Zoenziekte door Josee Algra

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Zoenziekte
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 932 woorden
  • 7 juni 2001
  • 127 keer beoordeeld
Cijfer 7
127 keer beoordeeld

Boekcover Zoenziekte
Shadow
Zoenziekte door Josee Algra
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemeen 1. 1-03-01 2. José Algra is de auteur. 3. De titel is Zoenziekte. 4. De uitgever is Octopus 5. Het boek is verschenen in 2000 6. 1e druk 7.Het Genre is Liefde 8. De illustrator is Rob Nuyten. Ik vind de omslag een beetje vaag, je ziet niet echt goed wat het voor moet stellen. Maar het lettertype vind ik wel erg leuk. 9. Hoofdpersonen Erin :Erin heeft lang blond haar, donkerblauwe ogen en is best lang. Dit lees je in het begin van het boek als ze op de kermis in een spiegeltent staat en helemaal gek van zich zelf wordt. Je krijgt niet echt een goed beeld van haar karakter. Dit komt doordat ze de ziekte van Pfeiffer heeft en zich dan erg moe voelt, steeds chagrijnig is en nergens meer zin in heeft. Thomas: Over Thomas’ uiterlijk staat niet echt veel geschreven behalve dat hij scheve schouders heeft vanaf zijn geboorte. Verder is hij een zelfingenomen jongen die niks om zijn handicap geeft en altijd zijn woordje klaar heeft. Hij woont bij zijn tante naast Erin en zijn ouders zitten nog in Australië en komen ook naar Nederland. 10. Bijpersonen Peter: Peter is het oude vriendje van Erin. Hij weet niet zo goed hoe hij met Erin om moet gaan nu ze die ziekte heeft en daardoor verslechtert hun band heel erg . Karin: Karin is Erins beste vriendin en steunt Erin heel erg. Ook heeft zij als een van de eerste door dat Erin en

Thomas op elkaar verliefd zijn. 11. Het verhaal speelt zich vooral bij Erin thuis af en in het begin ook op school en als ze uitgaan. Bij Erin thuis is de belangrijkste plek omdat Erin daar bijna het hele boek lang op bed ligt en naar buiten kijkt naar Thomas als hij bezig is met zijn houtsnijwerk. 12.Het speelt zich af in deze tijd, want er rijden auto’s; de meisjes dragen een spijkerbroek en ze kopen cd’s. 13.Erin heeft de ziekte van Pfeiffer in Engeland noemen ze dit ook wel de kissing disease omdat je het via het speeksel van een ander krijgt. Dus in het Nederlands zoenziekte. 14.Het belangrijkste probleem is dat Erin de ziekte van Pfeiffer heeft en daardoor de omgang met haar vrienden verslechtert. Erin wordt weer beter en wordt verliefd op haar buurjongen Thomas. De relatie tussen Karin en Erin wordt ook weer beter. 15. Samenvatting Erin voelt zich de laatste tijd niet goed en is afwezig. Ze weet niet wat ze wil met haar vriend Peter. Haar moeder vindt dat ze maar eens naar de dokter moet gaan, want Erin wil zelfs niet meer hardlopen en dansen wat ze eerst met veel plezier deed. Als Erin naar de dokter is geweest blijkt dat ze de ziekte van Pfeiffer heeft. Nu moet ze thuis in leder geval 2 weken op bed liggen. Dit vindt Erin absoluut niet leuk. En de bezoekjes van haar ex-vriend Peter leveren ook al niet veel op. Karin haar vriendin brengt nog wel eens wat tijdschriften mee en merkt de leuke nieuwe buurjongen van Erin op. Erin vindt hem maar een zelfingenomen eikeltje. Maar als Thomas een paar keer langs is geweest, begint Erin toch wel wat in hem te zien. En hij komt vaker op bezoek. Erin vertelt Thomas dat ze hem een keer heeft zien slaapwandelen, maar Thomas zegt dat hij dat nooit doet, als hij het weer doet moet ze hem maar wakker maken. Op een nacht wordt ze wakker van geluiden in de tuin van de buren. Ze heeft toch niet gedroomd. Thomas is weer aan het slaapwandelen. Ze besluit om hem wakker te maken. Als Thomas wakker is vertelt hij Erin dat zijn ouders gaan scheiden. Thomas moet huilen en dan liggen ze in elkaars armen uit te huilen. De volgende dag vraagt Thomas Erin of ze mee gaat naar het strand en als ze thuis zijn zoenen ze elkaar uitbundig dat kan omdat Erins ziekte over is volgens de dokter. 16. Het is een gesloten einde, want het eindigt dat Erin weer beter wordt en ze verkering krijgt met Thomas. Dit is een goed einde vind ik maar aan de andere kant is het weer een beetje een slecht einde omdat Thomas ouders gaan scheiden.
17. Erin hoort geluiden in de tuin van de buren. Zal ze Thomas wakker maken? Hij had gezegd dat het mocht. Nou dan deed ze dat maar. Ze ging naar beneden door de heg heen en daar liep Thomas. Hij was inderdaad aan het slaapwandelen. Erin twijfelde nog even of ze hem wakker zou maken. Thomas, wordt wakker; schreeuwde ze. Thomas werd wakker en schold Erin uit. Hoe durfde ze zo hard te schreeuwen en wie dacht ze wel dat ze was om de hele buurt wakker te maken. Erin schrok zich dood. Zo was Thomas nooit. Zou hij nog slapen of had hij nog een andere persoonlijkheid dan die zelfverzekerde jongen. Toen hoorde ze een knal! Ze werd wakker. Ze had het allemaal gedroomd het was zeven uur ‘s ochtends. De geluiden die ze had gehoord waren van een auto die niet wou starten en daarna die knal was de uitlaat. Ze ging naar beneden en daar stond Thomas gewoon buiten zijn auto te wassen. Beoordeling 18. Ik vond het boek erg leuk, want ik hou wel van liefdesboeken (maar daar zullen er wel meer van zijn). Ik vond het een mooi einde vooral omdat je verwacht dat alles weer goed komt met haar oude vriend. 19. Het leukste stukje vind ik dat ze Thomas wakker gaat maken als hij in de tuin aan het slaapwandelen is. Ik vind dat er geen minder leuke stukjes in staan.

