Zomerhitte door Jan Wolkers

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 3958 woorden
  • 5 april 2007
  • 36 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.6
  • 36 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
92
Geschikt voor
vmbo/havo/vwo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als

Boekcover Zomerhitte
Shadow

De verteller die fotograaf is, ontmoet op het naaktstrand op een van de Waddeneilanden een mooie studente. Deze Kathleen laat graag naar zich kijken door oudere mannen. De verteller wordt verliefd op haar, maar merkt dat ze betrokken is bij een drugshandeltje. Hij gaat zelf op zoek naar de oplossing van de misdaad en maakt daarbij slachtoffers, maar hij krijgt ook een…

De verteller die fotograaf is, ontmoet op het naaktstrand op een van de Waddeneilanden een mooie studente. Deze Kathleen laat graag naar zich kijken door oudere mannen. De vertelle…

De verteller die fotograaf is, ontmoet op het naaktstrand op een van de Waddeneilanden een mooie studente. Deze Kathleen laat graag naar zich kijken door oudere mannen. De verteller wordt verliefd op haar, maar merkt dat ze betrokken is bij een drugshandeltje. Hij gaat zelf op zoek naar de oplossing van de misdaad en maakt daarbij slachtoffers, maar hij krijgt ook een beloning.

Zomerhitte door Jan Wolkers
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Zomerhitte
Auteur: Jan Wolkers

Keuzeverantwoording:
Waarom heb ik nou juist dit boek uitgekozen?

Zoals ik al in een eerder fictiedossier heb vermeld, dat ik niet van Jan Wolkers boeken houd, wil ik er toch even op terug komen. Aangezien dit boek wel iets anders was dat het vorige boek dat ik van hem las.

Voor de vorige fictiedossiers had ik meerdere boeken uit de bibliotheek meegenomen om te bestuderen. Hier zat onder andere een boek tussen van Jan Wolkers, genaamd Brandende Liefde. Dit boek beviel mij van geen kanten. Hij had in dat boek een onaangename schrijfmanier die mij niet echt aansprak en ik belandde niet echt goed in het verhaal. Toch wilde ik deze man toch nog een kans geven en heb bij weer verdiept in de bibliotheek. Zomerhitte was ook één van de boeken van Jan Wolkers die op de lijst stonden, dus hem ik die maar meegenomen. Ook in dit boek herken je goed dat het geschreven is door hem.
Dit boek viel alleen wel mee, met de directe schrijfmanier van Jan Wolkers in Brandende Liefde.


Eerste persoonlijke reactie.
Beoordelingswoorden:
Niet interessant
Onbegrijpelijk
Weinig zeggend
Niet leerzaam
Onsamenhangend
Vreemd

Niet interessant
Het verhaal maakt mijn in eerste instantie duidelijk dat het gaat over het leven van Jan Wolkers zelf. Hierin verwerkt hij onder andere dat hij een vrouw tegenkomt waar hij verliefd op wordt, een man waarmee hij veel praat over verscheidene dingen en een soort van drugshandel waarin beide personen invloed hebben. Het gaat allemaal gehaperd in elkaar over en er wordt kort over gesproken. Hierdoor wordt het er allen niet erg interessanter op gemaakt.

Onbegrijpelijk
De ik persoon wordt in dit verhaal verliefd op een vrouw, dat zou heel begrijpelijk zijn en is dan ook het enige. In het verhaal word kort gesproken over een man die wordt aangevallen door een uil en daardoor zijn oog kwijtraakt. Het is een kort fragment en verder wordt er niet meer over gesproken. Voor mijn gevoel heeft het nauwelijks wat met het verhaal te maken en kon het er wel uitgelaten worden. Ook dat de ‘bodyguard’ ineens in de ik persoon zijn huis verkeerde en alles kort en klein sloeg. Het feit dat de ik persoon de bodyguard ineens in zee liet zinken is me ook niet erg duidelijk. Of het moment dat ‘de baas’ ineens zelfmoord pleegde door heetpistool tegen zijn hoofd te zetten.


Niet leerzaam
Het gehele verhaal vind ik niet leerzaam. Persoonlijk vind ik dat de Ik persoon verkeerd heeft gehandeld met de persoon waar deze verliefd op was. Ze hadden ineens seks met elkaar en dan verscheen zij ineens weer als sneeuw voor de zon. Daarna ging de ik persoon ineens met Job praten, om wat voor reden dan ook.
Verder is het niet echt leerzaam omdat de ik persoon niets van zijn fouten leert. Zoals dat Job hem verteld dat hij niet goed gehandeld heeft met Kathleen. Of het feit dat de ik persoon en Kathleen ineens gaan samenwonen, terwijl het voor mij niet het beeld gaf dat ze een mooie opbloeiende relatie hadden.

