Zus door Siska Mulder

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover Zus
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 438 woorden
  • 6 juni 2011
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 8
1 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
204
Geschikt voor
bovenbouw havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Zus
Shadow

An Woud vindt zichzelf opnieuw uit. Met succes. Ze wordt copywriter bij een bekend reclamebureau, met een flamboyante vriendenkring en een minnaar die tot de verbeelding spreekt. Het leven lijkt An toe te lachen, maar al snel komen er barsten in het fundament. Waarom heeft ze geen contact meer met haar familie? Hoe zit het met de zus die ze moedwillig verzwijgt? Langz…

An Woud vindt zichzelf opnieuw uit. Met succes. Ze wordt copywriter bij een bekend reclamebureau, met een flamboyante vriendenkring en een minnaar die tot de verbeelding spreekt. H…

An Woud vindt zichzelf opnieuw uit. Met succes. Ze wordt copywriter bij een bekend reclamebureau, met een flamboyante vriendenkring en een minnaar die tot de verbeelding spreekt. Het leven lijkt An toe te lachen, maar al snel komen er barsten in het fundament. Waarom heeft ze geen contact meer met haar familie? Hoe zit het met de zus die ze moedwillig verzwijgt? Langzamerhand wordt duidelijk waarom ze radicaal heeft gebroken met haar verleden. Is An Woud wel de zelfverzekerde, zorgeloze vrouw voor wie ze zich uitgeeft?

De goed ontvangen debuutroman Zus grijpt je bij de keel en laat je niet meer los.

Saskia Mulder (1971) schrijft naast boeken ook reportages, columns en verhalen voor diverse tijdschriften. Onlangs verscheen haar huiveringwekkende literaire thriller Doof.

Zus door Siska Mulder
Shadow
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Leesverslag.

Titel: Zus

Schrijfster: Siska Mulder

Gemaakt door: Sharlaine

Klas: H4E

1.Beschrijving en persoonlijke reactie

A: An Woud is een tweeling. Alleen is haar tweelingzus Dhalia dood. Ze wordt steeds in confrontatie gebracht met haar zus. Ook heeft ze de dood van haar zus niet helemaal verwerkt,het blijft haar achtervolgen.

B: Ik heb dit boek gekozen,omdat ik wou weten wat voor geheim An met zich mee droeg. Maar ook om te kijken of ze er wel weer bovenop komt. En in het begin weet je helemaal niks over haar zus of dat An een deel van een tweeling is.

C: An Woud is een succesvolle copywriter. Ze verdient goed en ze doet haar werk ook uitstekend. Maar na een tijdje begint ze zich af te vragen, waarom ze geen contact meer met haar familie heeft? Waarom heeft ze nooit het graf van haar zus bezocht? Ze begint steeds meer te twijfelen over haar verleden en haar zus. De ouders van An en Dhalia behandelen ze allebei hetzelfde en niet als twee aparte individuen, dit zorgde ervoor dat An zich gedroeg als de schaduw van Dhalia, ze deed ook altijd alles wat Dhalia. Maar na de dood van Dhalia was er niemand meer waar An de schaduw van was of iemand die tegen haar zei wat ze moest gaan doem. An´s minnaar Tobian was de ex van Dhalia en die wist niet dat Dhalia dood was. En dit leidt tot een grote confrontatie. Maar uiteindelijk komt alles toch weer goed.

D: grappig, droevig, begrijpelijk,waarschijnlijk en langdradig.

2.Verwerkingsopdracht

A: Ik had verwacht dat An Woud ruzie met haar zus had en dat daardoor de familieband was gebroken. Dit werd gewekt door de achterkant van het boek.

B: An had wel een geheim,in haar werk- en vriendenkring had ze niet verteld dat haar zus dood was. De familieband was niet gebroken ,omdat ze ruzie met haar zus had. Ze had wel na de dood van haar zus geen contact meer met haar ouders.

C: Nee

D: Nee, want later komt Tobian erachter dat Dhalia dood is en gaat hun relatie stuk. Maar op het eind komt alles weer goed en heeft An Dhalia´s dood verwerkt en is ze zwanger van een tweeling.

E: Ik vond het een aparte boek. In het begin, is het wel moeilijk te lezen,door de moeilijke woorden. Maar ik zou het een klasgenoot wel afraden, want er komen heel veel gedachten voorbij en psychologische dingen voorbij , waarom An dat heeft gedaan en waarom ze het verdriet van haar zus niet heeft verwerkt en als je daar niet van houdt, zou ik dit boek zeker afraden.

 


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zus door Siska Mulder"