Zoenziekte door Josee Algra

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Zoenziekte
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 858 woorden
  • 29 juli 2004
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
38 keer beoordeeld

Boekcover Zoenziekte
Shadow
Zoenziekte door Josee Algra
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens: Titel: Zoenziekte
Naam van de auteur: Josée Algra
Uitgeverij: J.H. Gottmer
Jaar van uitgave: 2000 Personages Er zijn verscheidene personages in het boek, ik zou van allemaal zeggen welke rol zij spelen. Erin is de hoofdpersoon van het boek. Peter is een bijpersoon. Hij komt eigenlijk alleen in het begin van het boek voor. Dan heeft hij nog verkering met Erin. Later niet meer. Thomas is ook een bijpersoon. Hij krijgt aan het eind van het boek verkering met Erin. Karin, Erin’s beste vriendin, is ook een bijpersoon. Dan heb je nog Erin’s ouders en haar buurvrouw. Die komen haast niet in het boek voor. En je hebt nog Esmee. Als het uit gaat met Erin en Peter gaat Esmee er vandoor met Peter. Je zou kunnen zeggen dat zij dus een soort van vijand van Erin is. Samenvatting: Erin voelt zich de laatste tijd niet goed en is afwezig. Ze weet niet wat ze wil met haar vriend Peter. Haar moeder stuurt haar naar de dokter. Daar blijkt dat ze de ziekte van Pfeiffer heeft. Nu moet ze thuis in ieder geval 2 weken op bed liggen. Dit vindt Erin absoluut niet leuk. Erin heeft verkering met Peter. Hij komt haar vaak opzoeken maar dat wordt na een tijdje minder. Hij vindt dat Erin zich aanstelt. En hij vindt het al helemaal onzin dat ze niet mogen zoenen omdat hij dan besmet kan raken. Het gaat uit tussen Erin en Peter. Ook Erin’s vriendin Karin laat haar vallen. Erin’s buurvrouw krijgt haar neefje Thomas uit Australië op bezoek. Erin moet niks van hem hebben. Maar als Thomas een paar keer langs is geweest, begint Erin hem toch wel aardig te vinden. Hij komt vaker op bezoek. Erin begint hem steeds leuker te vinden. Hij is zo ongeveer de enige die haar normaal behandelt. Maar door haar ziekte houdt ze hem toch wel een beetje op een afstandje. Ze is verlegen. Thomas maakt vaak kunstwerken in de tuin. Erin kijkt vaak naar hem. Na een tijdje wordt Erin minder verlegen en praat ze meer met Thomas. Thomas zijn ouders gaan scheiden en hij moet bij zijn tante blijven wonen. Erin heeft ontzettend met hem te doen en wordt verliefd op hem. Op een dag zoenen ze. Erin is van haar ‘zoenziekte’ genezen.
Verwerkingsopdracht: Ik heb gekozen voor de abc-tekst. A is van Aanstellen. Peter denkt dat Erin zich aanstelt en daarom maakt hij het uit. B is van Bedroefd. Als Erin weet dat ze pfeiffer heeft is ze een hele tijd bedroefd. Ze zit alleen maar op haar kamer. Een beetje eenzaam te zijn. C is van Charmant. Erin vindt Thomas heel lief en vooral charmant. Lang niet zo lomp als Peter. D is van Dokter. Erin moet naar de dokter van haar moeder. Daar blijkt dat ze Pfeiffer heeft. E is van Erin, zo heet de hoofdpersoon
F is van Fruitmand. Die neemt Karin de eerste keer voor Erin mee. Maar na een tijdje komt ze Erin helemaal niet meer opzoeken. G is van Gezoend worden. Erin kan niet meer gezoend worden door iemand vanwege haar ziekte. H is van Huis. Tijdens haar ziekte zit Erin de hele tijd in huis omdat ze verder niks kan doen. I is van In de tuin. Daar maakt Thomas zijn kunstwerken. Erin kijkt vaak naar hem. J is van Ja. Dat is wat Erin zegt als Thomas haar verkering vraagt. K is van Karin, de vriendin van Erin. Karin laat Erin in de steek als Erin pfeiffer heeft. L is van Leuk. In het begin vindt Erin Thomas niks. Maar na een tijdje begint ze hem toch wel erg leuk te vinden. M is van Moe, dat wordt Erin heel erg van haar pfeiffer. N is van Normaal. Haast niemand behandeld Erin als een normaal persoon. Behalve Thomas. O is van Opzoeken. Thomas komt Erin heel vaak opzoeken. In tegenstelling tot Peter en haar beste vriendin Karin. P is van Pfeiffer. Zo heet de ziekte die Erin heeft. (Erin noemt het Zoenziekte) R is van Rustig. Erin blijft heel rustig tijdens haar ziekte omdat ze erg moe is. S is van Saai. Erin kan door haar ziekte niet veel doen. Sporten kan niet meer en ze wordt snel moe. Haar vriendin Karin vindt dit hartstikke saai en komt niet meer langs bij Erin. T is van Thomas, dat is haar buurjongen waar ze verliefd op wordt en uiteindelijk ook verkering mee krijgt. U is van Uren. In het begin van Erin’s ziekte vindt Erin de uren hartstikke lang duren omdat ze niets kan doen. Behalve rustig thuis zitten. V is van Verliefd. Dat is Erin in het begin van het boek op Peter. Later op Thomas. W is van Wegduiken. Erin staat vaak te kijken naar Thomas als hij kunstwerken maakt in de tuin. Als hij dan omhoog kijkt (naar het raam waar zijn staat), duikt ze snel weg. Z is van Zoenziekte, zo noemt Erin haar ziekte omdat ze niet mag zoenen in de tijd dat ze pfieffer heeft omdat ze het dan over kan brengen naar die jongen waarmee ze zoent.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zoenziekte door Josee Algra"