Onsamenhangend
De korte fragmenten in het verhaal, zoals de man die zijn oog kwijtraakt, hebben nauwelijks te maken met het verhaal zelf. In ieder geval die ene man niet. Het gebeurt ineens en verder wordt er niet meer over gesproken. Ook dat Kathleen ineens beland in een soort drugshandel waar weinig over wordt gesproken. Hoe het ineens kwam dat ze er in verzeild raakte of het feit hoe ze de twee andere drugsdealers had ontmoet is niet duidelijk. Het loopt verder ook niet echt samen met het verhaal, omdat het er ineens in wordt gezet. Zonder verduidelijking.
Samenvatting

Schema van de samenvatting
- Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen?
- Wie is de hoofdpersoon, wat is haar probleem?
- Wie zijn de belangrijkste andere personen?
- Waar spelen de gebeurtenissen zich af?
- In welke tijd spelen de gebeurtenissen?

Antwoord op de vragen van het schema
1. Alle gebeurtenissen spelen zich af in de ‘Zomerhitte’
2. De ontmoeting van de ik persoon en Kathleen.
3. De ik persoon die verwikkeld raakt in drugs smokkelt, doordat Kathleen er in verwikkeld zat.

De ik persoon is de hoofdpersoon
1. Hij is verliefd geworden op een vrouw.
2. Hij denkt dat de vrouw waarop hij verliefd is, zich laat beminnen door iedere man.
3. Hij raakt verstrikt in een drugssmokkel, waarin Kathleen ook verstrikt in zit.

1. Kathleen. De vrouw waarop de ik persoon verliefd is.
2. Job Federici. Een nieuwe vriend van de ik persoon
3. De oude man
4. De jonge crimineel

1. Op de Waddeneilanden
2. Op het naaktstrand
3. In een kroeg/disco Het Dorstige Hert
4. Bij de ik persoon thuis

Normale tegenwoordige tijd, nu.

Titelverklaring:
Het gehele verhaal en alle gebeurtenissen spelen zich af in de hitte van de zomer, op het strand. Er wordt ook een duidelijke link gegeven in het boek, wanneer Job op het balkon zit en bijna weg broeit. Hij vraagt dan of hij en de ik persoon even een plek in de schaduw zullen gaan zoeken, aangezien hij weg broeit.

Het verhaal kan ook deze titel hebben gekregen omdat er in korte tijd hele heftige dingen gebeuren zoals de vrijpartijen en de drugssmokkel en er vallen ook nog ineens twee doden door toedoen van de hoofdpersoon.

Samenvatting
Het boek gaat over de ik persoon, die verliefd wordt op een vrouw. Ze ligt op het naaktstrand van een eiland en wordt begluurd door de ik persoon die zit te kijken door zijn fotocamera. Hij is namelijk een natuurfotograaf. Hij raakt in de ban van haar en door haar okselhaar, aangezien hij dat zo heerlijk natuurlijk vind. Wanneer de vrouw zich ineens opdraait, verteld ze dat ze de cameralens in haar rug voelde prikkel. Ze raken wat aan de praat en ze vertelt haar naam: Katleen.
Ze vertelt hem dat ze haar studie moet betalen, van haar werk op het eiland bij de kroeg/disco Het Dorstige Hert.

Wanneer de ik persoon opzoek gaat naar Katlheen bij Het Dorstige Hert en op haar wacht, ziet hij dat Kathleen bij een oudere man in de auto stapt en er vandoor gaat.

Wanneer hij een man ontmoet, genaamd Job Federici, blijkt deze ook een oogje te hadden op Katlheen. Dat komt omdat zijn moeder iets van haar weg heeft.
Wanneer de ik persoon en Job elkaar weerzien, raken ze aan de praat over de avonturen die ze hebben beleefd.

Teruggekomen op het naakstrand is Katlheen er weer. Ze vertelt hem dat hij een mooi foto kan nemen op het strand en ze gaan de ik persoon zijn camera halen.
Dit is achteraf een smoes, waarin het een en ander gebeurd. Katlheen verteld de ik persoon ook nog over de oude man. Dat ze zich voor hem bevredigd en dat ze dan van de oude man geld krijgt. Hij raakt haar met geen vinger aan.

