Zes maal een is zeven door Gerda van Erkel

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 379 woorden
  • 9 november 2006
  • 14 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.1
  • 14 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1993
Pagina's
192
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zes maal een is zeven
Shadow
Zes maal een is zeven door Gerda van Erkel
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Gerda van Erkel.- Zes maal één is zeven.
Het boek gaat over zes jongeren die door de jeugdrechter veroordeeld zijn tot het volgen van een overlevingsweek in de Ardennen. Het speelt zich af in de tijd van nu,
En beschrijft hoe de jongeren overleven in de Ardennen.
Zes jongeren moeten van de jeugdrechter een overlevingsweek volgen in de Ardennen. De zes jongeren zijn vastgebonden aan een touw en moeten dan een riviertje in de Ardennen volgen.
De volgende dag moeten ze op de nok van het dak klimmen en daarbij moeten ze elkaar helpen.

Ook moeten ze met een dropping meedoen. Keuze om met de hele groep te gaan, in groepjes of solo. Er zijn opties 10, 15 of 20 kilometer. ’s Nachts moeten ze in het bos slapen.
Op de één na laatste dag maken kruipend ze een tocht door de grotten. Als ze weer uit de grotten komen, drinken ze wat in een cafeetje. Dan komen de broer en vader van Aicha. Ze komen Aicha ophalen, omdat ze tegen haar wil in moet trouwen met een veel oudere man. Als ze weigert schiet Aicha’s vader Reb één van de jongeren neer. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht en wordt geopereerd. Dan horen ze van de dokter dat Reb buiten levensgevaar is.
De hoofdpersoon.
De hoofdpersonen zijn: Josi, Thomas, Khalid, Aicha, Reb en Doris. Als begeleiders worden Mich en Freya genoemd, maar zij spelen alleen op de achtergrond mee. Ik vertel maar wat over twee personen:
Thomas komt zelf verzekerd over. Vanaf het begin probeert hij een groepsgeest tot stand te brengen. Soms kan hij erg driftig worden. Hij is weggelopen uit een internaat, omdat ze hem daar in het kolenhok opsloten. Zijn ouders zijn gescheiden. Ook heeft hij veel verdriet over Thaïs, een hele goede vriendin die doodgegaan is. Hij wil beroepsfotograaf worden.
Aicha is Marokkaans, ze wil het liefst niets met haar achtergrond te maken hebben. Ze is thuis weggelopen en woonde in een kraakpand. Ze is opgepakt voor zakkenrollen. Naar huis kan ze niet, want ze is bang voor haar vader en broers. Ze moest kiezen: trouwen of doodgeslagen worden. Aicha wil nu haar eigen weg gaan.
Mening.
Ik vind het een mooi boek, omdat het goed geschreven is en het echt gebeurd kan zijn.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zes maal een is zeven door Gerda van Erkel"