Zoektocht naar de grootste nachtclub van Midden-Europa door Henk Hiensch

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover Zoektocht naar de grootste nachtclub van Midden-Europa
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 787 woorden
  • 7 december 2014
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Eerste uitgave
2013
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zoektocht naar de grootste nachtclub van Midden-Europa
Shadow
Zoektocht naar de grootste nachtclub van Midden-Europa door Henk Hiensch
Shadow

Deel 1: Zakelijke gegevens
-Titel: Zoektocht naar de Grootste Nachtclub van Midden-Europa
-Auteur: Hiensch
-Uitgeverij: New Way in Groningen
-Jaar van eerst uitgave: 2013

Deel 2: Samenvatting
Het boek gaat over Rob, een urban explorer die op itnernet leest van een verlaten gebouw in Praag. Het is een heel bijzonder verlaten gebouw, want de meeste zijn allang betreden door dieven of vandalen, maar dit gebouw is helemaal dichtgetimmerd. Hij wil naar binnen en foto’s maken van alle vergeten momenten. Zijn vrienden Sven en Paul gaan mee. Rob denkt onderweg veel aan zijn ex-vriendin Rebecca die het pasgeleden met hem heeft uitgemaakt.
In Praag lijtk het erop dat het verlaten gebouw, wat een nachtclub zou zijn geweest, niet bestaat. Niemand kent het. Een gids aan wie ze het vragen verwijst ze naar een discotheek met een moeilijke naam, maar die is niet verlaten. Later die avond gaan de drie jongens daar toch heen om bij te komen. Daar ontmoeten ze Nicole en Sanne, twee meisjes uit België. Paul versiert Sanne, maar die heeft al een vriend. Rob flirt met Nicole en dat lukt. Sven flirt met niemand want die heeft al een vriendin in Nederland (manon). Hij vertelt aan het einde van de avond spookverhalen samen met PPaul. Nicole en Sanne vinden het spannend, maar Nicole wordt bang van de verhalen van een spookschip want ze slaapt samen met Sanne op een boot-hotel (botel) en dat durft ze niet meer. Maar dat komt mooi uit want dan nodigt Rob haar uit dat ze bij hem komt slapen en dat doet ze.
De volgende dag worden ze wakker en Sven heeft een e-mail gekregen dat het gebouw wel bestaat en ze gaan erheen.
De jongens ontdekken dat er een meisje is overleden in die nachtclub toen de politie er is binnengevallen omdat er illegale feesten waren. Ze gaan ’s nachts nog een keer terug om te kijken zonder dat ze bang hoevent e zijn voor politie, maar dan komen ze inbrekers tegen die van plan zijn in te breken en alle dure achtergebleven spullen te stelen.
Het eindigt met dat de jongens ’s nachts een keer naar binnen gaan door het dakraam en de portemonnee vinden van het meisje dat daar verdwenen is. Daar zit een pasje in en dat ze in Dresden woonde. De auto van Rob hadden ze ergens afgefikt om de politie af te leiden en de sleutel hebben ze heel slim in de handen van die inbrekers gespeeld dus de politie heeft hun gearesteerd op verdenking van autodiefstal.
Ze gaan met de bus naar Dresden maar de moeder van het meise is overleden en de vader zegt dat hij geen dochter heeft. Eenmaal in Nederland begraaft Rob de foto en spullen van het meisje zodat ze toch nog rust heeft. (435 woorden)

Deel 3A: informatie over de hoofdpersoon
Rob is een jongen van ongeveer studentenleeftijd. Hij zegt dat hij geen jongen meer is, maar hoe ze doen is toch niet iets wat volwassenen doen.
Voorbeeld uit het boek: “We zijn mannen, geen jongens.” (blz. 84)
Hij heeft allemaal theorieën over verlaten gebouwen en dat zijn hart eigenlijk ook een verlaten gebouw is nu de liefde van Rebecca er niet meer in woont. (Eigenlijk verzint Sven die vergelijking op blz 80).
Rob heeft donker haar en een ring om zijn linker middelvinger (voorkantfoto boek) en een armband om zijn linkerpols. En hij heeft een ouderwetse camera zonder geheugenkaartjes nog van de vader van Rebecca.

Deel 3B: hoofdpersonen en bijpersonen.

Hoofdpersonen

Bijpersonen

Rob

Nicole

Paul

Sanne

Sven

Rebecca (van flashbacks)

Manon (alleen genoemd)

“Becky” (eigenlijk Anna Maria Creutzfeldt)

Isabella de serveerster

De gids

De leider van de inbrekers

De man van de VVV

De agent van het internationale politieburo

De andere inbrekers

Bernard, de vader van Anna Maria

De buurvrouw

De prostituees bij de grens

Deel 3C: eigen mening met uitleg en voorbeelden.

  • Ik vond het boek dik, want het is 364 bladzijdes en er gebeurt op zich niet heel veel dus dan moet je er wel echt inzitten als je hem helemaal leest.
  • Het boek is ook interessant omdat er heel veel theorieën inzitten over verlaten gebouwen en hoe dat dan allemaal werkt en hoe spannend zo’n hobby eigenlijk kan zijn.
  • Tot slot is het boek spannend want er gebeuren geen ontploffingen maar wel een diefstal en een vechtpartij en een auto in de fik steken en het is ook spannend dat ze helemaal naar Praag reizen en dan ook weer naar Dresden. En dat ze een gebouw inbreken door helemaal naar de bovenste verdieping te klimmen en zo.


 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.