De volgende dag zit de ik persoon strandtent, waar hij de oude man ziet zitten en daarna komt er nog een criminele jonge man aan. Wanneer hij stiekem een foto van hem maakt, gaat het bij de tweede foto fout en merken de twee figuren het. Ze worden boos.

Wanneer hij een veldwachter ontmoet, bevind de ik persoon zich eigenlijk op verboden gebied om vogels te fotograferen. Hij zegt dat hij wel een foto mag maken van een nest uilen en ze gaan er naartoe. Wanneer de veldwachter er afoploopt komt de moeder uil aangevlogen en grist de oogbal van de veldwachter uit zijn oogkas. De fotograaf had hier een foto van, aangezien hij heel snel en foto wilde maken van de jonge uilen, maar hij fotografeerde het nare tafereel. De ik persoon liet een ambulance komen voor de veldwachter.

Wanneer de ik persoon zijn verhaal kwijt wil aan Katlheen, is ze nergens te bekennen. Hij komt Federici weer tegen en verteld alle gebeurtenissen aan hem.

De volgende dag bevind de ik persoon zich weer op het strand en ziet iets raars gebeuren. Katlheen en de criminele jonge man zijn aan het strand en hebben een rugzak van een zeilboot in handen. Maar de jonge man vertopt hem in de duinen. Hij zoekt de rugzak en verbergt hem verderop.

Thuis aangekomen, zit Federici er. De ik persoon vertelt hem over de gebeurtenissen op het strand. Hij wil ze niet verraden aangezien Katlheen er bij betrokken is. Federici verteld hem dat de jonge crimnineel al die tijs al een pistool bij zich droeg.

Later die dag gaan de ik persoon buiten de natuur fotograferen in de duinen.
Op eens is de jonge crimineel daar en houd een pistool tegen hem aan. Hij moet de rugzak voor hen ophalen. Wanneer ze door de wilgen lopen, al voorbij de rugzak, laat de ik persoon een tak tegen de keel van de crimineel schieten. Deze is opslag dood. De ik persoon haalt snel de rugzak op en doet deze om bij de dode persoon en laat deze naar de bodem zinken.

Weer thuis is Federici er weer. De ik persoon verteld hem over het tafereel in de duinen. Maar verteld dat de jonge crimineel niet dood is, maar weggereden is in een sportauto. Hij krijgt een pistool van Federici.

Wanneer Katlheen die dag ook nog eens langskomt. Hoort ze hetzelfde verhaal die de ik persoon ook aan Federici heeft verteld. Ook zij geloofd het niet. In ruil voor het verhaal dat de ik persoon heeft verteld, hebben ze weer seks met elkaar.
De volgende ochtend word de ik persoon wakker, Katlheen is weg en het pistool ook.

De ik persoon besluit naar het hotel te gaan waar Federici logeert. Hij vertelt daar het echte verhaal en wat er dus werkelijk gebeurt is. Daarna gaat de ik persoon naar het huis van Katlheen, die er overstuur uit ziet. Ze vertelt hem dat de oude man zelfmoord heeft gepleegd voor haar ogen. De ik persoon verteld Katlheen dat hij samen wil wonen met haar, buiten het eiland. Katlheen vind het goed.

Wanneer Federici hem weer komt opzoeken, praten ze over de zelfmoord over de oude man. De ik persoon verteld ook nog dat hij met Katlheen wil gaan samenwonen. Federici antwoord dat liefde blind maakt en hij weet niet of het wel een goed idee is. Federici heeft ongelijk. Katlheen wil dolgraag met de ik persoon gaan herhuizen. Wanneer Katlheen en de ik persoon op een boot zitten, ondoen ze zich van een pistool van Kathleen door het in water te gooien. Ze gaan naar het huisje van de ik persoon in Franrijk, waar ze de eerste ontmoeting na gaan bootsen met schelpenzand.

Onderwerp
Het onderwerp van dit verhaal is eigenlijk een beetje vaag. In ieder geval ging het over liefde. Dat zijn boeken waar ik graag over lees en dus veel plezier heb om het boek uit te lezen. Deze liefde was alleen wat vaag in het begin. Aangezien Kathleen zich nogal aanprees bij de rest van de mannen om zich voor hen te bevredigen. Ze werd in het verhaal neergezet als een soort hoer. Ook ging het verhaal ineens over drugssmokkel, wat ik helemaal niet verwacht had. In mijn vorige fictiedossier kun je lezen dat het ook een verhaal was met drugs. Niet dat ik daar wat op tegen heb, maar het kwam in dit boek ineens aanwaaien. Verder gingen beide ‘criminelen’ ineens dood, wat ik ook niet echt verwacht had. In ieder geval was het wel een goed idee om deze mensen snel uit het verhaal te krijgen.
Verder vond ik het ‘happy-end’ wel lief, aangezien Kathleen bij de ik persoon introk, terwijl te elkaar pas net kennen.

