groningen. Het is in 2001 uitgegeven. 4. Wat voor verhaalsoort is het? (dieren-, griezel,- liefdes,- oorlogs,- of ander soort verhaal). De verhaalsoort van het boek is volgens mij een Detectiveverhaalsoort.
1. Wie is/zijn de belangrijkste hoofdpersonen? Beschrijf ze. David is de belangrijkste hoofdpersoon. Samen met zijn vriendin Saskia onderzoeken ze de moord op de man waar ze van dachten dat hij hun iets wilde vertellen. Dus ook Hans van Lelyveld die door een ‘ongeluk’ om is gekomen is een hoofdpersoon van het boek. 2. Welke andere personen komen nog in het verhaal voor en wat hebben ze met de hoofdpersonen te maken? Koen van der wiel: hij is d e rechercheur van de moord. Hendrik Ouweling: Hij is de oom van David en ook de moordenaar van Hans van Lelyveld. 3. Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in Leiden. Het verhaal blijft zich de hele tijd afspelen in Leiden. Op de begraafplaats, op straat enz. 4. Bedenk twee andere titels voor het verhaal. 5. Sommige verhalen hebben een einde waarin alles is opgelost, bij andere verhalen blijf je met vragen zitten. Wat vind je van het einde van het boek? Ik vind het einde van het boek goed. Je krijgt antwoord op al je vragen. Was het een ongeluk of moord? Wie heeft de moord gepleegd? Er blijven geen open vragen. 7. Geef je mening over het gelezen boek. IK vond het een leuk boek om te lezen. Het bleef spannend tot de laatste pagina. Ik vond het boek spannend omdat je van te voren niet kon weten wie de moord gepleegd had. Samenvatting David’s vader is overleden aan een hersenbloeding. Op de begrafenis wordt de dienst verstoord door een zwerver. Hij noemt David’’s vader een zwendelaar en wordt van de begraafplaats gejaagd door oom Hendrik. David krijgt op de begrafenis een brief van de zwerver (Hans van Lelyveld) toegestopt, met de vraag of David naar hem toe wil komen. Dit doet hij niet en na de begrafenis staat de zwerver elke dag voor David’s huis. Als de zwerver wordt weggestuurd door de politie, wordt David nieuwsgierig. David besluit om samen met zijn vriendin achter hem aan te gaan. De zwerver wordt een stukje buiten de stad bijna voor de ogen van David’s en Saskia doodgereden. Samen met rechercheur Koen van der Wiel gaan ze op zoek naar de moordenaar van Hans van Lelyveld. David en Saskia laten het er niet bij zitten en doen hun uiterste best om erachter te komen wie de dader is. Maar tot hun grote schrik komen ze erachter dat de oom van David de moordenaar is. Hendrik Ouweling.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zwendelaars? door Johan Diepstraten"