Zeven dagen donker door Karel Verleyen

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 482 woorden
  • 15 augustus 2006
  • 6 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.3
  • 6 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1993
Pagina's
119
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zeven dagen donker
Shadow
Zeven dagen donker door Karel Verleyen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zeven dagen donker – Karel Verleyen

Karel Verleyen is een Belg, die geboren werd op 19 mei 1953. Vroeger heeft hij rechten gestudeerd en is leerkracht geworden. Momenteel is hij voltijds schrijver.

Thema: incest

Titelverklaring: de titel laat de zeven donkere dagen van Marjan zien, de dagen dat ze vluchtte van thuis, waar ze ergens anders verbleef.

Korte inhoud:

Het boek gaat over twee jongeren, marjan en mark, die een hechte vriendschapsband hebben. Als op een dag Mark zijn hand even op Marjan haar been legt, wordt Marjan heel woedend en loopt kwaad weg. Mark weet niet wat haar bezielt, en loopt Marjan achter na, zonder resultaat. Mark komt eigenlijk pas op het einde van het verhaal wat er eigenlijk allemaal gebeurt is tussen Marjan en haar vader. Hij komt dat te weten door Marjan haar therapeut.

Marjan wordt mishandeld en verkracht door haar vader, die een bekend chirurg is. De vader komt dan ’s avonds naar Marjan, en begint haar te strelen en noemt haar zijn ‘ engeltje’. Marjan durft er met niemand over te babbelen, maar ze heeft wel het gevoel dat haar zusje, Martine, hetzelfde lot ondergaat.


De leerkrachten van Martine ondervinden dat er iets scheelt met haar en haar leerkracht Godsdienst vraagt haar na de les of ze problemen heeft. Op dit moment is die leerkracht de eerste aan wie Martine het heeft durven vertellen. De leerkracht is nogal verward en belt die zelfde avond nog naar de directrice, maar die gelooft hem echter niet, en zegt dat Martine waarschijnlijk aandacht nodig heeft.

De situatie bij Martine loopt echter van kwaad naar erger. Mark en Martine mogen geen contact meer hebben van de vader, Martine mag namelijk met geen enkele jongen nog contact hebben vind de vader. Dus hebben Mark en Martine een geheime relatie. Dit loopt ook niet te vlot want Mark stelt hem zoveel vragen, die verstaat er niets van want Martine houdt alles geheim van wat er tussen haar en haar vader gebeurt.

Op een dag besluit Martine dan op de noodrem te duwen, en ze fietst weg. Zonder dat ze weet naar waar ze gaat, doolt ze maar wat rond in de stad. Dan herinnert ze zich dat ze nog een buitenverblijfje hebben in Melhem. Daar verblijft ze dan enkele dagen, om de tijd wat op te vullen besluit ze om in haar dagboek te schrijven. Ze mist Mark verschrikkelijk en belt hem op in een telefooncel. Ze vertelt hem waar ze zit. Mark is heel erg blij omdat hij eindelijk eens iets van Marjan gehoord heeft. Hij springt op zijn fiets richting Melhem. Daar aangekomen vertelt Marjan hoe het met haar gaat, maar ze rept nog altijd geen woord over wat haar vader met haar doet.

Mark kan niet zo lang blijven, en wanneer hij vertrokken is belt Marjan naar een therapeut. Ze vertelt dat ze thuis problemen heeft en vraagt hem wanneer ze eens mag langskomen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zeven dagen donker door Karel Verleyen"