Gebeurtenissen
De belangrijkste gebeurtenis
Dat vind ik toch wel de ontmoeting van de ik persoon met Kathleen. Ze ontmoeten elkaar op het naaktstrand, raken aan de praat en leren elkaar kennen.

Nadruk op gebeurtenissen of op de gevoelens/gedachten.
De nadruk ligt voornamelijk op de gebeurtenissen. De dingen met zoveel impact die gebeuren in zeer korte tijden. Ook de twee dode mannen, die toch zoveel betekende in de drugssmokkel die beide overlijden en de ik persoon die er mee te maken heeft, aangezien hij één van hen heeft vermoord. En ook Kathleen die er veel mee te maken heeft, aangezien zij in de drugssmokkel zat.

Genoeg gebeurtenissen om te blijven boeien?
Dat vind ik toch wel redelijk meevallen. De gebeurtenis van de man die zijn oog verliest is eigenlijk overbodig. Was het de bedoeling van Jan Wolkers om dit er in te plaatsten voor opvullen en waarom zou hij dan juist niet nog meer over deze persoon in het verhaal beschrijven. Aangezien de ik persoon een fotograaf was, die in het verboden gebied mocht komen.

Invloed op de hoofdpersoon
Het had veel invloed op de ik persoon wanneer Kathleen na haar werk mee gaat met een andere man, terwijl hij haar op stond te wachten. Daarna verteld Kathleen dat ze zich meerdere malen voor de ogen van die man had bevredigd. Dit zorgde voor wat verwarring op de ik persoon. Ook in de drugssmokkel waar Kathleen dus al een tijd inzat, verdedigde hij haar. Hij wilde niet dat ze ook opgesloten zou worden, dus hij vertelde niets tegen de politie.

Personages
De ik persoon wordt niet erg in het boek beschreven. Hij is de verteller van het verhaal en is natuurfotograaf. Verder wordt hij direct in het begin van het boek al verliefd op een vrouw, Kathleen. Ze blijkt later in het verhaal te zijn verwikkeld in een drugssmokkel, daar wordt de ik persoon dan duidelijk in meegesleept.

Relaties
Kathleen
Kathleen is de vrouw waar de ik persoon in het begin van het boek al verliefd op wordt. Ze werkt in een soort kroeg/disco in Het Dorstige Hert.

Job Federici
Job Federici is een vriend van de ik persoon en ze hebben elkaar ontmoet in het boek. Ze spreken veel met elkaar, vooral over Kathleen. Aangezien Job ook iets speciaal is haar ziet, gericht op zijn moeder.

De jonge crimineel
De jonge crimineel was samen met Kathleen actief voor een oude man. Ze zaten met zijn drieën in de drugshandel. Deze persoon is goed getraind. Verder lijkt hij lichtelijk wat dom en agressief.

De oude man
De oude man is de opdrachtgever van de drugshandel. Hij stuurt Kathleen en de jonge crimineel. Het is niets voor niets een oude man, aangezien hij vrij weinig kan. Hij betaald kathleen om zichzelf voor hem te bevredigen en dat is dan ook aardig wat geld. Hij pleegt aan het einde van het verhaal zelfmoord voor de ogen van Kathleen, omdat hij de jonge crimineel gestorven is.

Bouw
Wat vind je van het eind?
Het einde is een beetje aan elkaar geraffeld vind ik. Ik kreeg niet de indruk dat de ik persoon en Kathleen elkaar al goed kende en van elkaar hielden. Dus ook niet ineens samen te gaan wonen. Dat vond ik eigenlijk erg te snel gaan. Ook dat de beide criminelen allebei snel overlijden en dat er daarna weinig bekend gemaakt wordt over het gevolg daarvan is onbekend. Verder gaan de twee tortelduiven helemaal naar zuid frankrijk op vakantie en helaas is daar ook niets over bekend en hoor je er niets meer over.