REACTIES

M.

M.

ik vind t echt geweldig, k moest van mn nederlands lerares persé dit boek kiezen.
kep t gevionden , van jouw duzz, en nu heb k een 8!!!!!!!
bedankt hè!

22 jaar geleden

S.

S.

hallo, goed bespreking hier.. maar komt die samenvatting niet van de flap van het boek?
greetzz xxx

21 jaar geleden

C.

C.

Ik ben je heel erg dankbaar dat je dit boekverslag op internet hebt gezet want nu kan ik kijken waar het boek over gaat. Ik heb het boek errst gelezen en ik hem nu op op internet en ik heb hem duzz gevonden.
Heel erg bedankt Cindy

21 jaar geleden

J.

J.

Zozo, ik vroeg me nu alleen nog wat af, nadat ik je verslag van de Zoenziekte had gelezen.. hoe oud ben je? Want.. ik moet ook verslag maken, en heb er eigenlijk nog neits voor gedaan.. nu ga ik het doen over hetzelfde boek als jij dit verslag van hebt gemaakt.. maar.. ik zit in havo 4, en als jij dat niet zit... dan zit ik met probleem.. want, ik moet boek lezen dat voor iemand van bovenbouw is.. ach, maakt verder ook niet uit, ik wou je even zeggen dat je verslag beter was dan iemand van 3vwo, die er ook een van heb gemaakt! Geen dank! :P haha!
Zeit Gegroet, Jamie.

21 jaar geleden

H.

H.

wat een saai boek..

12 jaar geleden

R.

R.

Heel erg bedankt, moest een dag van te voren mijn boekverslag nog maken, dat kreeg ik niet af... dus heb maar snel dit boek gekozen, best een leuk boek als ik het zo lees :)

9 jaar geleden

R.

R.

Heel erg bedankt, moest een dag van te voren mijn boekverslag nog maken, dat kreeg ik niet af... dus heb maar snel dit boek gekozen, best een leuk boek als ik het zo lees :)

9 jaar geleden

R.

R.

Hoeveel pagina's heeft het boek eigenlijk?!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zoenziekte door Josee Algra"