Blijft er (te) veel onduidelijk?
Zoals ik net al zei, hoor je eigenlijk niet hoe de gevolgen zich van alles afspelen. Je weet niet welke impact het had, dat de criminelen dood zijn gegaan. Ook worden de ik persoon en Kathleen hier verder niet voor vervolgd, er wordt werkelijk waar niet met de twee over gesproken. Verder is het nogal onduidelijk waarom de twee zo overhaast samen gaan wonen en helemaal afreizen naar zuid frankrijk om daar vakantie te houden.

Recensie
Ik vond het een leuk boek om te lezen. Ik vond het realistisch op een bepaalde manier, mooi geschreven, indrukwekkend en apart. Het is totaal anders dan de boeken die ik eerder heb gelezen voor mijn lijst. Hoe de schrijver de gebeurtenissen heeft kunnen combineren zonder het verhaal omzeep te helpen vind ik heel knap. De gebeurtenissen in het boek worden allemaal op een aparte manier geschreven. Sommige zijn heel spannend geschreven en andere weer heel poe-tisch. Hoe een bepaalde gebeurtenis is beschreven, past er ook echt uitstekend bij. Zo zijn de seksuele passages zo beschreven dat je het bijna voor je ziet en de avontuurlijkere passages ook, maar toch weer heel verschillend van elkaar. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar alles klopt. De personages zijn goed uitgewerkt. Je kan je bij alle personages wel een bepaald beeld vormen van hoe ze zijn. Je komt ook van alle personages genoeg te weten en dat vind ik ook een pre. De personages zijn misschien in hun doen en laten niet zomaar ergens te vinden, maar zo worden ze wel beschreven. Ze worden namelijk heel realistisch neergezet vind ik.

De opbouw van het verhaal is niet echt ingewikkeld, maar wel logisch. Man ontmoet vrouw, wordt verliefd op haar. De vrouw blijkt niet te zijn wat hij denkt dat ze is, maar uiteindelijk komt alles goed. Het perfecte liefdesverhaal dus eigenlijk. De gebeurtenissen zijn ook precies in de goede volgorde, waardoor het boek spannend blijft tot het einde. Ook vind ik het wel mooi dat de fotograaf aan het einde nog steeds een geheim heeft voor Kathleen. Ik zou nu erg graag willen weten hoe het afloopt, dus misschien is een vervolg een goed idee voor Jan Wolkers.

Vergelijken van mening
Eveneens als Anoniem vond ik het ook een leuk boek om te lezen, maar niet realistisch over alle gebeurtenissen. Aangezien dit verhaal niet zomaar iedereen overkomt. Mooi geschreven vond ik het ook niet, omdat ik niet echt van de schrijfstijl en taalgebruik van Jan Wolkers houd. Voor mij is het ook heel anders dan de andere boeken op de lijst, aangezien Jan Wolkers in mijn ogen nogal een apart figuur is. De gebeurtenissen vind ik zeker niet goed gecombineerd en wat Anoniem zegt vind ik echt onzin. Ik vind het eigenlijk aan elkaar gebreide troep.
Sorry, maar die mening vind ik niet echt terecht. Hoe het is geschreven is ook echt op een Jan Wolkers manier gedaan, zo ook de seksuele verhaalstukken.
Waarschijnlijk heeft Anoniem een ander boek gelezen, want de personages worden helemaal niet verduidelijkt in de tekst weergegeven. De uitleg van de opbouw klopt wel. Ook het feit dat de ik persoon een geheim nog geeft voor Kathleen wordt niet in het boek beschreven. Dus zou het een breekpunt in de relatie kunnen zijn, hoe loopt het nou af tussen de twee? Een goed vervolg zal het niet echt worden, aangezien het al een klein boek is en het grote deel in het boek wordt verteld. Verder vind ik het niet een al te goed boek, maar zou het eventuele vervol best even willen lezen om dit verhaal af te sluiten.

Schrijf een ander slot voor het verhaal
Eigenlijk wil ik ook even zeggen waarom ik voor deze verwerkingsopdracht heb gekozen. Het is namelijk zo dat het ineens op drugssmokkel aankomt, Kathleen zich hierin bevind en de criminelen ineens dood gaan. Zelf vind ik dat Jan Wolkers hiermee het verhaal een beetje afgeraffeld heeft. Dus vandaar de keuze dat ik deze verwerkingsopdracht heb gekozen.

- Kathleen zit in de drugssmokkel, als soort doorgeefluik.
- Zijn de twee criminelen ineens allebei dood, om het maar af te raffelen.
- De ik persoon heeft aan het einde niet verteld wat er nou echt is gebeurd met één van de criminelen, die hij dus eigenlijk vermoord heeft.
- De ik persoon en Kathleen die vroegtijdig samengaan wonen
- De ik persoon en Kathleen verhuizen van het eiland naar Frankrijk

Wanneer de ik persoon erachter komt dat er iets niet klopt met de rugzak op het strand, gaat hij er weer op af om de rugzak te verbergen. Ditmaal ziet de jonge crimineel hem voortijdig. Hij rent de duinen in en overvalt de hoofdpersoon. Hij vraagt waar hij mee bezig is. De ik persoon verteld hem dat hij achter hem aan wilde gaan om het terug te geven, omdat je niet zomaar je spullen achter in de duinen moet laten, anders ben je ze geheid kwijt. De jonge crimineel schreeuwde tegen hem dat hij met zijn poten van de troep af moest blijven en waarschuwde hem uit de buurt te blijven. De crimineel liep weer het strand op naar de oude man en Kathleen.

De ik persoon had al gezien wat er daadwerkelijk in de rugzak zat en ging de volgende dag naar Federici om er over te spreken. Federici vertelde hem dat hij zich er beter niet mee bezig kon houden, maar eventueel wel even met Katlheen over te praten. De ikpersoon vervolgde de dag naar Kathleen, voor de uitleg.
Kathleen vertelde hem dat ze niet wist waar hij het nou over had. Hij drong aan met vragen en Kathleen vertelde de waarheid: ze was een doorgeefluik. De ik persoon vond dat ze er een einde aan moest maken, voordat ze in de problemen zou komen. Kathleen besloot de volgende dag met de twee te praten.

Aangekomen bij een terras ging Kathleen bij de twee criminelen zitten. Ze legde uit dat ze dit werk niet meer voor hen kon doen, aangezien ze daar niet de goede schakel voor zou zijn. De criminelen werden boos. Ze wilde gelijk met haar mee naar haar huis om het spul op te halen, maar Kathleen zei dat ze de twee aan zou gaan geven bij de politie. De jonge crimineel duwde haar op de gronden en trapte haar nog een paar keer na. De twee keerde snel terug de auto.

De ik persoon is momenteel aan het fotograferen, terwijl hij ineens Kathleen door zijn les op de grond ziet liggen. Ze ligt er bewusteloos bij en er zitten twee serveersters bij haar op de grond, die haar net wakker krijgen. De serveersters hadden niets gezien. Kathleen legde uit wat er gebeurd was toen ze weer normaal kon staan en alleen was met de ik persoon.
De twee gingen gelijk naar het huis van Kathleen, om te kijken wat de twee daar aangericht hadden. Ze hadden de deur ingetrapt en wat onnozel omver gelopen.
Verder miste er niets en ze waren spoorloos verdwenen. De ik persoon vertelde haar dat ze hier niet langer kon blijven. Hij nam haar mee naar zijn huis en verzorgde haar blauwe plekken. Ze bleef vannacht bij hem slapen voor de veiligheid.

De dag erop gingen ze samen naar het politie bureau om te vertellen over de drugssmokkel. Maar het bleek dat deze twee al opgepakt waren. De politie agent vertelde dat de twee criminelen met hoge snelheid naar de grens van Duitsland waren gereden. Ze gedroegen zich aardig verdacht en de politie wilde hun aanhouden. De auto reed volle snelheid door in de hoop niet opgepakt te kunnen worden. Na 2 uur werden ze eindelijk aangehouden. Door een spijkermat werden de auto onstuurbaar en kwamen ze terecht in een diepe sloot. Toen ze werden aangehouden dat de politie dat ze misschien de auto gestolen hadden, dit was niet geval. Ze dachten Ze dachten dat de chauffeur misschien een slok teveel op had, maar dat was ook niet het geval. Toen ze de auto doorzochten kwamen ze erachter dat ze een grote hoeveelheid drugs mee hadden gesmokkeld en zo zijn ze gearresteerd. De ik persoon en Kathleen waren opgelucht, bedankte en gingen weer naar het huis van de ik persoon.

Thuis aangekomen vroeg Kathleen of ze bij hem in mocht trekken, aangezien ze zich toch er aangetrokken voelde tot de ik persoon. Ze vertelde hem dat ze verliefd was geworden. Hij vertelde haar dat hij haar geweldig vond en het ook zo voelde als zij het deed. Kathleen trok bij hem in, maar ze besloten toch een paar weken weg te gaan naar zijn huisje in Frankrijk. Om even van de rust te genieten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

juist, jij snapt het, er is niks aan dit boek

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Zomerhitte door Jan Wolkers"